logo


Πριν από περίπου δυο μήνες, τον Νοέμβριο του 2023, πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Διονύσου συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, με θέμα την εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης χιονοπτώσεων. Σ’ εκείνη τη συνεδρίαση, εκτός από τα μέλη του απελθόντος πλέον Τοπικού Συμβουλίου, παρευρισκόταν και ο τέως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μ. Κόκκαλης (σ.σ. και κανένα από τα νεοεκλεγέντα τότε μέλη του Τοπικού).

Ο κ. Κόκκαλης στην τοποθέτησή του είχε διαβεβαιώσει πως η απελθούσα Διοίκηση παρέδιδε μεν πρόγραμμα με ετοιμοπόλεμο το στόλο και τον εξοπλισμό του Δήμου για τους αποχιονισμούς σε όλη την πόλη, αλλά από την 1η Ιανουαρίου, οπότε ξεκινούσε η επόμενη θητεία, η νέα Δημοτική Αρχή θα ήταν υπεύθυνη για την υλοποίηση του όποιου προγραμματισμού, και εξέφραζε τον προβληματισμό του για την ετοιμότητα της νέας αυτής Διοίκησης, αν για παράδειγμα ενσκήψει κακοκαιρία μέσα στον Ιανουάριο.

Όπως και έγινε: Σύμφωνα με όλες τις ανακοινώσεις γύρω από τις καιρικές εξελίξεις των επόμενων ημερών, κύμα κακοκαιρίας, συνοδευόμενο από χιονοπτώσεις, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, αναμένεται να πλήξει την Αττική και βέβαια και το Δήμο Διονύσου.

Εντωμεταξύ, η νέα Διοίκηση δεν έχει ακόμη ορίσει επισήμως τους Αντιδημάρχους της, ενώ κατά πληροφορίες της Οδού Διονύσου στην κρίσιμη για την πόλη Αντιδημαρχία της Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ορισθεί ο Γ. Τραϊφόρος, απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας με ειδίκευση στην Εγκληματολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με MBA στις Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων και με μακρά πορεία σε θέσεις ευθύνης σε αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και στο χώρο της υγείας, όπου και απασχολείται μέχρι σήμερα στο τοπικό υποκτάστημα ΕΦΚΑ στον Άγ. Στέφανο. Σημειώνεται, πάντως, ότι στην αντιμετώπιση μιας κακοκαιρίας, εκτός από την Πολιτική Προστασία, εμπλέκονται (σ.σ. και η εμπειρία με τη «Μήδεια» το 2021, για παράδειγμα, το έδειξε ξεκάθαρα) και άλλοι τομείς, και κυρίως αυτός των κοινωνικών υπηρεσιών, με την παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών.

Η απόφαση για τον ορισμό τού κ. Τραϊφόρου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της Οδού Διονύσου, αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, ενώ εντωμεταξύ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμιά ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με το σημερινό βαθμό ετοιμότητας του Δήμου, ενώ ουδείς από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής έχει προβεί στην υπενθύμιση στοιχειωδών οδηγιών- από το παρκάρισμα των αυτοκινήτων στη μια πλευρά του δρόμου ώστε να διευκολύνονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα που θα επιχειρούν, μέχρι τους κλιματιζόμενους χώρους που θα παραμείνουν ανοιχτοί στην περίπτωση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και τα σημεία αναζήτησης αλατιού. Οι παραπάνω οδηγίες, πάντως, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση, αναμένονται μέσα στην ημέρα.

Κρίσιμο μέγεθος για μια ακόμη χρονιά ο αδιαμφισβήτητος πατριωτισμός των Κλιμακίων Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας. Κι αυτά όμως χρειάζονται κάποιο συντονισμό, ο οποίος αναμένεται να δρομολογηθεί από σήμερα και να εντατικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.