logo


Με 9 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη- ανάμεσά τους και η εκλογή Διοικητικών Συμβουλίων στις δυο Σχολικές Επιτροπές, που για ένα μήνα είχαν μπει “στον πάγο”-  θα συνεδριάσει, ουσιαστικά για πρώτη φορά μέσα στο 2024, το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 6 το βράδυ. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί δια ζώσης και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται:

*Ο ορισμός εκπροσώπου παράταξης της μειοψηφίας που θα μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Το θέμα έρχεται μετά από αίτημα του επικεφαλής της παράταξης “Νέος Διόνυσος” Ν. Καρυστινού στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται πως η Δημοτική Επιτροπή είναι το νέο συλλογικό όργανο των Δήμων, που αντικαθιστά όλες τις προηγούμενες Επιτροπές, και για το Δήμο Διονύσου απαρτίζεται από 9 μέλη- 6 εκπροσώπους της πλειοψηφίας και τρεις της μείζονος μειοψηφίας- με δικαίωμα ψήφου. Η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα συμμετοχής χωρίς δικαίωμα ψήφου και σε εκπροσώπους των μειοψηφιών, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

*Το ύψος της αποζημίωσης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις. Σημειώνεται πως αποζημίωση δικαιούνται όσοι από τους δημοτικούς συμβούλους δεν κατέχουν θέση με αντιμισθία, δεν δικαιούνται δηλαδή ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αποζημίωση υπολογίζεται για μέχρι 4 συνεδριάσεις το μήνα, καθώς και για την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, υπολογίζεται με βάση την αντιμισθία του Δημάρχου Αθηναίων (55,57 € ανά συνεδρίαση, αλλά 38,89€ για όσους δημοτικούς συμβούλους η κατοικία τους βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από την έδρα του Δήμου) και καταβάλλεται σε ετήσια βάση.

*Ο ορισμός μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και η εκλογή Προέδρου για τις δυο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, μέχρι την κατάργησή τους, τον Ιούνιο του 2024. Υπενθυμίζεται πως από τα τέλη του Δεκεμβρίου η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παραμένει ανενεργή, μετά και από την παραίτηση της Α. Τόκα, ενώ στη Δευτεροβάθμια παρέμενε ο Ν. Παπαδόπουλος περιμένοντας την αντικατάστασή του. Και οι δυο απελθόντες Πρόεδροι είχαν ορισθεί και ως οικονομικοί διαχειριστές, με την αλλαγή όμως της Δημοτικής Αρχής η Τράπεζα πάγωσε τους λογαριασμούς των δυο Σχολικών Επιτροπών, με αποτέλεσμα το μήνα που μεσολάβησε να παρουσιασθούν προβλήματα στην πληρωμή συνεργατών, όπως είναι οι σχολικοί τροχονόμοι. Σημειώνεται πως τα Διοικητικά Συμβούλια των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Διονύσου είναι 13μελή και απαρτίζονται από 5 αιρετούς, με τουλάχιστον δυο από αυτούς να ανήκουν στις μειοψηφίες, δύο διευθυντές, εκ των πέντε αρχαιοτέρων, έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων και τέσσερις δημότες ή κατοίκους του Δήμου που είναι χρήστες των υπηρεσιών του νομικού προσώπου ή που έχουν ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση. Επιπλέον, στη Σχολική Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχει και μία/ένας εκ των αρχαιοτέρων νηπιαγωγών, ενώ στη Δευτεροβάθμια προβλέπεται η συμμετοχή και εκπροσώπου των μαθητικών κοινοτήτων.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Ορισμός δημοτικού συμβούλου παράταξης μειοψηφίας που δεν εκπροσωπείται στην Δημοτική Επιτροπή για συμμετοχή στις συνεδριάσεις χωρίς δικαίωμα ψήφου. (Αρ. Πρωτ. 1552/17-01-2024)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης για επικαιροποίηση των εξουσιοδοτούμενων προσώπων για την κίνηση των τηρούμενων από τον Δήμο Διονύσου τραπεζικών λογαριασμών καθώς και για την διενέργεια των απαραίτητων τραπεζικών συναλλαγών. (Αρ. Πρωτ.1348/16-01-2024)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για τον ορισμό Εισηγητή Εκκαθαριστή Δαπάνης και Υπεύθυνου Λογαριασμού για το έργο «Απορροή όμβριων και αντιπλημμυρικό έργο εξαιτίας των πυρκαγιών του Ιουλίου και Αυγούστου 2021 –(μέρος πρώην ΚΑ 2021ΣΕ05500009)» και εξουσιοδότηση στην Δήμαρχο, για υπογραφή της Δηλώσεως Ορισμού Υπευθύνου Λογαριασμών, καθώς και κάθε άλλων αιτήσεων προς την Τράπεζα της Ελλάδος. (Αρ. Πρωτ. 625/09-01-2024)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση και καθορισμός αποζημίωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις. (Αρ. Πρωτ.1741/19-01-2024)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου. (Αρ. Πρωτ.1744/19-01-2024)

ΘΕΜΑ 6ο: Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου. (Αρ. Πρωτ.1745/19-01-2024)

ΘΕΜΑ 7ο: Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Διονύσου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) (Αρ. Πρωτ.1555/17-01-2024)