logo


Μια και μοναδική ερώτηση τέθηκε στην προ Ημερησίας Διατάξεως διαδικασία κατά τη χθεσινοβραδινή (19/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου. Και ήρθε με τη μορφή καταγγελίας από τη Λ. Φέρμελη, δημοτική σύμβουλο με την παράταξη ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο: “Αναμένω, και δεν θα είμαι τυχερή να το δω, τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την υπόθεση του ΤΥΠΕΤ του Διονύσου (σ.σ. όπου ο Δήμος έχει κερδίσει μετά από δικαστική διαμάχη χρόνων 43 στρέμματα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν του έχουν αποδοθεί). Είχατε υποσχεθεί πριν τις εκλογές ότι θα το φέρετε για συζήτηση αμέσως μετά. Σήμερα είναι η προτελευταία μας συνεδρίαση. Λυπάμαι που δεν τηρήσατε το λόγο σας. Αφορά το Διόνυσο. Εγώ δεν θα είμαι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ο Αντιδήμαρχος που ήταν υπεύθυνος θα είναι στην αντιπολίτευση, θα βρίσκεται στη δική μου θέση, και εύχομαι η επόμενη Διοίκηση να μην συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο”.

Πράγματι το ΤΥΠΕΤ αναδείχθηκε σε αντικείμενο δημοτικής διαμάχης προεκλογικά, παραδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Γ. Φωτάκης, εντούτοις για το θέμα εξεδόθη αναλυτικό Δελτίο Τύπου με νομικές και τεχνικές διαστάσεις, που δεν θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο: “Δεν είναι πολιτικό ζήτημα το ΤΥΠΕΤ”, τόνισε ο κ. Φωτάκης, προσθέτοντας πως είναι βούληση όλων να ξεκαθαριστεί η κατάσταση εκεί και ζήτησε να μην γίνεται τέτοια πολιτική προσέγγιση στο εν λόγω θέμα.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθούν και τα παρακάτω: Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, η κ. Φέρμελη είχε ζητήσει να συζητηθεί εκτός Ημερησίας Διατάξεως εκείνη την ημέρα το θέμα του ΤΥΠΕΤ. Στην εν λόγω συνεδρίαση παρίσταντο ελάχιστοι, μόλις 8, δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Έτσι, και λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, τόσο εκείνη όσο και ο Αντιδήμαρχος είχαν ζητήσει, και η Διοίκηση είχε αποδεχθεί και ανακοινώσει δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Κρητικού, πως το θέμα θα συζητηθεί αμέσως μετά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο τελευταίος χθες βράδυ απαντώντας στη συνάδελφό του δήλωσε πως σχετική εισήγηση δεν του είχε δοθεί, ενώ προσέθεσε πως η Διοίκηση έχει συνέχεια.

Η παραπάνω απάντηση δεν ικανοποίησε τη δημοτική σύμβουλο της μειοψηφίας, που κατήγγειλε την αθέτηση της προσωπικής υπόσχεσης  του κ. Κρητικού, υπογραμμίζοντας σε έντονο ύφος πως προφανώς ένα Δελτίο Τύπου δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δημόσια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο- στην τελευταία συνεδρίαση του οποίου, την άλλη εβδομάδα, ανακοίνωσε, εμφανώς εκνευρισμένος, πως θα το φέρει ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης.