logo


Ενδιαφέρουσες είναι οι εξελίξεις στο γειτονικό Δήμο Κηφισιάς, όπου- σύμφωνα με δημοσίευμα του δημοσιογράφου Γ. Κανελλόπουλου στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ «ψήνεται» ενόψει εκλογών νέος συνδυασμός με πολυσυλλεκτικά χαρακτηριστικά και με στόχο να τεθεί απέναντι στην εκ νέου υποψηφιότητα του εκεί δημάρχου Ν. Χιωτάκη.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τρεις αυτοδιοικητικές δυνάμεις στην Κηφισιά, που μάλιστα προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς και κομματικούς χώρους, και δηλώνουν πως επιθυμούν τη συνεργασία μεταξύ τους στη βάση ενός «αντιμνημονιακού μπλοκ», χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς. Ανάμεσα στους συνομιλητές βρίσκονται προβεβλημένα στελέχη της παρούσας Διοίκησης Χιωτάκη που πρόσκεινται στη ΝΔ, η δημοτική κίνηση ΑΝΑΣΑ της οποίας ο επικεφαλής Π. Κανακάκης είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί και από τις τρεις πλευρές, έχει ήδη αναλάβει να συντάξει το πλαίσιο μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας, που αναμένεται να τεθεί προς έγκριση μέχρι τα τέλη του μήνα.

Τα εμπόδια που το νέο αυτό αυτοδιοικητικό σχήμα θα κληθεί να υπερπηδήσει στο πλαίσιο της συνεργασίας είναι αφενός αυτό των διαφορετικών πολιτικών- κομματικών καταβολών άρα και διαφορετικών προσεγγίσεων στα ζητήματα της πόλης, αλλά και αυτό του επικεφαλής και υποψηφίου δημάρχου.

Όλες πάντως οι πλευρές συμφωνούν πως «Προσβλέπουμε σε μια αυστηρά ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική παράταξη με έμφαση στη συλλογικότητα και την ομάδα.
Επιτέλους, να πραγματοποιήσουμε την έννοια του σεβασμού στον πολίτη και το δημόσιο ήθος»
.