logo


Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Βιβλιοθήκης

Καλό μήνα!

Το πρόγραμμα Μαρτίου, μέχρι στιγμής, διαμορφώνεται ως εξής:

Έκθεση Φωτογραφίας

Μην χάσετε την διεθνή έκθεση φωτογραφίας PHOTOSYNTHESIS (έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει ως κύριο χορηγό την FUGI FILM Ελλάς) που θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Διονύσου το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Μαρτίου, μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού με τη στήριξη της Βιβλιοθήκης μας, 1μμ-5μμ και τις δύο ημέρες.

Σας περιμένουμε!

Παιδικά προγράμματα:

•     «Ώρα Παραμυθιού» ανάγνωση παιδικού βιβλίου και δραστηριότητα για παιδιά 4-7 χρονών. (μέχρι 15 παιδιά ανά τμήμα) Με μια μεγάλη ομάδα παιδαγωγών, καλλιτεχνών, εθελοντών εκ’ περιτροπής.

Κάθε Τετάρτη 2 τμήματα: 5:00μμ-5:45μμ & 6:00μμ-6:45μμ (Τετάρτη 13/3 Μασκέ)

•    “Storytime in English” ανάγνωση παιδικού βιβλίου στα αγγλικά και δραστηριότητα για παιδιά 4-8 χρονών. (Μέχρι 15 παιδιά) Με ομάδα αγγλόφωνων εθελοντών εκ’ περιτροπής.

Κάθε Σάββατο 10:30πμ-11:30πμ (Σάββατο 9/3 Μασκέ, τα Σάββατα 16/3 & 23/3 λόγω τριημέρων, το πρόγραμμα θα γίνει μόνο αν υπάρχουν από 5 εγγραφές τη φορά και πάνω)

•     «Εφηβική λέσχη ανάγνωσης» για εφήβους 11-14 χρονών. (Μέχρι 15 άτομα) Με την φιλόλογο και δασκάλα Ελένη Γιωτσίδη.

Σάββατο 2 Μαρτίου, 4:00μμ-5:30μμ. Το βιβλίο που θα συζητηθεί είναι το graphic novel: «Λευκό πουλί» της Ρακέλ Παλάτσιο από τις  εκδόσεις Παπαδόπουλος.

•     «Πρώτες αναγνώσεις στη Βιβλιοθήκη» για παιδάκια 2-3 χρονών με την μαμά ή τον μπαμπά. (Μέχρι 6 παιδάκια μαζί με τον κηδεμόνα τους) Με την οικονομολόγο και βρεφονηπιοκόμο Ιωάννα Ντούφα.

Σάββατο 9 Μαρτίου, 9:45πμ-10:15πμ (Μασκέ)

•     «Καλλιτεχνικό εργαστήρι» για παιδιά & εφήβους 10-13 χρονών. Πειραματισμός με διάφορα υλικά και τεχνοτροπίες, ιδέες και τεχνικές. (Μέχρι 15 άτομα) Με την γραφίστρια Βίκυ Κωσταρά.

Σάββατο 9 Μαρτίου, 3:30μμ-5:00μμ

•     «Σημειωματάρια Τέχνης» πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας για παιδιά 8-11 χρονών. (Μέχρι 15 παιδιά) Με την φιλόλογο και δασκάλα Ελένη Γιωτσίδη.

Σάββατο 30 Μαρτίου, 3:30μμ-5:00μμ με το «Σημειωματάριο Γλυπτικής». Αφιέρωμα στον Γιαννούλη Χαλεπά.

•     «Επισκέψεις τάξεων σχολείων»

Ξενάγηση, ενημέρωση και πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. Δευτέρα και Παρασκευή πρωί κατόπιν συνεννόησης.

Προγράμματα ενηλίκων:

•     «Λέσχη Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου» Συναντήσεις και συζητήσεις βραβευμένων λογοτεχνικών έργων, Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών. Υπεύθυνη Λέσχης η φιλόλογος και συγγραφέας Αρετή Καράμπελα. Εισηγήτρια βιβλίων η συγγραφέας Ευγενία Μακαριάδη.

Πέμπτη 14 Μαρτίου, 5:30μμ-7:30μμ.

Τα θεατρικά έργα που θα συζητηθούν είναι: «Δάφνες και Πικροδάφνες» και «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένη Χαβιαρά, και τα δύο έργα περιλαμβάνονται σε ένα τεύχος από τις εκδόσεις Κέδρος.

•     «Θεατρικές περιπλανήσεις» (Ιστορία Θεάτρου). Δίωρα «ταξίδια» στην ιστορία του Ελληνικού & παγκόσμιου Θεάτρου μέσα από τα κείμενα Ελλήνων και ξένων δραματουργών. Με τη σκηνοθέτιδα/πολιτισμολόγο Αφροδίτη Σφαιροπούλου.

Πέμπτη 21 Μαρτίου, 6:00μμ-8:00μμ.

•     «Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης» Από την προϊστορία μέχρι και τις μέρες μας, η διαδρομή της τέχνης σε όλες τις μορφές της.

Με την εικαστικό, απόφοιτο της σχολής Καλών Τεχνών Μαίρη Αρνή.

Λόγω Τσικνοπέμπτης, ημέρα που θα ήταν κανονικά η συνάντηση της ομάδας, το σεμινάριο μεταφέρεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου, 7μμ-8:30μμ.

•     “Ομάδα Θεατρικής Επιμορφωσης Βιβλιοθήκης”Υπεύθυνη ομάδας η σκηνοθέτις Αφροδίτη Σφαιροπούλου.

Συναντήσεις ομάδας/πρόβες Παρασκευή 9:00μμ-11:00μμ στο Πολιτιστικό κέντρο Δροσιάς.

Συμμετοχή στα προγράμματα με υποχρεωτική εγγραφή στο: vivliothikidionysou@dionysos.gr

>>Η εγγραφή στα προγράμματα ισχύει μόνο μετά από επιβεβαιωτική απάντηση από τη Βιβλιοθήκη. Με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και -όπου χρειαστεί- λίστα αναμονής.

>>Τα προγράμματα, οι υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης είναι δωρεάν.

Στη Βιβλιοθήκη μας συμμετέχουν δύο πολυπληθείς ομάδες εθελοντών, σταθερή ομάδα εξυπηρέτησης και ομάδα προγραμμάτων, προσφέροντας το χρόνο τους, τις γνώσεις και την πείρα τους πολύ γενναιόδωρα και με υπέροχα αποτελέσματα. Αν επιθυμείτε να μπείτε σε κάποια από τις ομάδες μας κάντε αίτηση στην επόμενη επίσκεψή σας.

>>Το ωράριο μας για δανεισμό, επιστροφή βιβλίων και αναγνωστηρίου εξακολουθεί να είναι:

• Δευτέρα: 5:30μμ-8:30μμ

• Τρίτη: 11πμ-2μμ

• Τετάρτη: 11πμ-2μμ

• Πέμπτη: 11πμ-2μμ

• Παρασκευή: 5:30μμ-8:30μμ

🚩Παρακαλούμε να μην αργείτε τις επιστροφές των βιβλίων που δανείζεστε. Υπενθυμίζουμε πως ο δανεισμός είναι για 1 μήνα με δικαίωμα ανανέωσης για έναν επιπλέον μήνα κατόπιν συνεννόησης. Πέραν αυτού θεωρούνται εκπρόθεσμα. Όσοι χρωστάτε βιβλία από καιρό, παρακαλούμε να τα επιστρέψετε άμεσα!

Βοηθήστε με τη συνέπεια και τη συνεργασία σας το έργο της Βιβλιοθήκης!

Διεύθυνση Βιβλιοθήκης: Πλαστήρα 50, Διόνυσος 145-76

Τηλέφωνο: 213-2139935

e-mail: vivliothikidionysou@dionysos.gr και vivliothikidionysou@hotmail.com

Ηλεκτρονικός κατάλογος ανεύρεσης βιβλίων: https://dionysoslib.openabekt.gr/

Facebook: Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου

Instagram: vivliothikidionysou