logo


Στις 17 Ιανουαρίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια απόφαση Δημάρχου, υπογεγραμμένη από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Λ. Νούση, για την “Απευθείας Ανάθεση Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλου για τη Σύνταξη και Υποβολή Προτάσεων Χρηματοδότησης από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς Πόρους”. Η ανάθεση, με συνολική δαπάνη 37.200 ευρώ, βασιζόταν σε μελέτη του 2023 που είχε εκπονηθεί από τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών και το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού Οργάνωσης Πληροφορικής & Διαφάνειας, εκτεινόταν στους Προϋπολογισμούς του 2023 με δέσμευση πίστωσης 1000 ευρώ και του 2024 με 36.200 ευρώ, και γινόταν προς την εταιρεία  MECI Μεσογειακό Κέντρο Καινοτομίας ΕΠΕ Σύμβουλοι Στρατηγικής Διαχείρισης, που και στο πρόσφατο παρελθόν συνεργάστηκε με το Δήμο.

Το θέμα της ανάθεσης αυτής, με το ερώτημα της σπουδής της Δημοτικής Αρχής να την προχωρήσει, ανακίνησε στην προχθεσινή (23/1) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου ο Ν. Καρυστινός, επικεφαλής της παράταξης «Νέος Διόνυσος». Την ίδια απορία μοιράστηκε λίγο αργότερα και ο επικεφαλής της μείζονος Γ. Καλαφατέλης.

Αρκετά χρόνια συνεργάζεται με το Δήμο η εν λόγω εταιρεία, απάντησε με τη σειρά της η κ. Νούση, προσθέτοντας πως η προηγούμενη καλή συνεργασία ήταν λόγος για την πραγματοποίηση αυτής της ανάθεσης: Έχει φέρει μάλιστα τις χρηματοδοτήσεις για το ΤΥΠΕΤ (σ.σ. στον Άγ. Στέφανο, και την αξιοποίησή του ως πολυχώρου) αλλά και για την ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων του Δήμου, ανάμεσά τους και των αντλιοστασίων, υπογράμμισε στην ίδια απάντηση η Αντιδήμαρχος. Έτσι, και “επειδή η Διοίκηση έχει συνέχεια, και επειδή πολλά έργα έχουν γίνει καλώς”, η νέα Δημοτική Αρχή έκρινε πως πρέπει να συνεχίσει τη συνεργασία με την εταιρεία, με τους ίδιους όρους όπως και στο παρελθόν, μια που επίκεινται πολλές μελέτες, προσέθεσε η κ. Νούση.

Ερωτηματικά εντούτοις δημιουργήθηκαν όταν η κ. Νούση συνέδεσε την παραπάνω απ’ ευθείας ανάθεση με την επιτακτική ανάγκη για δημοπράτηση των δυο έργων, που- υπενθυμίζεται- κινδυνεύουν να απενταχθούν αν δεν δημοπρατηθούν μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου: Με ποιο τρόπο η ανάθεση μελετών χρηματοδότησης στην εταιρεία θα επιταχύνει τη δημοπράτηση των παραπάνω έργων; Υπάρχει σχέση ή κάποια συνεισφορά της σε μια διαδικασία, αυτή της δημοπράτησης, που δρομολογείται από το Δήμο, ο οποίος είναι και η αναθέτουσα Αρχή;

Πάντως η Αντιδήμαρχος επιφυλάχθηκε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σε προσεχή συνεδρίαση, μια που όπως είπε δεν είχε προσκομίσει τα σχετικά με τις συμβάσεις.