logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πρώτη και ιστορική της νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής γυναικών χάντμπολ πέτυχε την Κυριακή 3/12 εκτός έδρας στην Πάτρα, η νεοφώτιστη ομάδα του ΑΣΑ Διονύσου απέναντι στην Ακαδημία των Σπορ Πάτρας με σκορ 24-32, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του εθνικού πρωταθλήματος.

Οι αθλήτριες του Κώστα Κότσιρα παρατάχθηκαν στο γήπεδο για ακόμη μία φορά με εμφανή τα σημάδια άγχους που παρουσιάζει η ομάδα σε όλα τα παιχνίδια στο αρχικό δεκάλεπτο, με συνέπεια το σκορ του 1ου δεκαλέπτου να διαμορφώνεται σε 4-4. Μετά το καθοριστικό τάιμ άουτ  τα κορίτσια εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αποφασιστικά, μαχητικά και συγκεντρωμένα  και από το 4-8 του 15λέπτου, διατήρησαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (ημίχρονο 13-16)  και έφτασαν στο τελικό αποτέλεσμα 24-32.

Στο τέλος του αγώνα, τα κορίτσια πανηγύρισαν την ιστορική νίκη, αγκαλιά με τους λιγοστούς αλλά ένθερμους φιλάθλους του ΑΣΑ Διονύσου, που ακολούθησαν την ομάδα εκτός έδρας και βρέθηκαν στις κερκίδες του κλειστού της Πάτρας. Η αποστολή ταξίδεψε με πούλμαν που διατέθηκε από τον Δήμο Διονύσου, μετά από τις άμεσες ενέργειες του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη.

Τα ιστορικά επινίκια της ομάδας χάντμπολ της Βορειοανατολικής Αττικής, γιορτάστηκαν σε παρακείμενο ψητοπωλείο της Πάτρας με πολλά πειράγματα μεταξύ των αθλητριών, του προπονητικού τιμ και της διοίκησης του συλλόγου.

Πεντάλεπτα: 2-1,4-4,4-8,6-11,8-13,13-16 [ημ],

16-19,18-22,18-25,20-28,20-31,24-32.

Διαιτήτευσαν: Τόλιος – Φωκίτης.

ΑΣΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: (Προπονητής Κώστας Κότσιρας – Έφορος Βίκυ Κάουλα), Τσικνή (Τ/Φ), Χάλα (4 γκολ), Μανδαμαδιώτη (2 γκολ), Μάστορη (2 γκολ), Λουκάτου (Τ/Φ), Σακελλαρίου, Θανοπούλου (3γκολ), Καντζούρα (2 γκολ), Μπρεάνου Χ. (9 γκολ), Μπρεάνου Μ. (10 γκολ).

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κυριακή 10/12 στις 14:00μμ την ΕΑΧ Χανιά, στο κλειστό Χανίων.

Η αθλήτρια του ΑΣΑ Διονύσου, Μαρία Μπρεάνου δήλωσε: « Έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε τα πατήματα μας και να βελτιωνόμαστε ως σύνολο και πιστεύω ότι η χθεσινή νίκη θα είναι η έναρξη όλων των στόχων που θέλουμε να επιτύχουμε. Συνεχίζουμε δυναμικά για την είσοδό μας στην τετράδα.»

Η Έφορος του ΑΣΑ Διονύσου, Βίκυ Κάουλα δήλωσε: « Είμαι πολύ χαρούμενη με την πρώτη νίκη της ομάδας μας. Νίκη πολύ σημαντική γιατί είχαμε πολλές ελλείψεις αθλητριών λόγω τραυματισμών. Πιστεύω ότι είναι η αρχή για καλές εμφανίσεις ως αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας από πλευράς διοίκησης και προπονητή και ότι θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας τα προβλήματα από την έλλειψη γηπέδου για προπονήσεις μέχρι πρόσφατα, που εμπόδισε την καλύτερη προετοιμασία της ομάδας. Κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία.»