logo


Με 4+1 υποψήφιους συμμετέχει ο Δήμος Διονύσου στα δυο ψηφοδέλτια που σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, και νέας ηγεσίας, στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), με θητεία από φέτος μέχρι το 2028.

Πιο συγκεκριμένα, στο ψηφοδέλτιο του Γ. Μαρκόπουλου, Δημάρχου Γαλατσίου, και επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ,  συμμετέχουν ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου Ιω. Αμπαρτζίδης καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ και τέως Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης. Και οι δυο τους είναι υποψήφιοι από την ΠΕΔΑ για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Για το ίδιο συλλογικό όργανο, υποψήφιος είναι και ο Στ. Ουσταμπασίδης, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, αλλά στο έτερο ψηφοδέλτιο, του Αν. Ευθυμίου, Δημάρχου Μοσχάτου και επικεφαλής της παράταξης ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. Με την ίδια παράταξη, τέλος, υποψήφιος και για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ αλλά και για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Διονύσου Κ. Βαφειάδης, ως επικεφαλής της παράταξης “Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας”.

Σημειώνεται πως η ανάδειξη των εκπροσώπων του Δήμου Διονύσου στο αυτοδιοικητικό συλλογικό όργανο πραγματοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, με μυστική ψηφοφορία, ενώ ex officio συμμετέχει στους εκπροσώπους του Δήμου και η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου, χωρίς πάντως να είναι υποψήφια σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια.