logo


Με στόχο την ανάληψη δράσης, με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, ενάντια στις αιτίες που καταδικάζουν τη νεολαία σε ένα μαύρο μέλλον, και συνδέοντας τα προβλήματά τους με εκείνα των εργαζομένων, των φοιτητών και των μαθητών, οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου απευθύνονται στους συνομήλικούς τους και τους καλούν να αφυπνιστούν πολιτικά και με οργανωμένη πάλη να αντισταθούν στις μνημονιακές πολιτικές. Παράλληλα ανακοινώνουν την ιδρυτική Συνέλευση Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Άγ. Στέφανο. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ:

Φτωχοποίηση ( μνημόνια…).

Ανεργία ( πάνω από 60% η ανεργία στην νεολαία).

Μετανάστευση (η χαμένη γενιά μας με το νέο επιστημονικό προσωπικό της χώρας να μεταναστεύει).

Φασισμός (διακρίσεις, μίσος, σπασίματα, κλοπές, δολοφονίες μεταναστών, αριστερών …).

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ:

Ο ρόλος της ριζοσπαστικής αριστεράς καθοριστικός και οι αγώνες του λαού αναγκαίοι για να αλλάξει το μαύρο μέλλον που μας επιβάλλουν. Η νεολαία του Διονύσου οφείλει να ανοίξει μέτωπα αντίστασης και οργανωμένη να δώσει απαντήσεις. Επιλέγουμε, μέσα στις δύσκολες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που ζούμε, να έρθουμε πιο κοντά, να συζητήσουμε και να δράσουμε στις γειτονιές μας, ενάντια σε όλες αυτές τις αιτίες που μας έφεραν ως εδώ. Με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη επιλέγουμε τη δράση από την αδράνεια. Γνωρίζουμε ότι ατομικές λύσεις σε συλλογικά προβλήματα, δεν υπάρχουν. Αποφασίζουμε να αντισταθούμε στην αντίληψη που προσπαθούν να καλλιεργήσουν στην γειτονιά μας, αυτή του φόβου, του ρατσισμού και της αποξένωσης. Χρέος μας είναι να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους συνδέοντας τα προβλήματά μας με εκείνα των εργαζομένων, των φοιτητών και των μαθητών.

Ως νέοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους, οι οποίοι θέλουν να μοιραστούμε τα προβλήματα που όλοι βιώνουμε, να αφυπνιστούμε πολιτικά και να συναποφασίσουμε για το μέλλον μας. Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα στους συνομηλίκους μας του Δήμου Διονύσου. Προτάσσουμε την οργανωμένη πάλη ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που μας θέλουν χαμένη γενιά. Μακριά από λογικές σωτήρων που μόνο σε ήττες μπορούν να οδηγήσουν, να διαμορφώσουμε οι ίδιοι και οι ίδιες το μέλλον μας.

Ιδρυτική Συνέλευση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 6 μ. μ  στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ- Λεωφόρος Μαραθώνος 15, Πλατεία Αγίου Στεφάνου