logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, στο ισόγειο του κεντρικού Δημαρχείου, υπό την Προεδρία του  Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη και τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, της νεοεκλεγείσας Δημάρχου Κατερίνας Μαϊχόσογλου. Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε η ανταπόκριση του Δήμου κατά την αντιπυρική περίοδο, η οποία κρίθηκε ικανοποιητική, ενώ τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα οργάνωσης, συντονισμού ενεργειών και λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων, με σκοπό την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και άλλων φαινομένων, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη συνάντηση εκ μέρους των φορέων  συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, ο Διοικητής της 651 ΑΒΥΠ Παναγιώτης Γκιώνης, ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Γεώργιος Πετρόπουλος, o εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης  Κωνσταντίνος Μούγιος, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ Γεώργιος Μούστος.

Από την πλευρά του Δήμου Διονύσου συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας Γεωργία Κριεμάδη, ο Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δημάρχου Διονύσου Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πάζιος, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Απόλλων Κούνης, η Προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Ελένη Σκαρπαθιώτη, ο κ. Γ. Γκιργκένης από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος καθώς και εκπρόσωποι των Εθελοντικών Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου (Αθ. Ντούλας, Γ. Μαστρογεωργίου από Κλιμάκιο Κρυονερίου, Γ. Μαλατάντης από Κλιμάκιο Αγίου Στεφάνου, Μ. Θεοδωρίδης από Κλιμάκιο Ροδόπολης και Θ. Καραγιάννης από 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Διονύσου).

Στις τοποθετήσεις αλλά και τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε έγινε αναφορά στα μέτρα και τις ενέργειες που έχουν ληφθεί και τονίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την όσο το δυνατό έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.