logo


Στις 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση δίμηνης λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, με την υποβολή ερωτήσεων από την πλευρά των παρατάξεων της μειοψηφίας, κυρίως, αλλά και της Διοίκησης, καθώς και Προέδρων Κοινοτήτων. Μια από τις ερωτήσεις της μείζονος μειοψηφίας σ’ εκείνη τη συνεδρίαση αφορούσε σε απρεπή συμπεριφορά αιρετών, και μάλιστα Αντιδημάρχων, έναντι και υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και Αρχών. Στην ερώτησή του μάλιστα ο τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης «φωτογράφιζε» τον έναν εξ αυτών, παραθέτοντας συγκεκριμένο περιστατικό, που είχε σημειωθεί λίγες ημέρες νωρίτερα στην Άνοιξη, ανάμεσα στον αιρετό και σε υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας. Στη διάρκεια των απαντήσεων αποσαφηνίστηκε πως η ερώτηση αφορούσε στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικής Αστυνομίας και Ύδρευσης Γ. Τραϊφόρο, που δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις, αναφέρθηκε ονομαστικά στον υπηρεσιακό παράγοντα με τον οποίο είχε έρθει σε αντιπαράθεση. Εν τέλει, τόσο ο ίδιος όσο και η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου, δήλωσαν πως για το περιστατικό θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει (σ.σ. Τα παραπάνω είναι σε ελεύθερη απόδοση όσων ακούστηκαν σ’ εκείνη τη συνεδρίαση, μια που σήμερα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, δεν εμφανιζόταν επί ώρες στο κανάλι του Δήμου στο YouTube το βίντεο από την εν λόγω συνεδρίαση).

Στις  23 Φεβρουαρίου το Σωματείο Υπαλλήλων του Δήμου (ΣΥ.ΔΗ.ΚΥ) πρωτοκόλλησε αναφορά, απευθυνόμενη στη Δήμαρχο και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην αναφορά γίνεται λόγος όχι για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για μια συστηματική απρεπή συμπεριφορά εκ μέρους του εν λόγω Αντιδημάρχου.

Από το ίδιο έγγραφο προκύπτει πως το Σωματείο είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με την κ. Μαϊχόσογλου, για να την ενημερώσει για τη συμπεριφορά αυτή, έναντι τόσο μεμονωμένων υπαλλήλων όσο και των Υπηρεσιών.

Παραθέτει μάλιστα ενδεικτικά συμβάντα στο χώρο του Αμαξοστασίου, ήδη από την αρχή της θητείας, αλλά και στην Κοινότητα Άνοιξης, και περιστατικά υπέρβασης αρμοδιοτήτων και κατάχρησης εξουσίας, καθώς και καταστρατήγησης της Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, ενώ τονίζει πως το Σωματείο και οι υπάλληλοι του Δήμου γίνονται δέκτες παραπόνων και από πολίτες, που καταγγέλλουν τη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου και την κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του.

“Το Σωματείο καταδικάζει τη στάση και τη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου κ. Τραϊφόρου και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει τους Υπαλλήλους και να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών”, καταλήγει η αναφορά, υπογραμμίζοντας ότι “καθιστούμε υπεύθυνη τη Διοίκηση, για οποιοδήποτε συμβάν ανακύψει λόγω της απρόβλεπτης, επικίνδυνης και εμμονικής συμπεριφοράς του…    δεδομένου ότι έχουμε ήδη στο Δήμο μας ένα τραγικό συμβάν απώλειας συναδέλφου κατά το παρελθόν (Αγγελίδης Παναγιώτης)”.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως σε δήλωσή του στην Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος του Σωματείου Γ. Πάζιος υπογραμμίζει πως, στα 15 χρόνια που δουλεύει στο Δήμο Διονύσου, ποτέ αιρετός δεν έχει συμπεριφερθεί έτσι και τόσο σύντομα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.