ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 21 Μαΐου 2026 η συμμετοχή του Συλλόγου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα IT4EST.
Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Διονύσου (eppd.gr) έλαβαν μέρος στην άσκηση μεγάλης κλίμακας (Test Bed) του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου IT4EST «Innovative Technologies for Enhanced Safety and Training» / «Καινοτόμες Τεχνολογίες για Ενισχυμένη Ασφάλεια και Εκπαίδευση». Η απαιτητική αυτή δράση πεδίου φιλοξενήθηκε και πραγματοποιήθηκε στον χώρο των Λατομείων Μαρμάρου Διονύσου.
Αποδεχόμενοι το αίτημα του Τμήματος Χημείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του υπευθύνου του προγράμματος, κ. Μιχαήλ Χάλαρη, οι εθελοντές μας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της δράσης.
Η ομάδα μας συνέβαλε καθοριστικά στην προετοιμασία και την οργάνωση της άσκησης, την εγκατάσταση του εξειδικευμένου εξοπλισμού, καθώς και στη διεξαγωγή των τεχνικών δοκιμών και των κατασβεστικών επιδείξεων.
Μέσα από τη συμμετοχή μας σε αυτή τη ευρωπαϊκή δράση, ο Σύλλογός μας είχε την ευκαιρία:
- Να συνδράμει έμπρακτα στην προώθηση της καινοτομίας και της πρόληψης κινδύνων.
- Να διασυνδέσει τον τοπικό εθελοντισμό με την ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα σε θέματα ασφάλειας.
- Να προβάλει το έργο και την ετοιμότητα των εθελοντών του Δήμου Διονύσου σε διεθνές επίπεδο.
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους εθελοντές μας που διέθεσαν τον χρόνο και την τεχνογνωσία τους, καθώς και στους εταίρους του έργου IT4EST – BONPET SYSTEMS d.o.o για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη.
Συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε, να εκπαιδευόμαστε και να προσφέρουμε με γνώση και υπευθυνότητα για την ασφάλεια του τόπου μας!
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου Αττικής.





