logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 16 Απριλίου συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου με θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2024. Στην Δημοτική Επιτροπή υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή έχει απόλυτη πλειοψηφία με 6 στα 9 μέλη μαζί με την Δήμαρχο.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση οξύνθηκαν οι αντιφάσεις και η διαπάλη που υπάρχει εδώ και καιρό στην παράταξη της Δημάρχου.

Διαπάλη που έχει να κάνει με το αν θα αποκαλυφθεί το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει η πολιτική που έχουν ακολουθήσει οι προηγούμενες διοικήσεις ή αν θα προσπαθήσουν να το καλύψουν και να προσπαθήσουν να διαχειριστούν το αδιέξοδο και να παραδώσουν τον δήμο στο τέλος της πενταετίας με ακόμα μεγαλύτερο έλλειμμα.

Για τους κατοίκους του Δήμου μας είτε ο ένας δρόμος ακολουθηθεί είτε ο άλλος το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: ΜΟΝΟ ΔΕΙΝΑ.

Από την μία αν αποκαλυφθεί το χάος και η σπατάλη των προηγουμένων διοικήσεων με τις απευθείας αναθέσεις θα οδηγηθούμε υποχρεωτικά σε δανεισμό με εποπτεία τραπεζών (θυμίζουμε εποχές μνημονίων και τρόικας).

Συνέπεια αυτών θα είναι η τοποθέτηση εργολάβων σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, θα μειωθούν τα κονδύλια για τα σχολεία, την πρόνοια, τον αθλητισμό και ό,τι θεωρούν οι τράπεζες σπατάλη και μη παραγωγική δαπάνη.

Από την άλλη αν πάνε να συγκαλύψουν την κατάσταση θα συνεχίσουμε να σερνόμαστε μέσα στο σκουπίδι, στο δεν γίνεται τίποτα και να βαθαίνουμε πιο βαθιά στον λάκκο.

Η Δήμαρχος με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού που πρότεινε στην Δημοτική Επιτροπή προσπάθησε να συγκαλύψει τις σπατάλες, το αποτέλεσμα των απευθείας αναθέσεων και την χρεοκοπία του δήμου με το γνωστό εργαλείο της «δημιουργικής λογιστικής».

Έτσι στην ψηφοφορία πήρε μόνο την δική της ψήφο, ενώ η αντιπολίτευση αλλά και ο δικοί της καταψήφισαν…

Η κατηφόρα όμως συνεχίζεται…

Η δήμαρχος θα προσπαθήσει να κατεβάσει την εισήγηση με τον προϋπολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσει την ψήφισή του, αξιοποιώντας τον παράλογο νόμο που διοικούσε και η προηγούμενη δημοτική αρχή του Καλαφατέλη που λέει ότι αφού δεν υπάρχει άλλη εισήγηση με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό η εισήγηση ψηφίζεται ακόμα και με μία ψήφο σε όλο το Δημοτικό συμβούλιο!

Μέχρι τώρα μετράμε 4 Βατερλό:

1. Η οικονομική κατάσταση του Δήμου, αποτέλεσμα του τρόπου διοίκησης των προηγουμένων Δημοτικών Αρχών.

2. Οι αντιφάσεις και τα αδιέξοδα ακόμα και στην παράταξη της Δημάρχου που θα μας ρίξει πάλι στα βράχια.

3. Η ελπίδα των δημοτών ότι με την εναλλαγή της δημοτικής αρχής κάτι θα μπορούσε να αλλάξει.

4. Η Δημοκρατική λειτουργία των Δημοτικών Επιτροπών και Συμβουλίων όπου με απόφαση Δημάρχου και μόνο επιβάλλεται η λήψη απόφασης. Αυτή είναι η Δημοκρατία τους.

Υπάρχει όμως και ο άλλος δρόμος

Υπάρχει ο δρόμος της λειτουργίας του δήμου που προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση και εφαρμόζεται σήμερα με επιτυχία και πολλά θετικά αποτελέσματα τόσο για την λειτουργία των δήμων, όσο και για τις ανάγκες του λαού. Υπάρχει το Λαμπρό παράδειγμα της Πάτρας, της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου, της Ικαρίας, της Πετρούπολης και του Τυρνάβου, που εγκατέλειψαν την πολιτική που βγάζουν χρήμα οι εργολάβοι μικροί και μεγάλοι και ακολουθούν τον δρόμο της σωστής λειτουργίας, της διεκδίκησης και του κερδίσματος κονδυλίων για την κάλυψη των αναγκών του δήμου.

Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να διεκδικήσει σήμερα να φύγουν οι εργολάβοι που έφαγαν τα χρήματα του κόσμου μέσα από τις απευθείας αναθέσεις, να σταματήσει η σπατάλη των ενοικίων, να αξιοποιήσουμε την δημοτική περιουσία που ερημώνει, να μειώσουμε τους φόρους στις λαϊκές οικογένειες, να καταργηθούν τα τροφεία.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου