logo


Αύριο Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί η Δημοτική Επιτροπή Διονύσου θα συνεδριάσει κατεπειγόντως με τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξη- την αξιοποίηση του κτηρίου του ΤΥΠΕΤ στον Άγ. Στέφανο, τον ορισμό Συντονιστικών Επιτροπών στα ΚΑΠΗ του Δήμου και τον ορισμό δικηγόρου, εξωτερικού συνεργάτη, για να συνεχίσει την υπόθεση με την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από το χώρο του ΟΣΕ στο κέντρο του Αγ. Στεφάνου.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η αξιοποίηση του κτηρίου του ΤΥΠΕΤ, έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ, πρέπει να δημοπρατηθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, διαφορετικά θα απενταχθεί. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίσθηκαν από το πρόγραμμα. Εν συνεχεία, όμως, διαπιστώθηκε πως για την ασφάλεια του κτηρίου θα απαιτούνταν βαρύτερες δομικές εργασίες, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε από την ένταξη του έργου, το 2022, είχε σημειωθεί σημαντική αύξηση και στα υλικά και στα εργατικά και στα καύσιμα, ανεβάζοντας τον Προϋπολογισμό στα 7,6 εκατομμύρια ευρώ, με το υπόλοιπο ποσόν να καλύπτεται από Ίδιους Πόρους. Στη σχετική εισήγηση, όπως δημοσιεύεται σε 2η ορθή επανάληψη,  προτείνεται η έγκριση της τροποποίησης του προϋπολογισμού καθώς και των τευχών δημοπράτησης για τη διαγωνιστική διαδικασία.

Για τον ορισμό, τέλος, εξωτερικού συνεργάτη δικηγόρου που θα αναλάβει τη συνέχιση της υπόθεσης με την κεραία κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο του Άγ. Στεφάνου, θέμα που έρχεται από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, εισήγηση προς το παρόν δεν βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου:

ΘΕΜΑ 1ο: Συγκρότηση Επιτροπών των Παραρτημάτων των ΚΑΠΗ του Δήμου Διονύσου (Πρώην ΝΠΔΔ, Αρ. Πρωτ. 4497/20-02-2024)

Το κατεπείγον έγκειται στο γεγονός ότι από 01-01-2024 τα ΚΑΠΗ του Δήμου Διονύσου δεν λειτουργούν διότι δεν έχουν ορισθεί, όπως προβλέπεται, από τον ισχύοντα κανονισμό τους Συντονιστικές Επιτροπές, με αποτέλεσμα να έχει επέλθει κοινωνική δυσαρέσκεια στις τοπικές κοινωνίες του Δήμου. Επιπροσθέτως δεν διενεργούνται εγγραφές μελών για το έτος 2024 και δεν εκπληρώνεται εν γένει ο σκοπός τους.

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης για την τροποποίηση της Πράξης με τίτλο: “ΑΣΤΙΚΗ  ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”, Υποέργο 1, του Προγράμματος “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” και  καθορισμός ημερομηνίας διαγωνισμού, έγκριση των όρων δημοπρασίας, και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου με τίτλο “ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ  ΤΥΠΕΤ”. (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Αρ. Πρωτ. 2701/22-02-2024 2η Ορθή επανάληψη)

Το κατεπείγον έγκειται στο γεγονός ότι εκπνέουν οι προθεσμίες δημοπράτησης των έργων.

ΘΕΜΑ 3ο: Ορισμός εξωτερικού συνεργάτη δικηγόρου για τη συνέχιση της υπόθεσης, για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. (Νομική Υπηρεσία, Αρ. Πρωτ. 4881/22-02-2024)

Το κατεπείγον έγκειται στο γεγονός ότι εκπνέει η ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αγωγής.