logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αναμέτρηση μεταξύ του ΑΣΑ Διονύσου και του Ολυμπιακού Κερατσινίου για την 3η αγωνιστική των Play Out της Α2 Εθνικής γυναικών χάντμπολ, αποδείχθηκε ένας αγώνας γεμάτος ανατροπές και ένταση.

Μετά από ένα αρχικό ισορροπημένο παιχνίδι στα πρώτα 10 λεπτά της αναμέτρησης, η ομάδα του Κώστα Κότσιρα, παρά τις πολλές απουσίες, αποφάσισε να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού, επιδεικνύοντας εκπληκτική απόδοση, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση,  προκαλώντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους της ομάδας. Η εντυπωσιακή απόδοση των αθλητριών του ΑΣΑΔ, τους χάρισε μια σημαντική διαφορά στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με το σκορ να δείχνει 17-11 υπέρ τους.

Ωστόσο, η επανάληψη έφερε νέες προκλήσεις και επιφύλασσε μία σειρά από ανατροπές. Παρόλο που η ομάδα διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης και ενώ το σκορ ήταν 28-21 υπέρ της ομάδας των Βορείων Προαστίων, μια ανεξήγητη κατάρρευση και ένα αγωνιστικό Black Out, οδήγησε την ομάδα σε πολλά λάθη και ένα απρόβλεπτο παιχνίδι.

Η ομάδα του ΑΣΑ Διονύσου, υπό την πίεση του Ολυμπιακού Κερατσινίου και με εμφανή τα σημάδια της κόπωσης των αθλητριών λόγω απουσιών, αλλά και της δυστοκίας εναλλακτικών επιλογών, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα, καθιστώντας τον αγώνα έναν αληθινό θρίλερ. Η ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει για 10 λεπτά και το τελικό σφύριγμα, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 28-28, μετά από μια σωτήρια απόκρουση της τερματοφύλακα του ΑΣΑ Διονύσου, Ισαβέλλας Λουκάτου, στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα του αγώνα.

Σε έναν αγώνα γεμάτο απρόβλεπτες στιγμές και ανατροπές, ο ΑΣΑ Διονύσου παρουσίασε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα αγωνιστικά πρόσωπα. Για την επιβλητική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα 2 εντυπωσιακά γκολ της Αλεξάνδρας Ωραιοπούλου από τα 9μ, που έδειξαν τις υψηλές αθλητικές της δυνατότητες και η αποτελεσματική υπεροπλία που επέδειξε η αριστερή πτέρυγα της ομάδας,  με την διττή ικανότητα της Μαρίας Μπρεάνου να διασπά με διεισδύσεις την αντίπαλη άμυνα και να σκοράρει ή να ανοίγει διαδρόμους, και την εκτελεστική δεινότητα της Αμαλίας Μανδαμαδιώτη που εκμεταλλευόταν με τον καλύτερο τρόπο τα κενά που δημιουργoούνταν.

Για την κατάκτηση της 5ης θέσης του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής γυναικών, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν, στην έδρα του Ολυμπιακού Κερατσινίου στις 18/5.

Πεντάλεπτα: 1-2,4-4,6-5,9-8,13-9,17-11[ημ], 20-12, 22-15,24-18,28-21,28-25,28-28.

Διαιτήτευσαν Στασινού-Φραγκίσκου.

ΑΣΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: (Προπονητής Κώστας Κότσιρας – Έφορος Βίκυ Κάουλα), Μανδαμαδιώτη (7 γκολ), Μάστορη (2 γκολ), Λουκάτου (Τ/Φ), Καντζούρα, Χαλά (2 γκολ), Ωραιοπούλου (4 γκολ), Σαββουλίδου, Μπρεάνου Χ. (7 γκολ), και Μπρεάνου Μ. (6 γκολ).