logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παράταξη ΕΥΠΟΛΙΣ θέλοντας να τιμήσει τον αείμνηστο, π. Πρόεδρο του Δ.Σ. Διονύσου και Δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Γιαννουλάτο, οργάνωσε το Σάββατο 27/4/24 μία εκδήλωση μνήμης και τιμής στο πρόσωπό του με την συμμετοχή του καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά που μίλησε για τον σημαντικό ρόλο της ηγεσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η σύζυγός και οι δύο κόρες του. Ο επικεφαλής της παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ Κωστής Κουριδάκης στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Σπύρο Γιαννουλάτο, στον Σπύρο μας, στον πρόεδρο, στην σταθερή αξία της παράταξής μας.

Είναι μεγάλη τιμή η παρουσία του κύριου καθηγητή, Δημήτρη Μπουραντά, με πολλές παρουσιάσεις σε θέματα ηγεσίας, που θα έρθει επί σκηνής με ασίγαστη την επιθυμία να μας μάθει τόσα πολλά χωρίς να ξεχάσει λέξη.

Νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον Σπύρο Γιαννουλάτο, τρόπον τινά ένα πολιτικό μνημόσυνο, και το συνδυάσαμε με το θέμα της ηγεσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διότι ο Σπύρος Γιαννουλάτος ήταν ένας ηγέτης, ένας λειτουργός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πάθος, δύναμη, γνώση και αστείρευτη ενέργεια. Η ηθική του, η ευθύτητά του, η αυθεντικότητά του και η αυθεντία του, μου έχει εντυπωθεί απόλυτα.

Δεν θα ξεχάσω τις συζητήσεις μας, τις συμβουλές του, τις προτροπές του, ακόμη και τις φωνές του ως πολιτικός πατέρας.

Για μένα και την παράταξη Εύπολις υπήρξε ο αυθεντικός ηγέτης, αυτοδιοικητικός, με ανιδιοτέλεια, ακεραιότητα, αυστηρότητα, γνησιότητα και πολιτική εντιμότητα.

Ακόμα ηχούν στο μυαλό μου τα λόγια του ‘’όταν μιλάει η δομή’’ ή το  ‘’όταν ανοίξω το βρωμόστομά μου, ξέρω τι λέω’’. Και πραγματικά, όσο εγωιστικό κι αν ακουγόταν είχε πάντα δίκιο.   Δεν μπορώ να ξεχάσω στις τελευταίες εκλογές μας έκανε παρουσίαση του εκλογικού νόμου και έλεγε το πόσο δύσκολη είναι ακόμη και η δική του εκλογή, παρ΄ όλα αυτά ως πραγματικός στρατηγός και γενναίος πολιτικός άντρας δεν εγκατέλειψε τον αγώνα, ήταν εκεί, έδωσε την μάχη και παρότι άρρωστος από το νοσοκομείο μου έδινε συμβουλές από το τηλέφωνο. Δεν υπήρξε ποτέ ρίψασπις, ήταν γενναίος, θαρραλέος, δίκαιος, ανένδοτος και πιστός στις αξίες του.

Το παράδειγμά του, η στάση του είναι φωτεινό παράδειγμα για όλες και όλους που αγωνίζονται στον πολιτικό στίβο της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

Στην εκδήλωση εκτός από τον εξαιρετικό ομιλητή Δημήτρη Μπουραντά στον οποίον εκφράσαμε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας, τίμησαν τον Σπύρο Γιαννουλάτο, με την παρουσία τους:

Ο Βουλευτής Γεώργιος Βλάχος, η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου, ο Αντιδήμαρχος Γ. Τραϊφόρος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι, Λ. Κανακάρη, Σ. Μανδάλακα,  Δημήτριος Αλεξανδρής, Έλενα Αλεξίου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Σταμάτας Κ. Πέππας, ο τοπικός  σύμβουλος Δ. Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Διονύσου Ν. Πίλτσης.