logo


Ετοιμάζεται για το χειμώνα που έρχεται η Κοινότητα Διονύσου, με την εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης χιονοπτώσεων, το οποίο και συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου. Στη συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζε λόγω προβλήματος υγείας ο Πρόεδρος Τ. Μπάσης και στην οποία προήδρευε ο Λ. Γεωργοκίτσος, παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Μ. Κόκκαλης, ο έτερος Τ. Μπάσης, που μετά από 4 χρόνια στα δημοτικά έδρανα επανεξελέγη στο Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου, και ο νεοκλεγείς δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη “Ο Διόνυσος του Αύριο” Ν. Κοκκαλάς.

Ερωτηματικά πάντως προκάλεσε η απουσία των τριών τοπικών συμβούλων της νέας Δημοτικής Αρχής: Αν και είχαν προσκληθεί, δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση, παρόλο που θα κληθούν να διαχειριστούν τα τοπικά πράγματα- και τους χιονιάδες- σε λιγότερο από δυο μήνες, μη έχοντας καμιά απολύτως προηγούμενη σχετική εμπειρία. Η απουσία αυτή σχολιάστηκε και από τον Αντιδήμαρχο που ανέφερε πως η απερχόμενη Διοίκηση θα παραδώσει μεν πρόγραμμα με ετοιμοπόλεμο το στόλο και τον εξοπλισμό του Δήμου για τους αποχιονισμούς, αλλά από την 1η Ιανουαρίου που ξεκινά η επόμενη θητεία, η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του όποιου προγραμματισμού, για τον οποίο κανένα στέλεχός της δεν έχει ζητήσει να ενημερωθεί: “Θα έπρεπε να είναι και οι επόμενοι εδώ σήμερα, γιατί απαιτείται συνέχεια. Αναλαμβάνουν μεν την 1η Ιανουαρίου, αλλά αν προκύψει κακοκαιρία μερικές ημέρες αργότερα; Εσείς οι παλαιότεροι γνωρίζετε, αλλά η νέα Διοίκηση δεν ξέρω αν έχει εικόνα και πώς θα προγραμματίσει”, τόνισε ο κ. Κόκκαλης, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το Τοπικό Συμβούλιο αλλά και τη Γραμματέα της Κοινότητας για τη συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια.

Στην καλή συνεργασία αναφέρθηκε αμέσως μετά και ο τοπικός σύμβουλος Κ. Μπομπής, δίνοντας τα εύσημα στον Αντιδήμαρχο, αλλά και στον απόντα Πρόεδρο, που παρά το πρόβλημα υγείας του έσπευσε εγκαίρως να φέρει προς συζήτηση το θέμα: “Και η νέα Διοίκηση ας κάνει ο, τι θέλει. Εμείς καταθέτουμε την εμπειρία μας των τελευταίων ετών”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπομπής. «Η εισήγησή μας αποτελεί τον μπούσουλα, τη βάση, πάνω στην οποία μπορούν να κινηθούν οι επόμενοι», συμπλήρωσε από την πλευρά του και ο Θ. Κατσανεβάκης, επιμένοντας ιδιαιτέρως στην εξασφάλιση κατάλληλων οχημάτων για το κομμάτι της Κοινότητας, προς τη Ροδόπολη, που εκχιονίζεται από εργολάβο.

Με την εισήγηση του θέματος, που κάθε χρόνο έρχεται αναλόγως προσαρμοσμένη προς συζήτηση, το Τοπικό Συμβούλιο ζητούσε μια σειρά επιχειρησιακών και οργανωτικών μέτρων, για την καλύτερη αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα:

Λειτουργία της Κοινότητας ως Συντονιστικού Κέντρου σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, εγκατάσταση εναλλακτικού συστήματος επικοινωνίας, δεκάλογος μέτρων προετοιμασίας και αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων, επικαιροποίηση της λίστας των ευπαθών συμπολιτών για παροχή βοήθειας, συνεχής ενημέρωση των πολιτών, έλεγχος όλου του εκχιονιστικού εξοπλισμού αλλά και του καθαρισμού των κλαδιών που εφάπτονται στα καλώδια της ΔΕΗ, επιπλέον οχήματα και μηχανήματα- κυρίως αλατιέρες, και τέλος ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό για την επάνδρωσή τους, μια που γνωρίζουν καλά την περιοχή και τις ιδιαιτερότητές της. Το Τοπικό Συμβούλιο ζητεί ακόμη τη μεταφορά στην Κοινότητα της πλήρους δικαιοδοσίας και της ευθύνης διεκπεραίωσης όλων των ενεργειών.

Στη συνέχεια της Διοίκησης, άρα και στη συνεργασία με τον κ. Κόκκαλη, επέμεινε, τέλος, ο νεοκλεγείς κ. Κοκκαλάς, προσθέτοντας πως η Κοινότητα θα είναι συντονιστικό κέντρο και ο ίδιος θα είναι παρών για να παρεμβαίνει και να συνδράμει στην αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων.