logo


Με την παρουσία 50 περίπου μελών της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή για το Διόνυσο, πραγματοποιήθηκε στη Σταμάτα την Τετάρτη 25 Ιουνίου η Τρίτη μετεκλογική συνάντηση, με κύριο στόχο την έναρξη των διαδικασιών οργανωτικής συγκρότησής της.

Στην εισήγησή του- που έγινε δεκτή από τους παρευρισκόμενους- ο επικεφαλής της παράταξης Π. Μπιτάκος πρότεινε τη συγκρότηση τριών προσωρινών Επιτροπών:

*Για την επεξεργασία και τη διαμόρφωση του Καταστατικού

*Για την Οικονομική Διαχείριση, που θα συντάξει προϋπολογισμό και θα ασχοληθεί με θέματα οικονομικής λειτουργίας της παράταξης

*Γραφείου Τύπου (Επιτροπή Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων)

Αξίζει να σημειωθεί εδώ και η πρόταση (που επίσης υιοθετήθηκε) του Γ. Φωτάκη, νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβούλου της Νέας Πνοής, για τη δημιουργία φακέλου για κάθε θέμα που απασχολεί το Δήμο, καθήκον που ανέλαβε Ομάδα Εργασίας, μαζί με την ενημέρωση των νέων αιρετών της παράταξης για τα διαδικαστικά θέματα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην Ομάδα αυτή θα συμμετέχουν οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, που την προηγούμενη τετραετία είχαν εκλεγεί με τη Συμμαχία για τον Πολίτη. Ανάμεσά τους και ο Θ. Κυριακόπουλος, ο μοναδικός παριστάμενος από τους παλιούς δημοτικούς συμβούλους της Συμμαχίας, που στήριξε τη Νέα Πνοή στις πρόσφατες εκλογές.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ετέθη, οι παραπάνω διεργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ώστε τα αποτελέσματά τους- ιδιαιτέρως τα του καταστατικού- να τεθούν υπόψη των μελών για διαβούλευση. Καταληκτική ημερομηνία το τέλος Αυγούστου, με το επιπλέον δεδομένο πως μετά και την έγκριση του καταστατικού, θα ξεκινήσουν συζητήσεις με τη Συμμαχία για τους όρους συνεργασίας των δυο παρατάξεων.