logo


Επιστολή προς τον Εμπορικό Σύλλογο Διονύσου απέστειλε η παράταξη «Νέος Διόνυσος”, με στόχο την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν το Σύλλογο κατά τις ειδικές συνεδριάσεις λογοδοσίας. Η επιστολή αυτή αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της θέσης του επικεφαλής Ν. Καρυστινού στην 1η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, στις 20 Φεβρουαρίου, πως τα προβλήματα και οι ανάγκες των συλλογικών φορέων της πόλης- με κεντρικό ανάμεσά τους τον Εμπορικό Σύλλογο- πρέπει να μεταφέρονται και στο Δημοτικό Συμβούλιο, και ειδικά στις συνεδριάσεις δίμηνης λογοδοσίας:

Διόνυσος 29/2/2024

Προς: Πρόεδρο Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Δήμου Διονύσου, κ. Νεκτάριο Πίλτση.

Θέμα: Προτάσεις για κατάθεση ερωτήσεων στις συνεδριάσεις λογοδοσίας

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Όπως έχετε πληροφορηθεί καθιερώθηκε εσχάτως ο νέος θεσμός της 2μηνης τακτικής Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής. 

Η λογοδοσία αυτή πραγματοποιείται σε ειδικές δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου κάθε Δημοτικός Σύμβουλος έχει δικαίωμα να καταθέσει  από μία ερώτηση που ο ίδιος θα επιλέξει. 

Στην πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας ως Νέος Διόνυσος επεξεργαστήκαμε συλλογικά και καταθέσαμε  τις παρακάτω δυο ερωτήσεις, κρίνοντας ότι τέμνουν οριζόντια ευρύτερα όλες τις κοινότητες και ενδιαφέρουν χιλιάδες κατοίκους.

1. υποδομές ύδρευσης-μετρήσεις κατανάλωσης-έκδοση τιμολογίων.

2.αποχετευτικό δίκτυο που παραμένει ημιτελές και άγνωστο  πότε θα ολοκληρωθεί.

Στην ίδια αυτή συνεδρίαση δηλώσαμε ότι τα θέματα λογοδοσίας πρέπει να αφορούν και να εκφράζουν τις ανάγκες και των συλλογικών φορέων της πόλης, όπως ασφαλώς ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος, 

που συμβάλλει στην οικονομική ζωή και ανάπτυξη της περιοχής.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε.

Με βάση τα ανωτέρω, απευθυνόμαστε στον Εμπορικό Σύλλογο του Δήμου μας και παρακαλούμε όπως: 

(Α) Προτείνετε στην παράταξή μας θέματα ενδιαφέροντός σας, που οι δημοτικοί μας σύμβουλοι θα καταθέσουν στην επόμενη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής (πιθανότατα εντός του Απριλίου).

(Β) Προκαλέσετε μια συνάντηση συνεργασίας,  ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και να τεκμηριώσουμε άρτια τις ερωτήσεις που θα προτάξουμε για κατάθεση – συζήτηση.

Με φιλικούς χαιρετισμούς και ευχές για κάθε επιτυχία στο σημαντικό σας έργο.

Νίκος Καρυστινός – Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Παράταξης Νέος Διόνυσος