logo


Μετά και την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των δυο Επιτροπών του Δήμου την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τις συνεδριάσεις αυτών των συλλογικών οργάνων, που θα οδηγήσουν σε σειρά αποφάσεων για τα πιεστικά προβλήματα της πόλης. Ανοίγει παράλληλα και ο δρόμος για την πραγματοποίηση συνεδριάσεων και από τα Τοπικά Συμβούλια στις 7 Δημοτικές Κοινότητες Διονύσου, μετά και την απόφαση Δημάρχου που αποδίδει συγκεκριμένες αρμοδιότητες στους Προέδρους των Κοινοτήτων, οι οποίοι προς το παρόν καταγράφουν προβλήματα.

Στην πλειονότητά τους τα Τ.Σ. της πόλης έχουν να συνεδριάσουν από τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με τις σχετικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου. Ενώ αν πιστέψουμε την ίδια ιστοσελίδα, η τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013!

Για την ιστορία, ας σημειωθεί πως οι αρμοδιότητες  των Προέδρων  των Τοπικών Συμβουλίων, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, περιλαμβάνουν τα εξής:

*Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική κοινότητα

*Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών, που εκτελούνται στη δημοτική κοινότητα.

*Τη μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική κοινότητα.

*Τη συνεργασία με τους καθ’ ύλην Αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους για την επίλυση των προβλημάτων της δημοτικής κοινότητας.

*Την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών για θέματα της δημοτικής κοινότητας.

*Την παρακολούθηση για την καλή λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και των δεξαμενών αντλιοστασίων.

*Την εποπτεία της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων, πλατειών και αύλιων χώρων σχολείων της δημοτικής κοινότητας.

*Την εποπτεία της καλής λειτουργίας και καθαριότητας των Κοιμητηρίων της δημοτικής κοινότητας.

*Την εποπτεία του προσωπικού που θα οριστεί να παρέχει

υπηρεσίες εντός της δημοτικής κοινότητας στα ανωτέρω αντικείμενα.

Πάγια θέση των Τοπικών Συμβουλίων την περασμένη τετραετία ήταν, εντούτοις, να τους παραχωρηθούν περισσότερες αρμοδιότητες, μαζί και υπαλληλικό προσωπικό, ώστε να μπορούν άμεσα να καλύπτουν τα αιτήματα των κατοίκων που αφορούν στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων. Τούτο άλλωστε προβλέπεται από τον καλλικρατικό νόμο, και γίνεται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετική η αναφορά και στην ενημέρωση του Προέδρου της Σταμάτας Β. Πέππα, που αναρτήθηκε στη σελίδα του facebook της Δημοτικής Κοινότητας:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, ο Δήμος Διονύσου από 1/9/2014 διοικείται από νέα δημοτική αρχή, όπως και η Δημοτική Ενότητα Σταμάτας.

Η Σταμάτα είναι η περιοχή με την μεγαλύτερη έκταση στο νέο Δήμο Διονύσου.

Όπως κανείς καταλαβαίνει είναι λίγο δύσκολο να ανταποκριθούμε άμεσα στην επίλυση των προβλημάτων μιας τεράστιας περιοχής με την βοήθεια μόνο πέντε εργαζομένων ανθρώπων.

Δυστυχώς για όλους εμάς τους κατοίκους αυτής της περιοχής τα προβλήματα είναι πολλά και ποικίλα από περιοχή σε περιοχή.

Καθημερινά καταγράφουμε όλα τα προβλήματα και ευελπιστούμε με τη βοήθεια του Δήμου, γρήγορα να ανταποκριθούμε στην επίλυσή τους.

Ζητούμε την κατανόησή σας, την υπομονή σας και την βοήθειά σας για καλύτερες μελλοντικές ημέρες.