logo


Την κατάσταση των δημοτικών κτηρίων στην Άνοιξη και την έλλειψη χώρων στάθμευσης στη Δροσιά αντιστοίχως αφορούσαν οι ερωτήσεις των Προέδρων Άνοιξης Χ. Πιπέρη και Δροσιάς Τζ. Πασιπουλαρίδου, οι οποίες μάλιστα προτάχθηκαν στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, “από πότε υπάρχει το πρόβλημα με την κεραμοσκεπή του Πολιτιστικού Κέντρου, καθώς και με το κτήριο, της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης; Τι κινήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τι σκέφτεται να κάνει η νυν Διοίκηση του Δήμου Διονύσου”; ρώτησε ο κ. Πιπέρης.

Απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα ανέλαβε να δώσει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Α. Κουκάς: «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο που μας δίνει την ευκαιρία να θίξουμε το θέμα των πολλών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός δημοσίων κτηρίων στο Δήμο μας. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε καταγράψει το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κτήρια, όπως σχολεία, Κοινοτικά Καταστήματα, και έχουμε προτεραιοποιήσει τις ανάγκες επισκευής τους. Στο πλαίσιο αυτό υπογράψαμε πρόσφατα τη δεύτερη εκτελεστική σύμβαση, ύψους 300.000 ευρώ, με τον ανάδοχο της σύμβασης- πλαίσιο και ξεκινάμε σε συνεργασία μαζί του να θέσουμε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της. Παράλληλα αναζητούμε χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να ανακαινίσουμε κάποια από τα δημοτικά κτήρια, με έμφαση στις ενεργειακές τους αναβαθμίσεις. Για παράδειγμα, προχωράμε σε μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολείων του Δήμου μας, που πληρούν τις προδιαγραφές για την ένταξή τους σε συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Σχετικά με το Κοινοτικό Κατάστημα της Άνοιξης, όντως η στέγη χρήζει άμεσης επισκευής και προτιθέμεθα να το εντάξουμε άμεσα στην τρέχουσα εκτελεστική σύμβαση».

Η απάντηση του κ. Κουκά δεν φάνηκε καταρχάς να ικανοποίησε τον Πρόεδρο της Άνοιξης, που τόνισε πως «αν είναι να περιμένουμε να γίνουν οι μελέτες για όλα τα κτήρια, δεν θα γίνει ποτέ η κεραμοσκεπή στο Πολιτιστικό. Το αίτημά μου το υπέβαλλα κάθε χρόνο από το 2021 και έχει παραμείνει έτσι. Και μαζί μ’ αυτό είναι ντροπή η Παιδική Χαρά να είναι σε αυτό το χάλι. Δεν υπάρχει μια Παιδική Χαρά στην Άνοιξη, να πάνε τα παιδιά να παίξουν. Τίποτα άλλο δεν θα πω γιατί πολλά άκουσα”, κατέληξε εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Πιπέρης.

Αμέσως μετά, ήταν η σειρά για την ερώτηση της Προέδρου της Δροσιάς: “Είναι γνωστό πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη χωροστάθμευση στη Δροσιά, κυρίως στους κεντρικούς δρόμους και στα σημεία όπου υπάρχει οικονομική δραστηριότητα. Αυτή η κατάσταση έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στους πολίτες όσο και στα καταστήματα που βρίσκονται εκεί. Τι σκοπεύει να κάνει η Διοίκηση γι’ αυτό το μείζον θέμα που μας ταλαιπωρεί όλους καθημερινά;”, ρώτησε η κ. Πασιπουλαρίδου.

Στην παραπάνω ερώτηση την απάντηση έδωσε η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου: “Είναι γεγονός πως η έλλειψη χώρων στάθμευσης, όχι μόνο στη Δημοτική Ενότητα Δροσιάς αλλά και σε όλο το Δήμο μας, μας απασχολεί ιδιαίτερα και καθημερινά ταλαιπωρούνται τόσο οι δημότες όσο πάρα πολλές φορές παρακωλύεται και η ομαλή κυκλοφορία και πεζών και οχημάτων από την παράνομη πολλές φορές στάθμευση κάποιων δημοτών μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Έχουμε έρθει σε επαφή με κάποιους ιδιοκτήτες οι οποίοι διαθέτουν ακίνητα είτε κοντά στις πλατείες είτε παράπλευρα και προσπαθούμε να κάνουμε ένα σχεδιασμό και να διαπραγματευτούμε κάποιους όρους, ούτως ώστε να μας παραχωρηθούν ή να μας μισθωθούν αυτά τα ακίνητα για να διευκολύνουμε σε πρώτο βαθμό αυτή τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας”.

Σημ. Ο.Δ.: Με τις ερωτήσεις των δυο Προέδρων, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των ερωταπαντήσεων, όπως υποβλήθηκαν- και απαντήθηκαν- στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας πριν από 20 ημέρες. Η επόμενη συνεδρίαση με το ίδιο περιεχόμενο, της λογοδοσίας, αναμένεται να προσδιορισθεί κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο. Και θα δώσει την ευκαιρία και στη Δημοτική Αρχή να επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις και τις προθέσεις της, ξεκινώντας από εκεί που σταμάτησε στις 20 Φεβρουαρίου, αλλά και στις παρατάξεις, και κυρίως στους δημότες, να ελέγξουν- και να ελέγχουν κάθε δυο μήνες- την παραγωγή έργου.