logo


Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου, η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής- Δημάρχου και δημοτικών και τοπικών συμβούλων από τις 5 παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου για την πενταετία 2024-2028.

Στην τελετή, την οποία χαρακτήρισε γιορτή για το Δήμο μας η Χ. Ζερβουλάκου εκ μέρους της παράταξης “Ο Διόνυσος του Αύριο”, η συντριπτική πλειονότητα των αιρετών ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο, επαναλαμβάνοντας μαζί με τη Δήμαρχο Κ. Μαϊχόσογλου τα λόγια του Πανοσιολογιότατου Ιεροκήρυκα Κηφισιάς, που χοροστάτησε στην τελετή: “Ορκίζομαι εις το όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός εις την πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου”.

Τρεις εντούτοις αιρετοί διαφοροποιήθηκαν επιλέγοντας τον πολιτικό όρκο: Ο Γ. Κομνηνάκης, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας δήλωσε “επικαλούμενος την τιμή και τη συνείδησή του, ότι θα είμαι πιστός στην Ελλάδα, θα υπακούω  στο Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου”.

Ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντελόγλου και ο τοπικός σύμβουλος Αγ. Στεφάνου από την ίδια παράταξη Στ. Μπαλτάς δήλωσαν πως «δεσμευόμαστε στην τιμή και την υπόληψή μας ότι θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του λαού”.

Αμέσως μετά τη λειτουργία, ο λόγος δόθηκε στον απερχόμενο Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη για ολιγόλεπτο χαιρετισμό. Ο κ. Καλαφατέλης προειδοποίησε τη διάδοχό του για τη μεγάλη ευθύνη, το βάρος και τις σημαντικές αρμοδιότητες που αναλαμβάνει, που με τη σειρά τους γεννούν την υποχρέωση της Διοίκησης να λογοδοτεί στους πολίτες. Ο απερχόμενος Δήμαρχος τόνισε πως η νέα Δημοτική Αρχή είναι τυχερή, μια που θα βρει μια σειρά σημαντικών έργων που υλοποίησε η δική του Διοίκηση, παρακάμπτοντας τις δυσκολίες που συνάντησε. Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Καλαφατέλης ευχήθηκε στη νέα Δήμαρχο καλή δύναμη, καλή επιτυχία και να είναι η επόμενη θητεία ανέφελη και δημιουργική. Διαβεβαίωσε, τέλος, πως η «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο» θα είναι παρούσα και στα εύκολα και τα δύσκολα, αποτελώντας δημιουργική και υποδειγματική αντιπολίτευση και στηρίζοντας όσες κινήσεις της νέας Διοίκησης θα είναι επ΄ωφελεία της πόλης.

Στο βήμα ανέβηκε εν συνεχεία η νέα Δήμαρχος, στο πρώτο της επίσημο μήνυμα προς τους πολίτες του Δήμου Διονύσου. Η κ. Μαϊχόσογλου ευχαρίστησε τους δημότες που εμπιστεύθηκαν την ίδια και τους συνεργάτες της, αλλά και το πρόγραμμά τους για τα επόμενα 5 χρόνια, ενώ εμφανίσθηκε ιδιαιτέρως διαλλακτική και ενωτική, ζητώντας προτάσεις, βοήθεια και στήριξη από ενεργούς πολίτες και φορείς: “Καλώ όλους σε κοινό αγώνα, σε κοινή προσπάθεια, σε συνένωση δυνάμεων με ενσυναίσθηση και συμπερίληψη, για την την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών που βρίσκονται μπροστά μας. Σε κοινό αγώνα γιατί ο στόχος είναι ένας και μοναδικός-η πρόοδος και η προκοπή του Δήμου Διονύσου συνολικά”. Η νέα Δήμαρχος επέμεινε ιδιαιτέρως στις αρχές της ειλικρίνειας, της εντιμότητας, της εργατικότητας και της δικαιοσύνης, με τις οποίες πορεύθηκε και, όπως δεσμεύθηκε, θα συνεχίσει να πορεύεται και από το ύπατο αξίωμα της πόλης. Υπογράμμισε ακόμη πως το πρόγραμμα της Διοίκησής της θα απευθύνεται προς όλους τους πολίτες και όλες τις γειτονιές της πόλης, χωρίς αποκλεισμούς, ενώ σκιαγράφησε το όραμά της “για ένα Δήμο, σύγχρονο, ασφαλή, με ανθρώπινο πρόσωπο, με ποιότητα, πολιτικό πολιτισμό και εξωστρέφεια, που θα μπει δυνατά στον χάρτη των σύγχρονων πόλεων. Γι’ αυτό το όραμα θα παλέψω μαζί με συνεργάτες και ενεργούς πολίτες. Γιατί πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε καλύτερα. Γιατί μπορούμε να αφήσουμε το δικό μας θετικό πρόσημο στην πορεία του Δήμου μας”.

Με κολακευτικά λόγια μίλησε από την πλευρά του ο Κ. Κουριδάκης, επικεφαλής του Εύπολι, που δήλωσε πως τα λόγια της νέας Δημάρχου τον έπεισαν: “Η Δήμαρχος μας τα είπε νομίζω αναλυτικά κι εγώ θεωρώ μας έπεισε… Η πίστη μας είναι πως αυτή την πενταετία θα γίνουν πολλά βήματα μπροστά, γιατί έχουμε και πάρα πολλές εκκρεμότητες και μεγάλα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουριδάκης, καλώντας την κ. Μαϊχόσογλου να δώσει τέλος στις εμφυλιοπολεμικές τακτικές που πάντα μέχρι τώρα ακολουθούσαν κάθε προεκλογική περίοδο. Ζήτησε και αυτός από την πλευρά του τη συμμετοχή και τον έλεγχο των πολιτών, ενώ δήλωσε πως “η παράταξη Εύπολις θα συνεχίσει αυτόν τον αγώνα, θα στηρίξει όλες τις κινήσεις και τις αποφάσεις της Διοίκησης, θα είμαστε δίπλα της, και σε καμιά περίπτωση δεν θα κάνουμε στείρα αντιπολίτευση”. Απευθυνόμενος, επιπλέον, προς τους αιρετούς της μείζονος μειοψηφίας, που μέχρι σήμερα υπηρέτησαν στη Διοίκηση Καλαφατέλη, τόνισε πως  “χρειάζεται η εμπειρία των παλαιότερων, είμαι σίγουρος πως οι εκλεγμένοι της μείζονος μειοψηφίας, που ήταν Αντιδήμαρχοι, πρέπει να σταθούν δίπλα στη νέα Δήμαρχο, ανεξάρτητα από το τι έχει γίνει μέχρι τώρα, προκειμένου αυτός ο τόπος να δει καλύτερες ημέρες. Να νιώσετε ότι οι προσδοκίες σας, οι επιθυμίες σας και τα θέλω σας μπορούν να καλυφθούν από τη νέα Διοίκηση και από όλους εμάς τους δημοτικούς συμβούλους που αναλάβαμε μια τεράστια ευθύνη, στην οποία όλοι μαζί πρέπει να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Εύπολι.

Αρωγός στα δύσκολα θέματα που έχουμε μπροστά μας θα είναι ο Νέος Διόνυσος, υποσχέθηκε από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης Ν. Καρυστινός, που πάντως προσέθεσε πως λευκή επιταγή δεν δίνει σε κανέναν και πως η παράταξη θα είναι παρούσα όπως μέχρι σήμερα με κριτική και προτάσεις. Με την ευκαιρία, τέλος, της παρουσίας μελών από τρία κόμματα στη χθεσινή ορκωμοσία- Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ- ο κ. Καρυστινός απευθύνθηκε ιδιαιτέρως στην κεντρική εξουσία επισημαίνοντας πως ο Διόνυσος, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων, “είναι ο Δήμος στον οποίο θα πρέπει να πέσει το βάρος, και γι’αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, αλλιώς θα την απαιτήσουμε όλοι μαζί”.

Τη διαφορετική προσέγγιση στα προβλήματα και στη λειτουργία του Δήμου, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπως τον χαρακτήρισε, έδωσε στη συνέχεια ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντελόγλου, του οποίου μάλιστα ο χαιρετισμός διακόπηκε ξαφνικά λόγω αδιαθεσίας παρευρισκόμενου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου: “Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα και τόσο δύσκολη η κατάσταση, που αν η νέα Δημοτική Αρχή δεν κάνει αυτό που χρειάζεται ο τόπος, θα χάσει”, υπογράμμισε ο κ. Παντελόγλου, ο οποίος προσδιόρισε το ρόλο της Λαϊκής Συσπείρωσης όχι ως αντιπολιτευτικό, “που από μόνο του δεν λέει τίποτα”, αλλά για την κατάθεση προτάσεων και σκέψεων, την επισήμανση των αυτονόητων, την προβολή των συμφερόντων του κόσμου και του δικαιώματός του σε υποδομές που τις έχει πληρώσει. Κάλεσε επιπλέον τη νέα Δημοτική Αρχή, αν θέλει πραγματικά να λύσει τα προβλήματα της πόλης, να μην διστάσει να συγκρουστεί και με την κυβέρνηση και με τις μνημονιακές πολιτικές και νόμους, όπως δείχνει το πετυχημένο παράδειγμα του Δήμου Πατρέων. “Μην μας βλέπετε σαν εχθρό, όπως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Εχθρός είναι τα προβλήματα, η κλιματική αλλαγή, οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες”,  έσπευσε να ολοκληρώσει το χαιρετισμό του  ο κ. Παντελόγλου.

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς της Δημάρχου και των επικεφαλής, ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής του πρακτικού της ορκωμοσίας από όλους τους αιρετούς, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με κέρασμα προς τους παρευρισκόμενους.

Στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Β. Οικονόμου, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Καραμέρος και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μ. Χριστοδουλάκης, η Αγγ. Λεβέντη από τον ΣΥΡΙΖΑ και η Σ. Κατσίγιαννη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, περιφερειακοί σύμβουλοι, νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι όπως ο Β. Ξυπολυτάς από την Κηφισιά, πρώην Δήμαρχοι όπως ο Στ. Κοροβέσης του Αγ. Στεφάνου, Γ. Νικητόπουλος της Άνοιξης και Δ. Ζαμάνης του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου, ο Β. Σιώμος Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, ο Ν. Πίλτσης και η Ε. Γαλαίου από τον Εμπορικό Σύλλογο Διονύσου και πολύς κόσμος.