logo


Για τον κίνδυνο απένταξης δυο σημαντικών έργων αν δεν δημοπρατηθούν εγκαίρως από τη Δημοτική Αρχή, προειδοποίησε χθες, Τρίτη 16 Ιανουαρίου με ανακοίνωσή της η παράταξης της Δύναμης ευθύνης για τον Διόνυσο. Σήμερα η Διοίκηση, παραδέχεται πως τα χρονοδιαγράμματα που θέτει η κεντρική Διοίκηση είναι ασφυκτικά, υπογραμμίζει εντούτοις πως και για τα δυο έργα υπάρχουν αστοχίες, για τις οποίες την ευθύνη φέρει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας:

Διαβάζουμε το πρώτο Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο» μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής, που απέστειλε χθες στις 9μ.μ. υπό τον τίτλο «Κίνδυνος απένταξης 2 έργων του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης».

Η νέα Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να μπει σε αντιπαράθεση, που επιλέχθηκε με το «καλημέρα» από την παράταξη της απερχόμενης Διοίκησης, διότι ήρθε για να ενώσει και όχι να διχάσει το Δήμο. Ήρθε με σκοπό να φέρει διαφάνεια, αξιοπιστία και κυρίως, ανάπτυξη στο Δήμο Διονύσου.

Ως εκ τούτου, πρωταρχικός στόχος είναι να ενημερώσει τους πολίτες για το ζήτημα της δημοπράτησης των δύο έργων του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης» κι αυτό θα πράξει. Τα εν λόγω έργα εντάχθηκαν, πράγματι, στο πρόγραμμα. Το πρώτο την 22α Οκτωβρίου 2021 (Α.Π : 10287)!!! Το δεύτερο εντάχθηκε την 7η Απριλίου 2022 (Α.Π : 11865).

Συγκεκριμένα, η εξέλιξη έχει ως εξής:

  • Το έργο του 2021 (ΑΤ03 -«Παρεμβάσεις και Δράσεις Βελτίωσης της Διαχείρισης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Δήμου Διονύσου») δεν δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη Διοίκηση ενώ είχε στην διάθεσή της ΔΥΟ ολόκληρα χρόνια και έρχεται τώρα να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.
  • Το έργο 2022 (ΑΤ06 – «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΥΠΕΤ Δ.Ε. ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ») βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης, παρ’ ότι δεν υπήρξαν πρότερες ενέργειες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το έργο της πρόσκλησης ΑΤ06 είχε προϋπολογισμό έγκρισης 3.504.085,00 ευρώ, εν τούτοις, στην τελική μελέτη που είναι σε γνώση μας, το ποσό προβλέπεται να ανέλθει στα 7.500.000 ευρώ!!!  Η νέα Δημοτική Αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να προχωρήσει το έργο αυτό, κινούμενη ώστε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του από κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο για να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου το επιπρόσθετο ποσό.

Η δημοτική παράταξη «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο» λοιπόν θα πρέπει να μας ενημερώσει γιατί δεν δημοπράτησε έγκαιρα το έργο ΑΤ03 τα 2 χρόνια που είχε στην διάθεσή της και γιατί για το έργο ΑΤ06 η μελέτη δεν συνάδει με το εγκριθέν ποσόν. Ας κάνει αυτό αντί, εκ των υστέρων, να προβαίνει σε υποδείξεις και κινδυνολογίες.

Θα θέλαμε να δεσμευτούμε σε κάθε έναν απ’ εσάς ότι η νέα Δημοτική αρχή θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις αρχές της συνέπειας, της αξιοπιστίας, της συνεργασίας και του συνεχούς και αδιάλειπτου διαλόγου. Θα καταβάλλει, δε, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δημοπρατηθούν τα έργα, παρ’ όλες τις δυσκολίες και την πίεση που ασκείται από το αιφνιδιαστικό πιεστικό χρονοδιάγραμμα που θέτει η κεντρική διοίκηση.

Συνεχίζουμε όπως, άλλωστε, έχουμε δεσμευτεί με σκληρή, επίπονη και κυρίως καθημερινή δουλειά. Αφήνουμε πίσω τις όποιες αντιπαραθέσεις και συνεχίζουμε την προσπάθεια επίλυσης των μεγάλων και συσσωρευμένων θεμάτων που απασχολούν τους δημότες μας.