logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ΑΠ 66 από 10/4/24 απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εδαφοσφαίρισης (ΕΟΕΔ), o ΑΣΑ Διονύσου είναι πλέον μέλος της ΕΟΕΔ. Το νεοσύστατο αγωνιστικό τμήμα εδαφοσφαίρισης του ΑΣΑΔ αποτελείται σήμερα από 14 αθλητές ηλικίας 28 έως 60 ετών και Έφορος του τμήματος είναι η Αλεξάνδρα Τόκα. Το τμήμα Pétanque (Εδαφοσφαίρισης) του ΑΣΑΔ καλλιεργεί το νέο άθλημα της εδαφοσφαίρισης σε δύο γήπεδα που διαμορφώνονται αυτές τις ημέρες σε χώρο που παραχωρήθηκε από το καφέ ΝΩΕ στο Διόνυσο.

Στην παρούσα φάση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΟΕΔ, οι αθλητές εδαφοσφαίρισης του ΑΣΑΔ μετέχουν σε φιλικούς αγώνες και τουρνουά επίδειξης σε συνεργασία με έτερα σωματεία εδαφοσφαίρισης στην Αττική, για την απόκτηση εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Λίγα λόγια για το άθλημα

Η Εδαφοσφαίριση (Petanque) αποτελεί αναγνωρισμένο άθλημα από την ΓΓΑ και η Ομοσπονδία Εδαφοσφαίρισης Ελλάδος (ΕΟΕΔ) έλαβε την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την ΓΓΑ στις 13/12/2023 με την υποστήριξη των 23 ιδρυτικών αθλητικών συλλόγων.

To Pétanque είναι ένα άθλημα ακριβείας, συγκέντρωσης, στρατηγικής, συνεργασίας και δεξιοτεχνίας που απαιτεί συγχρονισμό ματιού και χεριού. Παίζεται στην ύπαιθρο (σε χώμα, χαλίκι ή γρασίδι) σε ένα διαμορφωμένο γήπεδο διαστάσεων 4 Χ 15 από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Συνήθως παίζεται µε τρεις εναντίον τριών ή δύο εναντίον δύο και σπανιότερα στο λεγόμενο τετ α ετ, ένας εναντίον ενός. Ο αθλητής στέκεται μέσα σε έναν προσδιορισμένο κύκλο και ρίχνει μία μεταλλική μπάλα στο έδαφος με στόχο να κυλήσει όσο πιο κοντά στο στόχο που είναι μια μικρή ξύλινη μπάλα.

Ως αθλητική δραστηριότητα πέραν του ανταγωνισμού, προσφέρει ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση.

Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι επίδοξοι αθλητές Εδαφοσφαίρισης του ΑΣΑΔ, μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 6974857220, 6944866067, μέσω μηνύματος στη σελίδα του Α.Σ. Άνοιξης Διονύσου- ΑΣΑΔ Χάντμπολ – ASAD Handball Club και με email asanixidionysou@gmail.com