logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί μαθητές και φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού «Χορεύρεσις»,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τις προγραμματισμένες πολιτιστικές δράσεις του Κέντρου μας (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2023):

📍 ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 / Αγιασμός & Γλέντι στο Κέντρο Πολιτισμού «Χορεύρεσις»

Σας προσκαλούμε στον αγιασμό για τη νέα χρονιά δράσεων του Κέντρου Πολιτισμού «Χορεύρεσις». Θα ακολουθήσει γλέντι, με κεράσματα και πολύ χορό!

Συνοδεύουν Μουσικά: Θοδωρής Τασούλας – Κλαρίνο, Βασίλης Αθανασιάς – Βιολί, Θοδωρής Γιαννόπουλος – Λαούτο, Ανδρέας Παππάς – Κρούστά, Μαριάνθη Λιουδάκη – Τραγούδι

📍 ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 / ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Μονοήμερη Εκδρομή Καλαμάτα & Αρφαρά Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών  Βικτωρία Γ. Καρέλια

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για να επισκεφτούμε το μουσείο Ελληνικής Ενδυμασίας , το οποίο στην πραγματικότητα είναι τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων και η συλλογή των ενδυμασιών και όλου του ενδυματολογικού υλικού ξεκίνησε από την ίδια την ιδρύτρια του Λυκείου Καλλιρρόη Παρρέν. Για αυτό, στην αρχή της προσπάθειας, η συλλογή γνήσιων φορεσιών από κάθε γωνιά του Ελληνισμού γινόταν απλώς για την κάλυψη των αναγκών των χορευτικών παραστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων. Σήμερα, στις συλλογές του μουσείου περιλαμβάνονται περισσότερα από 25.000 αντικείμενα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, αλλά και από τις ιστορικές εστίες του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία και τη Βαλκανική. Όλα εκτίθενται σε ένα απλό, αφαιρετικό διώροφο κτίριο του Μεσοπολέμου, στην Οδό Δημοκρίτου 7. Εκεί στεγάζεται το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, από το 1988 που ιδρύθηκε. Τότε, που Υπουργός Πολιτισμού ήταν η Μελίνα Μερκούρη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το παραδοσιακό χωριό Αρφαρά, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για τον Άγιο Στέφανο και άφιξη με τις καλύτερες αναμνήσεις.

📍 ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 / ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Παραμύθι Χριστουγέννων – Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ. με 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί για τους μικρούς μαθητές του Κέντρου Πολιτισμού “Χορεύρεσις” ανάγνωση παραμυθιού. Θα ακολουθήσει δημιουργική απασχόληση (ζωγραφική, χειροτεχνία), κεράσματα και δώρα για τους μικρούς μας φίλους.

Υπεύθυνες Δράσης: Βαλακώστα Βούλα & Κοντογιάννη Μαρία

📍 ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 / ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θεατρική Παράσταση «Μη σου τύχει» στο Θέατρο Αθηνών

Το Κέντρο μας διοργανώνει επίσκεψη στο Θέατρο Αθηνών για να παρακολουθήσουμε τη Θεατρική Παράσταση «Μη σου τύχει». Δύο ξένοι. Δύο διπλανά δωμάτια ξενοδοχείου. Ένας απατημένος σύζυγος. Ένας επαγγελματίας δολοφόνος. Ο ένας θέλει να αυτοκτονήσει. Ο άλλος θέλει απλά να εκτελέσει… την δουλειά του. Μια οποιαδήποτε μέρα θα τα είχαν καταφέρει και οι δύο. Όχι όμως σήμερα. Γιατί σήμερα, όλα θα τους πάνε στραβά.

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας

Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Χριστόδουλος Στυλιανού, Τάνια Τρύπη, Ελένη Καρακάση, Ευγενία Ξυγκόρου, Νίνα Φώσκολου

📍 ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 / ΓΛΕΝΤΙ & ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ

Το Δωδεκαήμερο των Ελλήνων» – Γλέντι & Δρώμενα Δωδεκαήμερου

 

Οι μαθητές του Κέντρου Πολιτισμού «Χορεύρεσις» με τη συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής, θα ξεκινήσουν στις 19.30 με κάλαντα, ευχές και κεράσματα στις γειτονιές του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια στις 20.00 και γύρω από τη φωτιά, θα ακολουθήσει γλέντι για όλους με φασολάδα, κεράσματα, κρασί και πολύ χορό.

Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» θα μαγειρέψει φασολάδα για όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ παράλληλα και στο πλαίσιο δράσης για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Συνοδεύουν μουσικά:

Αποστόλης Βαγγελάκης – Κλαρίνο, Τραγούδι

Ορέστης Μαυρόπουλος – Βιολί

Ηλίας Μαυρίκης – Λαούτο

Λάζαρος Ακριβόπουλος – Κρουστά

Μαρία Καραγκιόζη – Τραγούδι

Ηλίας Γάκος – Τραγούδι

Πληροφορίες/Δηλώσεις Συμμετοχής2108140327 – 6974644474

Σας ευχαριστούμε πολύ,

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΧΟΡΕΥΡΕΣΙΣ»

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 6, Τ.Κ.: 14565 Άγιος Στέφανος Αττικής, Διόνυσος

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108140327 – 6974644474

E-mailchorevresis@gmail.com

Web Sitewww.chorevresis.gr

Web Radio: www.chorevresisradio.com