logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή στελεχών και φίλων της Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/2/2024 η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξής μας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Άνοιξης, το οποίο αποδείχθηκε μικρό να μας χωρέσει λόγω της μαζικής προσέλευσης.

Θέλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσοι συμμετείχαν αλλά και σε αυτούς που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Ο τ. Δήμαρχος Διονύσου και Πρόεδρος της Παράταξης, άνοιξε την εκδήλωση απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας ως «Δύναμη Ευθύνης», να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί, ενώ υπενθύμισε ότι “είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη του Δήμου Διονύσου και οφείλουμε να ασκούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας προς όφελος του τόπου και των πολιτών”.

Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνοιξης, π. Χρήστος Φλιφλής ευλόγησε την πίτα.

Το τέλος της εκδήλωσης επιφύλασσε μια έκπληξη για 3 τυχερούς που κέρδισαν το φλουρί και μαζί 3 υπέροχα δώρα.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ευθύνης για το Διόνυσο

Ο χαιρετισμός του τέως Δημάρχου:

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους, που είστε σήμερα εδώ. Που μας τιμάτε με την παρουσία σας, την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξής μας για το 2024.

Η «Δύναμη Ευθύνης» είναι εδώ, ενεργή, ενωμένη και δυνατή.

Αποτελώντας την μεγαλύτερη παράταξη του Δήμου Διονύσου, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Δημοτικών Εκλογών του Οκτωβρίου.

Αποτελώντας την μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση, απέναντι σε μία άπειρη και άχρωμη διοίκηση, με έλλειψη έμπειρων στελεχών αλλά, όπως φαίνεται, και έλλειψη συνοχής.

Μια νέα δημοτική αρχή, η οποία κατέκτησε την εξουσία χωρίς να έχει πρόγραμμα. Που πολέμησε τη Δημοτική μας Αρχή, επενδύοντας στην αποδόμησή μας με αστήρικτες κατηγορίες και λαϊκισμό, και όχι με μια ορθολογική ματιά απέναντι στα μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα που πράγματι αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Που στηρίχθηκε στα δεκανίκια του παρελθόντος της περιόδου 2014-2019, αλλά και σε ευκαιριακές συμμαχίες άλλων παρατάξεων.

Όλοι αυτοί υπηρέτησαν όχι το συμφέρον του τόπου, αλλά μία στείρα και τυφλή αντιπολίτευση, με μόνο σκοπό να φύγουμε εμείς.

Υποσχέθηκαν ότι «μπορούν καλύτερα» και, αυτό, βέβαια, μένει να το δούμε…
Αν και τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι ενθαρρυντικά, αυτό θα φανεί πιο καθαρά στην πορεία.

Να αναφέρω μόνο ότι η νέα Δήμαρχος με το καλημέρα έσπευσε να εξαγγείλει, αύξηση των δημοτικών τελών… Κάτι που εμείς δεν κάναμε, σε μια θητεία με πολλά και σοβαρά προβλήματα αλλά και έκτακτα γεγονότα.

Η «Δύναμη Ευθύνης» πάντως θα είναι παρούσα, ως μείζων μειοψηφία, και θα ελέγχει κάθε απόφαση και πράξη της Διοίκησης, με μόνο σκοπό τη διασφάλιση του συμφέροντος και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Όπως έχω πει πρόσφατα, εμείς δεν θα κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, όπως έκαναν εκείνοι.
Αντίθετα, θα επικροτούμε τα όποια καλά γίνονται και θα ψηφίζουμε θετικά σε κάθε έργο που γίνεται για τον τόπο.

Γιατί εμείς είμαστε η παράταξη της ευθύνης.

Η παράταξη που χωρίς να βρει έστω μία ώριμη μελέτη, έφερε με σκληρή δουλειά 127 εκατομμύρια έργων και μελετών.
Μέσα σε μία πολύ δύσκολη θητεία, με πανδημία, «Μήδεια», πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές.
Αλλά και με μία αντιπολίτευση, που λειτούργησε μέσα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως μπλοκ και ανάχωμα κατά της διοίκησης, καταψηφίζοντας αρκετές φορές χρήσιμα έργα για τον τόπο.

Είμαστε πολύ περήφανοι για το έργο μας και θα το υπερασπιστούμε μέχρι κεραίας.

Γιατί εμείς είμαστε η Διοίκηση που έφτιαξε 3 νέα σχολεία, που εξασφάλισε την μελέτη για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, που προώθησε με συγκεκριμένες νομικές και διοικητικές ενέργειες το περιουσιακό ζήτημα, προκειμένου να εξασφαλιστούν ελεύθεροι χώροι για τους πολίτες και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες, που ενίσχυσε τον εξοπλισμό του Δήμου με 25 νέα οχήματα, που εκσυγχρόνισε τις υποδομές ύδρευσης, που ξεμπλόκαρε τα έργα της αποχέτευσης, στον Άγιο Στέφανο και τις άλλες Δημοτικές Κοινότητες.

Είμαστε ακόμα η παράταξη που ως διοίκηση εξασφάλισε το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της λεωφόρου Σταμάτας – Δροσιάς.
Όταν η σημερινή διοίκηση και τα δεκανίκια της το πολεμούσαν και ζητούσαν τροποποίηση της μελέτης, για τους δικούς τους λόγους…

Και γιατί το έκαναν;

Ουσιαστικά το έκαναν για να εξασφαλίσουν πληρωμένες προεκλογικές καταχωρήσεις σε βάρος μας, από έναν εκδότη-ιδιοκτήτη μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν, ο συγκεκριμένος εκδότης υποχρεώθηκε, μετά από τον αγώνα που κάναμε με πολιτικό κόστος, να υπογράψει τη «σύμβαση δουλείας» με την Περιφέρεια και έτσι το αντιπλημμυρικό έργο θα γίνει.

Είμαστε περήφανοι που εξασφαλίσαμε το έργο, παρά το γεγονός ότι το πληρώσαμε στις εκλογές, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Και για να δείτε εδώ ότι κάποιοι έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους», παρ’ότι το ανακοίνωσα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκδώσαμε μάλιστα και σχετική ανακοίνωση, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική αντίδραση.

Ούτε από τη Δήμαρχο αλλά ούτε και από τους δημοτικούς συμβούλους και τις παρατάξεις της τότε μειοψηφίας, που υπερθεμάτιζαν υπέρ του συγκεκριμένου εκδότη, αδιαφορώντας αν θα καθυστερήσει το έργο.

Έχουμε λοιπόν σήμερα μία ηχηρή πολιτική δικαίωση και ηθική νίκη της Δημοτικής μας Αρχής και της «Δύναμης Ευθύνης».
Δε σκοπεύω να σας κουράσω άλλο, απαριθμώντας τα δεκάδες έργα μας που είναι δρομολογημένα και θα τα δείτε να υλοποιούνται και στην παρούσα θητεία της σημερινής διοίκησης.
Άλλωστε έχω δεσμευθεί ότι θα είμαστε εδώ να τα λέμε τακτικά.

Κλείνοντας, θέλω να σας ζητήσω να πλαισιώσετε την παράταξή μας και τις ομάδες εργασίες που θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα.
Ήδη δουλεύουμε πάνω σε αυτό, γι’αυτό σας παρακαλώ να αφήσετε στο τέλος τα στοιχεία σας για να μπορούμε να επικοινωνούμε.
Αργότερα, θα σας μοιραστεί και ένα χαρτί αναφορικά με τις ομάδες εργασίας.

Ολοκληρώνω, ευχόμενος να έχουμε μια δημιουργική και αποδοτική χρονιά, με υγεία, ευτυχία και επιτυχία για όλους μας καθώς και τις οικογένειές μας.

Σας ευχαριστώ πολύ!