logo


Την 14η τακτική συνεδρίασή της θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή 5 Απριλίου στις 9 το πρωί η Δημοτική Επιτροπή Διονύσου, με 10 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Το διήγημα «Οι δυο γιοι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε θεατρική απόδοση του Αν. Ζαφείρη από την ομάδα 2510, που θα παρουσιασθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου. Η εκδήλωση έχει προϋπολογισμό 750 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με απ’ ευθείας ανάθεση και διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σε ενδιάμεσο ανάδοχο, ενώ τα ηχοφωτιστικά θα καλυφθούν από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου.

*Με απ’ ευθείας ανάθεση θα πραγματοποιηθεί και η φιλοξενία αντιπροσωπίας μαθητών και καθηγητών από το γαλλικό χωριό Rougemont-le-Chataeau, με το οποίο ο Δήμος Διονύσου αδελφοποιήθηκε το 2016-2017. Έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί αρκτές ανταλλαγές μαθητών ανάμεσα στις δυο πόλεις. Η φιλοξενία της αντιπροσωπίας περιλαμβάνει επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της περιοχής, γεύματα, ξεναγήσεις και μεταφορά στους αρχαιολογικούς τόπους. Από τα παραπάνω, η μεταφορά με το πούλμαν θα καλυφθεί από την ετήσια σύμβαση του Δήμου, ενώ τα υπόλοιπα έχουν προϋπολογιζόμενη δαπάνη 6.000 ευρώ περίπου.

*Μόνο η ομάδα Α από το διαγωνισμό για την προμήθεια εξοπλισμού στα ΚΕΠ της πόλης βρήκε ενδιαφερόμενους αναδόχους, ενώ για την ομάδα Β, τις εργασίες ανακαίνισης στα ΚΕΠ, η διαγωνιστική διαδικασία απέβη άγονη και θα επαναπροκηρυχθεί με νέα μελέτη και νέα διαδικασία ανάθεσης, αναφέρει στην εισήγηση της η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Λ. Νούση.

*Ακόμη τρεις μήνες παράτασης- μέχρι 28 Μαΐου 2024- στο έργο της αποχέτευσης που εκτελείται στις 5 Κοινότητες (Κρυονέρι, Διόνυσος, Ροδόπολη, Σταμάτα και ένα μικρό μέρος του Αγ. Στεφάνου) ζήτησε η εταιρεία ΑΚΤΩΡ, με τη σύμφωνη γνώμη και του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που εισηγείται θετικά. Το αίτημα της εταιρείας στηρίζεται στο γεγονός πως σημειώθηκε “αδυναμία εκτέλεσης της εργασίας οριζόντιας διάτρησης στην οδό Μουσών (μήκους 210μ) και στις οδούς Ξάνθου-Λ. Δημοκρατίας-Κοραή (μήκους 166μ) λόγω εξαιρετικά σκληρού υπεδάφους. Ως εκ τούτου απαιτείται τροποποίηση της μελέτης στις οδούς αυτές, ώστε να κατασκευαστούν τα υπολειπόμενα τμήματα του δικτύου που θα καταστήσουν λειτουργικό το δίκτυο 7”. Για την ιστορία να σημειωθεί εδώ πως το εν λόγω έργο συμβασιοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2014, πρώτος ανάδοχος ήταν ο ΤΟΞΟΤΗΣ, οι εργασίες ξεκίνησαν εν χορδαίς και οργάνω στις αρχές του 2015, ο ΤΟΞΟΤΗΣ υποκαταστάθηκε από τον ΑΚΤΟΡΑ το 2018 και μέχρι σήμερα το έργο έχει λάβει 7 παρατάσεις.

*Τέλος, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου, επικαλούμενος αδυναμία λόγω φόρτου εργασίας, προτείνει την ανάθεση σε δικηγόρο, εξωτερικό συνεργάτη, της υπόθεσης για την αναγνώριση δικαιούχων αποζημίωσης σε έκταση που απαλλοτριώθηκε στην Κοινότητα Διονύσου. Την υπόθεση χειριζόταν ο Γ. Ζηκίδης, και αυτόν προτείνει για τη συνέχιση της ο κ. Βασιλείου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Εξειδίκευση πίστωσης για προσφορά εδεσμάτων και συναφών ειδών catering στις εκδηλώσεις του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ.5644/28-2-2024)

ΘΕΜΑ 2ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη διοργάνωση της θεατρικής παράστασης “Οι δυο γιοι” του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Ανδρέα Ζαφείρη από την ομάδα 2510 (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ.8065/28-03-2024)

ΘΕΜΑ 3ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης για την φιλοξενία αντιπροσωπείας Γάλλων μαθητών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο αδελφοποίησης των Δήμων Διονύσου και Rougemont-le-Chataeau (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ. 8405/20-03-2024)

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Πρακτικού Νο 1 Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια εξοπλισμού και εργασίες ανακαίνισης για τη Δράση εκσυγχρονισμού των ΚΕΠ του Δήμου Διονύσου, συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 50.145,60 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. 24% (Δ/νση Οικονομικών, Αρ. Πρωτ. 7879/26-03-2024)

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΟ.” (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Αρ. Πρωτ. 8164/29-03-2024)

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Δίκτυο Αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στις Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταμάτας του Δήμου Διονύσου [κωδ πράξης (ΟΠΣ): 5003809] (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Αρ. Πρωτ. 8166/29-03-2024)

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ” για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ.8245/ο1-04-2024)

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την Α-Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ.8248/01-4-2024)

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς δύο (2) δωροεπιταγών των 50 ευρώ από την εταιρεία Α-Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. (Σταμάτας) για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Διονύσου (Τμ. Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αρ. Πρωτ.8267/01-4-2024)

ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη απόφασης περί ορισμού δικηγόρου (Νομική Υπηρεσία, Αρ. Πρωτ. 8366/01-4-2024)