logo


Ο Δήμος Διονύσου ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, πρόκειται να υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για τη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ», που θα παρέχεται δωρεάν στους κατοίκους του Διονύσου.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση Εθελοντών για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, όπως: Σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές, καύσωνες, θαλάσσια ατυχήματα και παροχή Α’ βοηθειών.

Το πρόγραμμα «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων και οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Δια βίου Εκπαίδευσης, στην ένταξη των εκπαιδευόμενων στο Μητρώο Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στο Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Διονύσου.

Για δηλώσεις συμμετοχής και επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να προσέρχεστε στο κεντρικό Δημαρχείο του Δήμου Διονύσου (Λ. Μαραθώνος 29, Άγ. Στέφανος, τηλ. επικοιν. 213 2030600).

*Να σημειώσουμε εδώ πως στη διάρκεια του Προγράμματος, που λειτουργεί από τις αρχές του 2001, μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περί τους 8500 εθελοντές σε 210 Δήμους της χώρας και έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης 20 ημερίδες και διημερίδες για την επιμόρφωση 2500 στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα διαχείρισης κινδύνου.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι:  
Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Υ.) – Λιμενικό Σώμα (Λ.Σ.), Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Κ.ΟΜ.Α.Κ.), Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης  (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.)- Σαμαρείτες και PRAKSIS (Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που έχει σαν κύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης).