logo


Σε πλήρη απαρτία συνεδρίασε χθες Πέμπτη 18 Ιανουαρίου το Τοπικό Συμβούλιο Δροσιάς, ενώ παρευρέθησαν ακόμη οι δημοτικές σύμβουλοι της πλειοψηφίας Λ. Κανακάρη και Σ. Μανδάλακα, καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης «Νέος Διόνυσος» Ν. Καρυστινός.

Στην αρχή της συνεδρίασης ορίσθηκε Αντιπρόεδρος της Κοινότητας η δεύτερη σε ψήφους τοπική σύμβουλος στη Δροσιά από πλευράς της Δημοτικής Αρχής Ιω. Δακτυλίδη, ενώ λίγο αργότερα η Πρόεδρος Τζ. Πασιπουλαρίδου ανακοίνωσε πως το θέμα που αφορούσε στη μεταφορά των χιλιάδων βιβλίων από το Πολιτιστικό της Δροσιάς στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου, θα αποσυρόταν για την περαιτέρω ενημέρωσή της και θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση.

Την παρουσία της Χ. Γιαννέτου, που είναι υπεύθυνη για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, σ΄εκείνη τη μελλοντική συζήτηση ζήτησε αμέσως μετά ο τέως Πρόεδρος του Τοπικού Χ. Ποτίδης.

Πρόλαβε πάντως να γίνει σαφές πως στη μεταφορά αυτή των βιβλίων ήταν κάθετα αντίθετος ο «Νέος Διόνυσος», που συμμετέχει στο Τοπικό Συμβούλιο με την Ευγ. Κιρκινέζη, με τον επικεφαλής του να δηλώνει πως η παράταξη ήταν έτοιμη να καταθέσει σχετική τοποθέτηση.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως αυτή η πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Δροσιάς διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, όπως τόνισε ο κ. Καρυστινός, ενώ αναγνώρισε την πολύτιμη συμβολή του έμπειρου τέως Προέδρου στη διεξαγωγή της. Από την πλευρά της, πάντως, η κ. Πασιπουλαρίδου υπογράμμισε πως ως νέα Διοίκηση επιδιώκουν μια νέα αρχή με ένα διαφορετικό σκεπτικό. Στο πλαίσιο αυτό προφανώς ήρθε χθες προς συζήτηση η προμήθεια των σκουριασμένων κλειδαριών για το οστεοφυλάκιο του Κοιμητηρίου: Η εν λόγω προμήθεια δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Τοπικού Συμβουλίου, αλλά του κεντρικού Δήμου, όπως επανειλημμένα τόνισε ο τέως Πρόεδρος, εντούτοις τόσο η κ. Πασιπουλαρίδου όσο και η κ. Δακτυλίδη υπογράμμισαν πως βούληση του Τοπικού Συμβουλίου είναι να λαμβάνονται αποφάσεις ως μέσο πίεσης προς τη Δημοτική Αρχή, ώστε να επιταχύνεται η αντιμετώπιση των προβλημάτων.