logo


Ημερίδα με τίτλο “Το Πεντελικό σε συνθήκες Κλιματικής Κρίσης – Απειλές και Ευκαιρίες” οργανώνει την Κυριακή 31 Μαρτίου στο Κοινοτικό Κατάστημα Πεντέλης, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης “Η Πεντέλη μας”,  με τη συμμετοχή και τη στήριξη του γειτονικού Δήμου.

“Στην ημερίδα θα εξεταστούν οι πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το βουνό, ενώ παράλληλα θα διερευνηθούν οι δυνατότητες αποκατάστασης των ζημιών, της κλονισμένης οικολογικής του ισορροπίας  και οι ανάγκες για βιώσιμη διαχείριση και προστασία του. Με μια ποικιλία από εξέχοντες/ουσες ομιλητές/ριες, η εκδήλωση υπόσχεται να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και να αναδείξει  ελπιδοφόρες προοπτικές για το πολύπαθο Πεντελικό”, γράφει η πρόσκληση.

Ειδικοί επιστήμονες, πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσουν για ένα βιώσιμο όραμα για την Πεντέλη, για το νομικό καθεστώς προστασίας του βουνού, για το χωρικό σχεδιασμό του, για την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας σε περιβάλλον κλιματικής κρίσης, για την αποκατάσταση των λατομείων, για το πολιτιστικό περιβάλλον του βουνού ως δημόσιο- κοινωνικό αγαθό, καθώς και για τη συμβολή των αστικών πάρκων και των ορεινών όγκων στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.