logo


Αποτιμώντας τη διαδρομή του στα κοινά του τόπου μας, πρώτα ως τοπικός σύμβουλος και Πρόεδρος στην Κοινότητα Άνοιξης όντας μόλις 27 ετών, και εν συνεχεία ως δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, ο Μ. Τσιλιγκίρης γράφει τα παρακάτω:

Όλα άρχισαν με παροτρύνσεις φίλων: «πρέπει να ασχοληθείς, πρέπει οι νέοι να ενδιαφέρονται για τα κοινά, πρέπει να εκτεθείς με το συνδυασμό του Γιάννη Καλαφατέλη.

Εκλογές 2010 υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Άνοιξης, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, μεγάλη τιμή για μένα, από τη θέση του τοπικού Συμβούλου αρχικά και στη συνέχεια από τη θέση του Προέδρου ακολουθώ πιστά μια συμβουλή: «η καταξίωση έρχεται όταν υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων».

Την ακολουθώ πιστά, προσπαθώ, τρέχω, παίρνω πρωτοβουλίες, λύνω προβλήματα, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά έτσι μαθαίνω να στέκομαι στα πόδια μου και να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου.

Η προσπάθεια αναγνωρίζεται, αναβαθμίζομαι, εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος, συνεχίζω με το ίδιο πάθος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, πάντα κοντά στους Δημότες, τα πάντα για τους Δημότες!

Όλα κυλάνε καλά; Όλα γίνονται όπως πρέπει; Όχι! Όμως δεν πρέπει να εγκαταλείψω την προσπάθεια για κάτι καλύτερο κι ας είναι ο αγώνας άνισος κι ας θέλει κάθε φορά μεγαλύτερη προσπάθεια.

Αλλά και από τη θέση του Αντιδημάρχου προσπαθώ να λύσω προβλήματα και να αλλάξω νοοτροπίες που βασανίζουν χρόνια το Δήμο  και περισσότερο τους Δημότες.

Το κατάφερα; Αυτό που διαβεβαιώνω είναι ότι το πάλεψα, τα έδωσα όλα και μπορώ να κοιτάξω τους πάντες στα μάτια χωρίς ενοχές ή ντροπή.

Όμως είναι γνωστό ότι το άθλημα είναι ομαδικό, όλοι κερδίζουμε μαζί και όλοι χάνουμε μαζί, έτσι χάσαμε όλοι μαζί….

Με όλα αυτά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, με στήριξαν, με βοήθησαν και στάθηκαν πλάι μου σ’ όλη αυτή τη διαδρομή. Θέλω να είναι βέβαιοι ότι δεν ένιωσα «παράγοντας» και δεν πούλησα ποτέ «παραγοντιλίκι».

Μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό και τους συναδέλφους στο Δ.Σ που συνεργάστηκα, με σεβάστηκαν, τους σεβάστηκα και θα τους σέβομαι πάντα.

Ξέρουμε όλοι ότι οι νίκες έχουν πατέρα και οι ήττες υπεύθυνους και θύματα.

Η πιάτσα είναι μικρή, ακούγονται διάφορα όπως: το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι ή η ανοχή είναι συνενοχή ή ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη.

Εγώ λέω η ήττα δεν έρχεται τυχαία, την προκαλούμε!!!

Εύχομαι στη νέα Δημοτική Αρχή καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει και να ξέρει ότι η αδιαφορία και η αλαζονεία τιμωρούνται, άλλωστε αυτή η τιμωρία τους έδωσε τη νίκη…

Σε ό,τι με αφορά για τη συνέχεια, παραμένω ένας απλός αλλά ενεργός πολίτης.

                             ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ                                      

                                  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2024

                                         Μιχαήλ Τσιλιγκίρης