logo


Την τελευταία του συνεδρίαση για το 2023 αλλά και για τη θητεία που τελειώνει σε λίγες ημέρες, θα πραγματοποιήσει το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι. Η συνεδρίαση αυτή θα σημάνει και το τέλος της αυτοδιοικητικής πορείας του Προέδρου του Τάσου Μπάση, που έχει υπηρετήσει τα κοινά επί 56(!) συναπτά έτη. Σ’ αυτήν την πορεία μισού αιώνα ο κ. Μπάσης κέρδισε με το σπαθί του το σεβασμό και την αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλλε συνεχώς για τον τόπο του  από όλα τα πόστα στα οποία υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση, αρχικά στη μικρή Κοινότητα, μετά στο μικρό Δήμο και τέλος στον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου: Μέλος Συλλόγων, κοινοτικός σύμβουλος, δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος, και από το 2019 μέχρι σήμερα Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου στην Κοινότητα Διονύσου.

Στην Ημερήσια Διάταξη της προσεχούς Πέμπτης περιλαμβάνονται 8 θέματα και ανάμεσά τους το διαχρονικό (σ.σ. από το 2018 τουλάχιστον) αίτημα για την απομάκρυνση των μπάζων της αποχέτευσης, που ο εργολάβος στοιβάζει στη θέση Πηγαδάκι, δίπλα στη Λ. Διονύσου, καθώς και ο συζήτηση και απολογισμός για το έργο του απερχόμενου Τοπικού Συμβουλίου.

Όσον αφορά στο πρώτο θέμα, το Τοπικό Συμβούλιο ζητεί από την αρμόδια Αντιδημαρχία να ορίσει ακριβή χρόνο απομάκρυνσης των μπάζων, οριστικό κλείσιμο της χωματερής και άμεση επαναφορά του τοπίου στην αρχική του μορφή. Απαντώντας, πάντως, σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου στο περιθώριο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα 12 Δεκεμβρίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης δήλωσε πως η απομάκρυνση των μπάζων υπολογίζεται να γίνει τον Φεβρουάριο, μια που τότε θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης.

Αναλυτική η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Αιτήσεις για παρατάσεις ταφής

Θέμα 2ο: Αλλαγή ονόματος δικαιούχου/οφειλέτη σε παραχωρητήριο χρήσης οικογενειακού τάφου στο Κοιμητήριο της Κοινότητας Διονύσου

Θέμα 3ο: Έκφραση γνώμης ως προς την παροχή συναίνεσης στη διόρθωση γεωμετρικών στοιχείων στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Θέμα 4ο: Αίτηση για κατ’ εξαίρεση παράταση ταφής του Κ.Θ. στο Κοιμητήριο της Κοινότητας Διονύσου

Θέμα 5ο: Επιστροφή παραχώρησης του οικογενειακού υπ’ αριθμ. 039 στην Κοινότητα Διονύσου και αυτεπάγγελτη εκταφή

Θέμα 6ο: Αυτεπάγγελτη εκταφή της Βαμβακερίδου Σοφίας

Θέμα 7ο: Απομάκρυνση μπάζων από τη θέση Πηγαδάκι της Κοινότητας Διονύσου

Θέμα 8ο: Συζήτηση- Απολογισμός έργου του απερχόμενου Τοπικού Συμβουλίου.

Για την επόμενη θητεία, το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου θα αποτελείται από πέντε, έναντι 7 σήμερα, μέλη:  Μιχαήλ Μιχαήλ Πρόεδρος, Σοφία Παπαδογιαννάκη, Λουκία Χουλιαρά («Ο Διόνυσος του Αύριο»), Αναστάσιος Μπάσης του Ιω. (εξάδελφος του σημερινού Προέδρου- «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο») και Δημήτρης Αλεξανδρής του Νικ. (εξάδελφος του συνονόματου δημοτικού συμβούλου-  «Εύπολις»).