logo


Τα σημεία συζήτησης με τις υπόλοιπες δημοτικές κινήσεις, που σήμερα δραστηριοποιούνται στο Δήμο Διονύσου ενόψει των εκλογών του Μαΐου, έδωσε στη δημοσιότητα η Συμμαχία για τον Πολίτη, υλοποιώντας και σχετική απόφαση της Συνέλευσης των μελών και φίλων της.

Όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, η Συμμαχία βλέπει τη συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις να περνάει μέσα από δυο στάδια:

*Τη συνεργασία στα θεσμικά όργανα του Δήμου και κυρίως το Δημοτικό Συμβούλιο. Για το σκοπό αυτό προτείνεται η συγκρότηση μόνιμης Ομάδας Εργασίας και η δημόσια ανακοίνωσή της.

*Τη συνεργασία με συγκεκριμένα βήματα για τη συγκρότηση μιας νέας δημοτικής παράταξης, που σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Συμμαχίας θα είναι «πολυσυλλεκτική, ανοιχτή στην κοινωνία και τις συλλογικές εκπροσωπήσεις της, χωρίς αποκλεισμούς και προνομιακές συμμαχίες,  απαλλαγμένη από κομματικές κηδεμονίες, με σύγχρονο τρόπο οργάνωσης μακριά από παραδοσιακά μοντέλα του παρελθόντος».

Στο πλαίσιο των παραπάνω, αντιπροσωπεία της Συμμαχίας συναντήθηκε ήδη την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου με εκπροσώπους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, δηλ. της παράταξης που στηρίζει τη Δημοτική Αρχή, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας.