logo


Την άμεση σύγκληση διαπαραταξιακής επιτροπής ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος Γ. Καλαφατέλης στην πρόσφατη (30/1) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό τη λεπτομερή ενημέρωση γύρω από την εξέλιξη στην εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Διονύσου. Το αίτημα αυτό, που ενστερνίσθηκαν τόσο ο Κ. Κουριδάκης από τον «Εύπολι» όσο και ο Ν. Καρυστινός από το «Νέο Διόνυσο», ήρθε σε συνέχεια της συνάντησης της Διοίκησης με τη μελετήτρια του ΤΠΣ Κ. Γεωργούλα, που, όπως ανακοινώθηκε, έγινε πριν από λίγες ημέρες.


 
Ως το μεγαλύτερο και πιο σοβαρό θέμα που απασχολεί το Δήμο, χαρακτήρισε το ΤΠΣ ο κ. Κουριδάκης, και γι’ αυτό ακριβώς απαιτείται να αντιμετωπιστεί συνθετικά: “Τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο από τη Διοίκηση, παρά λειτουργώντας όλοι μαζί. Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όλες οι παρατάξεις, να είμαστε ενωμένοι και να λειτουργούμε ομόφωνα, και σ’ αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η Δημοτική Αρχή, επειδή δεν υπάρχει περίπτωση ο κάθε μελετητής να σκεφτεί το συμφέρον του Δήμου”, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Εύπολι, ζητώντας και αυτός τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής.


 
Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο αφορά στο μέλλον της πόλης μας. Και είναι αυτό που θα δείξει αν θα μπορέσουμε να αναπτυχθούμε και πώς”, υποστήριξε αμέσως μετά ο επικεφαλής του Νέου Διόνυσου. “Και εκτός και αν επρόκειτο για κάποια εσωτερική ενημέρωση, οπότε και δεν οφείλατε να τη δημοσιοποιήσετε με Δελτίο Τύπου, η συνάντηση με τη μελετήτρια ήταν ατυχής”, τόνισε ο κ. Καρυστινός.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως το συγκεκριμένο θέμα ήταν πολύ ψηλά στην προεκλογική ατζέντα όλων των παρατάξεων, ενώ όλοι αναγνώριζαν πως για την αντιμετώπισή του χρειάζεται συνολική συνεργασία. Ο κ. Καρυστινός, επισημαίνοντας την πολυπλοκότητα του θέματος, προσέθεσε πως θα πρέπει να εναρμονιστούμε με τη διεθνή τάση που διαμορφώνεται, τα Συντάγματα από ανθρωποκεντρικά να γίνουν οικοκεντρικά, με άξονα το περιβάλλον. «Αυτό το περιβάλλον, στο Δήμο Διονύσου, είναι μια παρεξηγημένη έννοια: Το έχουμε μεν πλούσιο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις να συγκρούεται με ανθρώπινες δραστηριότητες. Συνεπώς η ενότητα στις κινήσεις και τις ενέργειές μας είναι πολύ σημαντική”, κατέληξε ο κ. Καρυστινός.


 
Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Κ. Μαϊχόσογλου στη διάρκεια της συνεδρίασης τόνισε ότι το ζήτημα που “έχει απασχολήσει χρόνια τον τόπο μας”, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη Διοίκηση, ανακοίνωσε πως η επόμενη ενημέρωση θα «ανοίξει» με τη συμμετοχή και των παρατάξεων και χαρακτήρισε “προσωπική” την πρώτη εκείνη συνάντηση με τη μελετήτρια του ΤΠΣ.

Πόσο προσωπική όμως μπορεί να ήταν όταν, πλην της Δημάρχου και της μελετήτριας, παραβρέθηκαν- σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου– και πολλοί άλλοι, όπως ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Α. Κουκάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Πέππα και Κ. Μακρυγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και ένας ειδικός συνεργάτης (των οποίων η πρόσληψη δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί στη Διαύγεια), ο εκπρόσωπος του Δήμου στην επιτροπή παρακολούθησης του ΤΠΣ, οι εκπρόσωποι δυο Συλλόγων από περιοχές που έχουν σοβαρά πολεοδομικά προβλήματα και δύο δημότες, ο πρώην Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης και ο τοπογράφος μηχανικός Γ. Λαγκαδινός;

Δηλαδή σχεδόν όλοι οι έχοντες γνώμη και άποψη, πλην των επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων, αλλά και των αρμόδιων αντιδημάρχων, πολιτικών μηχανικών σημειωτέον, της προηγούμενης περιόδου, που μέχρι πριν έναν μήνα χειρίζονταν το ζήτημα!