logo


Την πρώτη συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση θα πραγματοποιήσει το Τοπικό Συμβούλιο Δροσιάς, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 6 το βράδυ. Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται 5 θέματα, και αυτό που ξεχωρίζει ανάμεσά τους είναι η μεταφορά των βιβλίων της πάλαι ποτέ Βιβλιοθήκης της Δροσιάς, από το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της περιοχής στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου, στην Κοινότητα Διονύσου, ώστε να ενσωματωθούν στο μακρύ κατάλογο βιβλίων της και να αξιοποιηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η παλιά Βιβλιοθήκη της Δροσιάς αριθμούσε περίπου 5.000 τίτλους βιβλίων, που για χρόνια φυλάσσονταν στις τουαλέτες ΑΜΕΑ του Πολιτιστικού Κέντρου. Το 2015-2016, με πρωτοβουλία και πολλή προσωπική δουλειά από την καθηγήτρια φιλόλογο Λ. Θεοδώρου, και με τη σύμφωνη γνώμη της τότε Διοίκησης Ζαμάνη, τα βιβλία μεταφέρθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού, βγήκαν από τις κούτες, αρχειοθετήθηκαν και ταξινομήθηκαν με τις οδηγίες της Χ. Γιαννέτου από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου και έκτοτε παραμένουν στα ράφια, να σκονίζονται αδιάβαστα και χωρίς το κοινό να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Η μεταφορά τους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, πάντως, δεν θα είναι εύκολο εγχείρημα μια που σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Γιαννέτου χώρος δεν υπάρχει: Η Βιβλιοθήκη, που φιλοξενείται στον όροφο του Πολιτιστικού Διονύσου, έχει πλέον κορεσθεί, με αποτέλεσμα να γίνεται αυστηρή επιλογή στις δωρεές που συνεχίζουν να την ενισχύουν. Έτσι η πρώτη σκέψη είναι να γίνει διαλογή όσων βιβλίων από τη Δροσιά λείπουν από τη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ή λόγω σπανιότητας και παλαιότητας πρέπει να προστατευθούν, και τα υπόλοιπα να αποθηκευθούν, μέχρι να εξευρεθεί είτε χώρος για τη δημιουργία παραρτήματος της Βιβλιοθήκης είτε νέος, μεγαλύτερος, χώρος που θα φιλοξενήσει μόνιμα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου.

Υπενθυμίζεται πως το νέο Τοπικό Συμβούλιο Δροσιάς αποτελείται από την Πρόεδρο Γ.-Αδ. Πασιπουλαρίδου, τις Ι. Δακτυλίδη και Αφρ. Σφαιροπούλου από την παράταξη της Διοίκησης, τον τέως Πρόεδρο Χ. Ποτίδη που εξελέγη με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και την Ευ. Γ. Κιρκινέζη από την παράταξη “Νέος Διόνυσος”.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Συγκρότηση του Νέου Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Δροσιάς

ΘΕΜΑ 2ο: Προμήθεια καινούργιων κλειδαριών για την αντικατάσταση των σκουριασμένων για το Οστεοφυλάκιο του Κοιμητηρίου Δροσιάς

ΘΕΜΑ 3ο: Μεταφορά βιβλίων από το Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου για την αξιοποίησή τους

ΘΕΜΑ 4ο: Χορήγηση παράτασης εκταφής του Κ.Ε.

ΘΕΜΑ 5ο: Χορήγηση παράτασης εκταφής της Μ.Α.