logo


Μετ’ εμποδίων αλλά ομόφωνα τελικά εξελέγησαν χθες (23/1) από το Δημοτικό Συμβούλιο τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Διονύσου, με θητεία έως και τις 29 Ιουνίου 2024, οπότε και καταργούνται αυτοδικαίως. Αλλεπάλληλες ψηφοφορίες, προσθαφαιρέσεις ονομάτων και μια 15λεπτη διακοπή για να πραγματοποιηθεί διαβούλευση ανάμεσα στις παρατάξεις της μειοψηφίας, είχαν ως αποτέλεσμα η συζήτηση για τα δυο θέματα- που, σημειωτέον, ήρθαν με καθυστέρηση πολλών ημερών προς ψήφιση- να διαρκέσει μια ώρα περίπου. Εντούτοις υπάρχουν ακόμη κενά στον ορισμό των μελών, αλλά και, το σημαντικότερο, υπέρβαση του αριθμού τους- αντί για 13 έχουν οριστεί συνολικά 14 μέλη σε κάθε Επιτροπή! “Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 383/2019 ΑΔΣ (ΦΕΚ 685/Β/4-3-2020) τελευταία τροποποίηση του άρθρου 4 της συστατικής πράξης που συστάθηκε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ» το νομικό πρόσωπο διοικείται από 13μελές συμβούλιο”, γράφει η εισήγηση που υπογράφεται από τη Δήμαρχο Κ. Μαϊχόσογλου! Η ίδια πολλές φορές φάνηκε να χάνεται στη μετάφραση, αναζητώντας τα προτεινόμενα μέλη στα χαρτιά της., ανταποκρίθηκε πάντως στο αίτημα του επικεφαλής της μείζονος και τέως Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη να παραχωρήσει η Διοίκηση στις παρατάξεις της μειοψηφίας μια από τις θέσεις που της αναλογούν στα Διοικητικά Συμβούλια των Σχολικών Επιτροπών, πρακτική που ακολουθείτο και στο παρελθόν.

Δημότες, από την πλευρά της, πρότεινε η Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο, με τους δυο τέως Προέδρους των Επιτροπών ανάμεσά τους, ενώ στις Σχολικές Επιτροπές θα εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, πλην αυτής της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου- καθ’όλη τη συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής της παράταξης Τ. Παντελόγλου, που σύμφωνα με σημερινή δήλωση- καταγγελία του στην Οδό Διονύσου δεν είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως.

Αναλυτικά τα μέλη για κάθε Σχολική Επιτροπή, όπως ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο:

Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόεδρος: Β. Γεωργίου- Λιακέα

Αντιπρόεδρος: Στ. Ουσταμπασίδης

Μέλη: (από το Διόνυσο του Αύριο) οι αιρετοί Γ. Κομνηνάκης Φ. Βιθυνού και Α. Κουκάς (αναπληρωματικοί οι Σ. Μανδάλακα, Μ. Πέππα και Λ. Νούση)

(από τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο) Αλ. Τόκα (τέως Πρόεδρος) και Αν. Στασινοπούλου (αναπληρούμενες από τις Π. Οικονομάκου και Δ. Σπανουδάκη)

(από την παράταξη Εύπολις) Κ. Κουριδάκης (αναπληρωματικός ο Ν. Καρυστινός από το Νέο Διόνυσο)

Τα 13(;) μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμπληρώνουν με τους αναπληρωματικούς τους οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Δ. Τζωρτζόπουλος και Π. Καλλιώτης, η Αγγ. Λούκαρη Προϊσταμένη των Νηπιαγωγείων, η Χ. Τσολάκου εκ μέρους της Ένωσης Γονέων, καθώς και οι δημότες Στ. Χατζάρας και Σ. Ντόφη.

Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόεδρος: Ιω. Δακτυλίδη

Αντιπρόεδρος: Στ. Ουσταμπασίδης (όπως και στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή)

Μέλη: (από το Διόνυσο του Αύριο) οι αιρετοί Σ. Μανδάλακα, Μ. Πέππα και Λ. Νούση (αναπληρωματικοί οι Γ. Κομνηνάκης, Φ. Βιθυνού, Α. Κουκάς και Ν. Βενέτης)

(από τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο) Ν. Παπαδόπουλος και Π. Κανελλόπουλος (τέως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντιστοίχως, με αναπληρωματικές τις Ιω. Κουβαρά και Ιω. Κορνάρου)

(από την παράταξη Νέος Διόνυσος) Δ. Ιατρού (αναπληρωματικός ο Δ. Αλεξανδρής από τον Εύπολι)

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμπληρώνεται από τους Διευθυντές Γυμνασίων Ν. Μονιά και Ειρ. Πολίτη, την Κ. Αλπέντζου εκ μέρους της Ένωσης Γονέων, τον Λ. Μπ. ως εκπρόσωπο των μαθητικών κοινοτήτων και τους δημότες Αθ. Γιαννακοπούλου και Ευ. Τσαγκαράκη.

Επόμενο βήμα για την πλήρη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών είναι η συνεδρίαση στην οποία πρέπει να οριστεί οικονομικός διαχειριστής, που θα προσκομίσει τα νομιμοποιητικά έγγραφα στην Τράπεζα, εκείνη θα τα παραπέμψει στη Νομική της Υπηρεσία και εν συνεχεία θα είναι δυνατές οι απρόσκοπτες οικονομικές συναλλαγές (σ.σ. Υπενθυμίζεται πως η παραίτηση της κ. Τόκα και η καθυστέρηση στον ορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει οδηγήσει σε πάγωμα του λογαριασμού της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κάτι που συνέβη και για τη Δευτεροβάθμια και χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση του κ. Παπαδόπουλου ώστε ο λογαριασμός να ξανανοίξει και οι συναλλαγές να γίνονται χωρίς πρόβλημα). Εν προκειμένω, η χθεσινή έγκριση υπεράριθμων Διοικητικών Συμβουλίων αναμένεται να οδηγήσει σε επανεισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα νέα καθυστέρηση στη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών.

Τέλος, “στον αέρα” ακούστηκε το όνομα του μαθητή που θα εκπροσωπεί τις μαθητικές κοινότητες ως το 13ο μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τούτο για ανήλικο άτομο, και με βάση την Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, είναι ανεπίτρεπτο, όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο τέως Πρόεδρος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι οποτεδήποτε χρειάστηκε επί θητείας του να αναφερθεί δημοσίως το όνομα μαθητή, αυτό γινόταν είτε με αστερίσκο είτε μόνο με τα αρχικά του.