logo


Αύριο Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου, με 9 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, διαδικαστικά μεν αλλά σημαντικά για την καλή λειτουργία των σχολείων όπως είναι για παράδειγμα η συντήρηση των καυστήρων ή οι αναγομώσεις των πυροσβεστήρων. Πιθανόν αυτή να είναι η τελευταία συνεδρίαση μέχρι την εκπνοή του χρόνου και την αλλαγή της θητείας, ενώ ήδη το ρολόι μετράει αντίστροφα και για την ίδια την ύπαρξη των Σχολικών Επιτροπών: Όπως είναι ήδη γνωστό, με το νόμο 5056/23 από τον Ιούνιο του 2024 καταργούνται οι Σχολικές Επιτροπές σε Δήμους που έχουν λιγότερες από 100 σχολικές μονάδες, όπως εν προκειμένω ο Δήμος Διονύσου που έχει 38, και το μόνιμο προσωπικό τους εντάσσεται αυτοδικαίως στο Δήμο με την ίδια σχέση εργασίας ή έμμισθης εντολής. Στη θέση των καταργούμενων Σχολικών Επιτροπών, και για τους Δήμους με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους, συστήνονται υποχρεωτικά έως δύο επιτροπές σε κάθε Δήμο. Σ’ αυτές μετέχει υποχρεωτικά ένας διευθυντής σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του οικείου Δήμου, και ένας εκπρόσωπος της αντίστοιχης Ένωσης Γονέων ή όπου δεν υπάρχει, ένας εκπρόσωπος των υφισταμένων συλλόγων γονέων, κατά προτεραιότητα μεγέθους σε μαθητικό δυναμικό, με τους αναπληρωτές τους. Κατά τις συνεδριάσεις της ανωτέρω επιτροπής, όταν συζητούνται θέματα που αφορούν μια συγκεκριμένη σχολική μονάδα, δύναται να καλείται επιπλέον ο οικείος διευθυντής.

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, οι αρμοδιότητες ενός άλλου συλλογικού οργάνου, που επίσης καταργείται, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ασκούνται είτε από το Δημοτικό Συμβούλιο είτε από επιτροπή που αυτό θα ορίσει με απόφασή του.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού, για αναγομώσεις πυροσβεστήρων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θέμα 2: Λήψη απόφασης για έγκριση ανάθεσης καθηκόντων Εθελοντή Σχολικού Τροχονόμου σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Διονύσου.

Θέμα 3: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού, για συντήρηση καυστήρων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θέμα 4: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού για αντικατάσταση ψυγείου στο ολοήμερο τμήμα του 3ου Δημοτικού Διονύσου.

Θέμα 5: Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής για καταστροφή υλικού στο Δημοτικό Σχολείο Σταμάτας.

Θέμα 6: Αποδοχή δωρεάς του 1ου Νηπιαγωγείου Άνοιξης δύο (2) διαδραστικών  από  την εταιρεία  ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΜΚΕ.

Θέμα 7: Αποδοχή δωρεάς κατασκευής και τοποθέτησης ενός (1) στεγάστρου από τον κ. Μπουγιούκο Βασίλειο και την Εταιρεία Perfect Shade για την είσοδο του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Άνοιξης .

Θέμα 8: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού για έκτακτη επιχορήγηση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης για προμήθεια οργάνων μουσικής.

Θέμα 9: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού για αγορά ηλεκτρολογικών υλικών από την Εταιρεία Βουτσέλης Α.Ε.