logo


 Τις νέες δυνατότητες που διανοίγονται από το ΕΣΠΑ στην πλέον κοντινή στον πολίτη δομή της δημόσιας διοίκησης, που είναι οι 325 δήμοι της χώρας, αλλά και στις 13 περιφέρειες της χώρας παρουσίασαν στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Γ. Παναγιωτόπουλος.
Η παρουσίαση έγινε, σε ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος Αγ. Αναργύρων και ο δήμαρχος και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Ν. Σαράντης.
Όπως προέκυψε από την ενημέρωση, το νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020 (το λεγόμενο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014- 2020) απαιτεί, για την καλύτερη δυνατή υλοποίησή του, την ενεργή κινητοποίηση των πολιτών. Τον στόχο αυτό, σε πρώτη φάση εξυπηρετούν και οι ημερίδες που διοργανώνει η ΕΕ σε όλη την Ελλάδα, αφού -όπως τόνισε και η ευρωβουλευτής, Ρόδη Κράτσα– η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θα υποβάλει τον σχεδιασμό στην ΕΕ, ύστερα από διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών. Όπως εξήγησε, επίκεντρο στη νέα λογική της ΕΕ είναι να διαδραματίσουν ρόλο οι τοπικές κοινωνίες. Γι αυτό και πρέπει να είναι καλά ενημερωμένοι οι εκπρόσωποι στα δημοτικά και τα περιφερειακά συμβούλια.