logo


Οι μέρες της αγαστής συνεργασίας αποτελούν πλέον μακρινό παρελθόν. Στην αίθουσα των δικαστηρίων οδηγείται ολοταχώς, όπως φαίνεται, η υπόθεση με την παραίτηση- απομάκρυνση- αντικατάσταση του Αντιδημάρχου Οικονομικής διαχείρισης Ν. Πέππα από τον απερχόμενο Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, δυο μόλις μήνες πριν τη λήξη της θητείας της Διοίκησης.

Με σημερινό έγγραφό του ο κ. Καλαφατέλης, επιμένοντας πως όλοι οι Αντιδήμαρχοι, του είχαν παραδώσει ανοιχτές παραιτήσεις με πρωτότυπες υπογραφές μόλις ανέλαβαν τα καθήκοντά τους τη δεύτερη διετία, εξαπολύει μύδρους κατά του κ. Πέππα, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση, για χρήση αναληθών γεγονότων και στοιχείων, αλλά και για «συναλλαγή» με «αντίτιμο» την Αντιδημαρχία: «Γνωρίζετε φυσικά άριστα ότι το συγκεκριμένο έγγραφο είναι απολύτως αληθές κατά περιεχόμενο, φέρει την πρωτότυπη ιδιόχειρη υπογραφή σας και δεν είναι αποκύημα φαντασίας, αλλά αποτέλεσμα της βούλησής σας προκειμένου να σας δοθεί η Αντιδημαρχία, που τόσο επιθυμούσατε», τονίζει χαρακτηριστικά στο έγγραφό του ο κ. Καλαφατέλης,  καλώντας τόν μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του να ανακαλέσει δημοσίως μέσα σε 24 ώρες τους ψευδείς ισχυρισμούς του, καθώς και να σταματήσει να παρακωλύει τη λειτουργία του Δήμου, παύοντας να ασκεί καθήκοντα Αντιδημάρχου Οικονομικής διαχείρισης και Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής.

Άγ. Στέφανος, 1/7/2014

Αρ. Πρωτ. 21805

Προς

Νικόλαο Πέππα

Δημοτικό Σύμβουλο

Θέμα: «Η αντικατάστασή σας από την θέση Αντιδημάρχου»

Όπως σας είναι γνωστό, από του διορισμού σας ως Αντιδημάρχου μου έχετε εγχειρίσει την έγγραφη παραίτησή σας, όπως άλλωστε και όλοι οι Αντιδήμαρχοι, με σκοπό τη διευκόλυνσή μου σε περίπτωση που κατά την ανέλεγκτη κρίση μου αποφάσιζα την αντικατάστασή σας. Όλες οι παραιτήσεις είναι διατυπωμένες όμοια και φέρουν πρωτότυπες υπογραφές και ανοικτή ημερομηνία.

Απορώ λοιπόν για την απορία σας, την οποία εκφράσατε όχι μόνο αρμοδίως με το υπ’ αριθ. 21561/26.6.2014 έγγραφό σας αλλά και με δημόσια δήλωσή σας στις 27.6.2014, για το πώς δηλαδή το έγγραφο παραίτησής σας πρωτοκολλήθηκε από εμένα τον ίδιο την ίδια ως άνω ημερομηνία, σε ενάσκηση αυτού του δικαιώματός μου που όλοι οι Αντιδήμαρχοι εκουσίως μου είχατε παραχωρήσει ως προϋπόθεση για να καταλάβετε το αξίωμα του Αντιδημάρχου.

Γνωρίζετε φυσικά άριστα ότι το συγκεκριμένο έγγραφο είναι απολύτως αληθές κατά περιεχόμενο, φέρει την πρωτότυπη ιδιόχειρη υπογραφή σας και δεν είναι αποκύημα φαντασίας, αλλά αποτέλεσμα της βούλησής σας προκειμένου να σας δοθεί η Αντιδημαρχία, που τόσο επιθυμούσατε.

Σεις όμως, ψευδόμενος, δημοσιοποιήσατε εν γνώσει σας αναληθή γεγονότα τα οποία πλήττουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου, ότι δηλαδή συνέταξα ένα ψευδές κατά περιεχόμενο έγγραφο και πλαστογράφησα την υπογραφή σας ή χρησιμοποίησα υπογραφή σας από άλλο έγγραφο προκειμένου να «συναρμολογήσω» το έγγραφο παραίτησής σας.

Μάλιστα, δεν διστάσατε να με κατονομάσετε ως πλαστογράφο και να απειλήσετε με προσφυγή στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επειδή οι παραπάνω πράξεις σας και η εν γνώσει συμπεριφορά σας έναντι του προσώπου μου, μου προξενεί τεράστια ηθική βλάβη και συγχρόνως συνιστά την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης που τιμωρείται ποινικά και αστικά.

Επειδή δηλώνετε ότι παρά την απόφασή μου για αντικατάστασή σας από το αξίωμα του Αντιδημάρχου θα συνεχίσετε να ασκείτε τα καθήκοντά σας.

Επειδή αδυνατείτε να κατανοήσετε ότι η αντικατάστασή σας υπήρξε αποτέλεσμα πράξεων και παραλείψεων και της εν γένει συμπεριφοράς σας, που για λόγους πολιτικής ηθικής δεν ήθελα να δημοσιοποιήσω μέσω της απόφασης αντικατάστασής σας.

Επειδή σε κάθε περίπτωση η απόφασή μου περί αντικατάστασής σας αποτελεί διοικητική πράξη άμεσα εκτελεστική και τυχόν απείθεια προς αυτήν μπορεί να σας επιβαρύνει με επί πλέον ποινικά αδικήματα

Για τους λόγους αυτούς

Διαμαρτύρομαι εντονότατα για την απαράδεκτη και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά σας εις βάρος μου

Σας καλώ όπως εντός εικοσιτεσσάρων  (24) ωρών από λήψεως της παρούσας, προβείτε σε δημόσια ανάκληση των ψευδών εις βάρος μου ισχυρισμών σας

Σας εφιστώ την προσοχή, ώστε να μην παρακωλύσετε τη λειτουργία του Δήμου με την αυθαίρετη συνέχιση άσκησης καθηκόντων Αντιδημάρχου και πρόεδρο της Οικονομικής επιτροπής.

Σε διαφορετική περίπτωση

Και με την επιφύλαξη παντός εν γένει δικαιώματός μου,

Σας δηλώνω

Ότι θα προβώ σε κάθε δικαστική και εξώδική ενέργεια για την ποινική σας τιμωρία και την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που μου προκλήθηκε από την παραπάνω παράνομη συμπεριφορά σας. 

Να σημειώσουμε και τα παρακάτω:

*Με πρόσκλησή του στην ιστοσελίδα του Δήμου, ο κ. Πέππας με την ιδιότητά του του Προέδρου της Οικ. Επιτροπής είχε καλέσει σήμερα το πρωί τα μέλη της σε συνεδρίαση. Προσήλθαν μόνον ο ίδιος, και οι κύριοι Δ. Ζαμάνης (ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος) και Α. Πασιπουλαρίδης– και ουδείς από τη Διοίκηση (μέλη της Επιτροπής είναι ακόμη από τη Δημοτική Αρχή οι Κ. Κοντάκης, Δ. Σακελλαρίου, Α. Τζαννετή, Ηρ. Χιώτης και ο Θ. Μπούσμπουρας από τη Συμμαχία για τον Πολίτη). Η συνεδρίαση βέβαια δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο του Δήμου, μια που υπάρχει απόφαση Δημάρχου περί αντικατάστασης του Προέδρου, η σημερινή συνεδρίαση θεωρείται ως μη γενόμενη και δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα.

*Επιπλέον, στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής, μπήκε στην αίθουσα ο κ. Καλαφατέλης για να ανακοινώσει πως η Επιτροπή δεν θα πραγματοποιηθεί, προκαλώντας σύγχυση στους παρευρισκόμενους πολίτες που είχαν προσέλθει για θέματά τους.

*Όπως παραδέχθηκε σε σχετική μας ερώτηση ο απερχόμενος Δήμαρχος Διονύσου, ουδέποτε ενημέρωσε προσωπικά τον κ. Πέππα για την πρόθεση να τον αντικαταστήσει. Πιθανολόγησε μάλιστα πως ο Αντιδήμαρχος ίσως ενημερώθηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου.

*Να επαναλάβουμε στο σημείο αυτό πως -παρά τη σχετική επιταγή του καλλικρατικού νόμου- πουθενά στην απόφαση αντικατάστασης του Αντιδημάρχου δεν γίνεται σαφής και ειδική, αιτιολογημένη, αναφορά στους λόγους που την επέβαλαν. Συνεπώς, η απόφαση αυτή του κ. Καλαφατέλη δεν είναι «ανέλεγκτη». Επιπλέον, κατά δική του δήλωση (στο παραπάνω έγγραφο) λόγοι υπήρχαν- και μάλιστα και πράξεις και παραλείψεις και εν γένει συμπεριφορά: «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» είπε για τον πρώην συνεργάτη του ο κ. Καλαφατέλης, αφήνοντας με τα λόγια του αυτά σαφή υπονοούμενα.

*Παραδίδοντάς μας το παραπάνω έγγραφο ο κ. Καλαφατέλης, και προς επίρρωση των ισχυρισμών του, έδειξε στην Οδό Διονύσου αλλά και στο συνάδελφο Ν. Παπαδόπουλο από τη ΒΟΡΕΙΝΗ, τις ανοιχτές παραιτήσεις των 6 Αντιδημάρχων που φέρουν πράγματι την ιδιόχειρη με μελάνι υπογραφή τους. Μεταξύ αυτών και του κ. Πέππα- χωρίς όμως το όνομά του ολογράφως.

>Το εύλογο βέβαια ερώτημα εδώ είναι γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο έγγραφο παραίτησης Πέππα με τη συγκεκριμένη υπογραφή, για να πρωτοκολληθεί στο Δήμο.

Μιλώντας σχετικά στην Οδό Διονύσου ο κ. Πέππας δήλωσε πως ό, τι είχε να πει, το είπε στην προχθεσινή ανακοίνωσή του  και πρόσθεσε: «Το λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη».