logo


Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση καλεί τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διονύσου η Πρόεδρός της και Δήμαρχος Διονύσου Κ. Μαϊχόσογλου, αύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί. Τα δυο θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση συνδέονται με την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στη δημοπράτηση δυο έργων χρηματοδοτούμενων από το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ- την αξιοποίηση του κτηρίου πρώην ΤΥΠΕΤ στον Άγ. Στέφανο και την ενεργειακή αναβάθμιση σε εγκαταστάσεις ύδρευσης. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΣ πως για όσα έργα, που εντάχθηκαν στο παραπάνω πρόγραμμα μέχρι τον Ιούνιο του 2022, δεν υπάρξει προκήρυξη από τους οικείους Δήμους για τη δημοπράτησή τους μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, αυτά κινδυνεύουν να απενταχθούν και η χρηματοδότηση να χαθεί. Αυτόν τον κίνδυνο απένταξης, για δυο έργα που εξασφαλίστηκαν επί θητείας της, ανέδειξε με πρόσφατη ανακοίνωσή της και η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης για την τροποποίηση της Πράξης με τίτλο: “ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”, Υποέργο 1, του προγράμματος “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” και καθορισμός ημερομηνίας διαγωνισμού, έγκριση των όρων της δημοπρασίας, και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου με τίτλο: “ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΥΠΕΤ”. ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (Αρ. Πρωτ. 2701/01-02-2024)

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση τροποποίησης μελέτης, καθορισμού του τρόπου διεξαγωγής και των όρων διακήρυξης του ηλεκτρονικού ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού του Υποέργου 1 με τίτλο “Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου Διονύσου” και τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου του έργου “Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δήμου Διονύσου” στον Άξονα Προτεραιότητας “Περιβάλλον”, της Πρόσκληση ΑΤ03 του Προγράμματος “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (Αρ. Πρωτ. 2884/01-02-2024)

Το κατεπείγον, σημειώνεται στην πρόσκληση της αυριανής συνεδρίασης, «έγκειται στο γεγονός ότι σύμφωνα με το υπ’αριθ. Πρωτ. 6/8.1.2024 έγγραφο της ΕΔΕ ΥΠΕΣ με Θέμα: “Ενέργειες Δικαιούχων αναφορικά με μη δημοπρατημένα έργα του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, που εντάχθηκαν έως 30/6/2022 και δεν έχουν ακόμα δημοπρατηθεί, καλούμαστε άμεσα να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα έργα αυτά να δημοπρατηθούν έως 9/2/2024, ενημερώνοντας αμελλητί την Υπηρεσία μας, ειδάλλως θα απενταχθούν από το Πρόγραμμα».