logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Διονύσου κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κέντρο του Αγίου Στεφάνου

Η «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο» χαιρετίζει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία με την από 28/12/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Διονύσου, δημοτών και φορέων, κατά της λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ύψους 24 μέτρων, στο κέντρο του Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Δικαστήριο:

1)Απαγορεύει στις ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες έχουν την επωνυμία «VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», τη λειτουργία του σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Vodafone-Panafon Α.Ε.Ε.Τ. με στοιχεία αρ.σταθμού 1111899 Άγιος Στέφανος ΓΑΙΑΟΣΕ

2) Απειλεί σε βάρος των ανώνυμων εταιρειών, οι οποίες έχουν την επωνυμία «VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», χρηματική ποινή  για πέντε χιλιάδων εννιακοσίων ευρώ [5.900ευρώ], για κάθε ημέρα λειτουργίας [εκπομπής] της ως άνω εγκατάστασης.

Η δικαστική απόφαση εκ του αποτελέσματος δικαιώνει την παράταξη «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο», που ως υπεύθυνη δημοτική αρχή  προχώρησε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την παύση λειτουργίας της κεραίας, σε συνεργασία ασφαλώς με πολίτες και φορείς.

Συγχαίρουμε επίσης τον Δικηγόρο κ. Ιωάννη Μελανίτη για την ιδιαίτερα θετική απόφαση που εξασφάλισε και ελπίζουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα μέχρι να υπάρξει οριστική δικαίωση για το Δήμο και τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου.

«Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο»