logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/2/2024

Θέμα: Η αλήθεια για τα προβλήματα των σχολείων και οι φθηνές δικαιολογίες της Δημοτικής Αρχής

Δυστυχώς ή νέα Δημοτική Αρχή Διονύσου ακολουθεί την τακτική της δήθεν «παραλαβής καμένης γης», αναζητώντας από νωρίς ελαφρυντικά και δικαιολογίες, ώστε να μειωθούν οι προσδοκίες των πολιτών που προεκλογικά δημιούργησε.

Στην ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας, απαντώντας σε ερώτημα της μειοψηφίας για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι παρέλαβε «χαοτική κατάσταση», εκπλήσσοντας αρνητικά άπαντες, καθώς η ίδια έχει πλήρη γνώση του θέματος, αφού προέρχεται από την Εκπαιδευτική Κοινότητα και έχει συνεργαστεί στενά με την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να μηδενίσει το κατά κοινή ομολογία, σημαντικό έργο που πραγματοποιήθηκε από το 2019 έως το 2023. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη και δεν πρόκειται να μείνουμε σιωπηλοί στις προσπάθειες διαστρέβλωσής της.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι κατά την διάρκεια της θητείας μας την τελευταία τετραετία μεταξύ άλλων:

1.Προωθήσαμε την κατασκευή, 3 νέων σύγχρονων βιοκλιματικών σχολείων (Γυμνάσιο – Λύκειο Διονύσου, Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου, ΕΠΑΛ Διονύσου)

2.Ολοκληρώσαμε την ενεργειακή αναβάθμιση των Γυμνασίων Άνοιξης και Δροσιάς. 3.Εξασφαλίσαμε τη μελέτη πυροπροστασίας σε όλα τα σχολεία.

4.Πραγματοποιήσαμε εργασίες συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ καλύπτοντας τις πιο επείγουσες ανάγκες.

5. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο του έργου της ανακατασκευής των αύλειων χώρων / παιδικών χαρών των Νηπιαγωγείων μας, έργο που έχει ήδη δημοπρατηθεί.

6.Διεκδικήσαμε χρηματοδότηση για:

α) 3 νέες αίθουσες διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Σταμάτας, β) Την αντισεισμική προστασία των σχολικών κτιρίων, γ) Τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας γύρω από τα σχολεία μας, δ) Την απόκτηση εξοπλισμού ρομποτικής για όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια ε) Την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού.

7. Αποκαταστήσαμε τη θεσμική λειτουργία των δύο Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εξυγιάναμε προβληματικές καταστάσεις κακοδιαχείρισης εκεί που υπήρχαν, στέλνοντας στην Αρχή Διαφάνειας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

8. Ενισχύσαμε οικονομικά τις Σχολικές Επιτροπές με εφάπαξ ενίσχυση 120.000 ευρώ, για να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές δαπάνες και τα έξοδα συντήρησης των σχολείων, με έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις αλλά και μέσω του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων ακινήτων (ΦΗΧ).

9. Στηρίξαμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους με δομές και υπηρεσίες όπως το Κοινωνικό Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών, τη Μουσική Σχολή, το Summer Camp, τη Δημοτική Φοιτητική Συγκοινωνία, καθώς και το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Πάμε Πακέτο», που προβλέπει την τακτική μηνιαία διανομή τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης στους πρωτοετείς φοιτητές που σπουδάζουν στην επαρχία και τις οικογένειές τους που πληρούν τις προϋποθέσεις.

10. Ανακατασκευάσαμε 4 παιδικές χαρές και ολοκληρώσαμε τη μελέτη για την αναβάθμιση 6 παιδικών χαρών στην Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης.

11. Αναβαθμίσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές για να είναι διαθέσιμες στη νεολαία και τους μαθητές των σχολείων μας.

Η διοίκηση της “Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο” παρέδωσε σημαντικό έργο, χρηματοδοτικά εργαλεία και μελέτες, εξασφαλίζοντας την συνεχή βελτίωση των συνθηκών στον ευαίσθητο αυτό χώρο.

Συνιστούμε λοιπόν στη Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με την απαιτούμενη σοβαρότητα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα του Δήμου μας και να αφήσει τους τακτικισμούς εις βάρος των παιδιών μας.

Γραφείο Τύπου «Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο»