logo


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σάς προσκαλεί στις ακόλουθες δράσεις – εκδηλώσεις που οργανώνει:

>Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, ώρα 11:00: Επίσκεψη με ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνηςστο πρώην εργοστάσιο Φιξ. Η συλλογή του ΕΜΣΤ περιλαμβάνει ελληνική και διεθνή σύγχρονη τέχνη. Το Μουσείο ιδρύθηκε το 2000 και ως τώρα έχει επικεντρωθεί στην τέχνη του 21ου αιώνα και την ελληνική τέχνη της ευρύτερης μεταπολεμικής περιόδου, και συγκροτεί ένα αρχείο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης μέσα από το οποίο φωτίζονται τα βασικά στάδια ανάπτυξης της σύγχρονης παράδοσης εντός και εκτός της χώρας. Ο κορμός της συλλογής αποτελείται κατά κύριο λόγο από έργα εννοιολογικής τέχνης καθώς και από έργα κοινωνικοπολιτικού προσανατολισμού. Θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε σε συγκεκριμένα εκθέματα της Συλλογής καθώς και στην περιοδική έκθεση που είναι αφιερωμένη στον Ιάννη Ξενάκη (1922-2001), έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ού αιώνα, που με το πολυσχιδές και ρηξικέλευθο έργο του χάραξε νέους δρόμους για τον πολιτισμό του 21ου αιώνα.  Μετά θα έχουμε χρόνο είτε να περιηγηθούμε σε άλλες αίθουσες του Μουσείου είτε να απολαύσουμε έναν καφέ.

Μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν. Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μέχρι και 4/5/2023 στο syllogos.h.proodos@gmail.com ή στην κ. Βαλσαμίδου 6932410725 ή την κ. Αθανασούλη 6944638008.

>Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023, ώρα 19:30: Παρακολούθηση του βραβευμένου με Πούλιτζερ έργου του Άρθουρ Μίλερ «Ο Θάνατος του Εμποράκου», με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον εμβληματικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν και σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν: Έφη Μουρίκη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Γεροδήμος, Κατερίνα Μάντζιου,  Γιάννης Βαρβαρέσος, Θεοδόσης Τανής.

Γραμμένο το 1949, “Ο θάνατος του εμποράκου” θεωρείται το κορυφαίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα.  Πραγματεύεται την ζωή του Γουίλι Λόμαν, ενός πλανόδιου πωλητή, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, εγκλωβισμένος από το αμερικάνικο όνειρο. Το δυσβάσταχτο κυνήγι της επιβίωσης, σύμφωνα με τα πρότυπα που επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία, τον οδηγεί παραληρηματικά στην διάλυση ολόκληρης της ζωής του.

Μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν. Θέσεις στην Α ζώνη. Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μέχρι και 15/11/2023 στο syllogos.h.proodos@gmail.com ή στην κ. Πανταζή 6945232334 ή την κ. Βαλσαμίδου 6932410725.

>Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023: Ημερήσια εκδρομή σε Λαύριο – Σούνιο. Αναχώρηση από τη Λ. Ανοίξεως & Αγαμέμνονος στις 9:00. Αρχικά θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Ορυκτολογίας και στη συνέχεια στο χώρο των παλιών μεταλλείων στην Καμάριζα. Στάση για προσκύνημα στον Ι. Ν. Αγ. Νεκτάριου στην Καμάριζα και επιστροφή στο Λαύριο για φαγητό σε κάποιο από τα πολλά μεζεδοπωλεία της παραλίας κι όχι μόνο. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, όπου θα μας περιμένει η κ. Ζάκια (η ξεναγός που είχαμε στους Λόφους της Αθήνας) για να μας ξεναγήσει στον αρχαιολογικό χώρο. Στις 17:15 επιβίβαση για την επιστροφή μας στην Άνοιξη με μια σύντομη στάση για καφέ στην Παλιά Φώκαια.

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι και 30/11 στο syllogos.h.proodos@gmail.com ή στην κ. Βαλσαμίδου 6932410725 ή την κ. Πανταζή 694523233.

>Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:15Παρακολούθηση του θρυλικού έργου «Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν, το οποίο ανεβαίνει για 2η χρονιά στο θέατρο Βρετάνια, σε θεατρική διασκευή του ίδιου του «οσκαρικού» συγγραφέα και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Ο αντικομφορμιστής καθηγητής και υπέρμαχος της ελευθερίας, Τζον Κίτινγκ, φέρνει τα πάνω-κάτω στην αυστηρή ακαδημία αρρένων του Γουέλτον, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή των μαθητών. Με το σύνθημα «Άδραξε τη μέρα!» θα αλλάξει σταδιακά τη ζωή τους και θα διαταράξει τις ισορροπίες στο σχολείο που υπακούει στο μότο «Παράδοση, Τιμή, Πειθαρχία, Τελειότητα». Θα μάθει στους μαθητές του να αγαπούν την ποίηση, την τέχνη, τη ζωή και να παλεύουν για τις επιλογές τους. Η σύγκρουση με το εκπαιδευτικό κατεστημένο, τη διεύθυνση του σχολείου, τους γονείς των μαθητών του θα είναι αναπόφευκτη. Η ίδια η έννοια της επανάστασης κυριαρχεί στο έργο, το οποίο μετατράπηκε σε μια ατμοσφαιρική παράσταση γεμάτη συγκίνηση και χιούμορ, η οποία περνάει απλόχερα στο κοινό την ουσία του, που συμπυκνώνεται στο κυνήγι των ονείρων και των καταπιεσμένων επιθυμιών μας, την αξία του ελεύθερου πνεύματος, την αξία της ποίησης και πρωτίστως της αυτοδιάθεσης. Αξίζει να τη δείτε μαζί με εφήβους ή νεαρούς ενήλικες.

Ερμηνεύουν: Άκης Σακελλαρίου, Τάσος Χαλκιάς, Σπύρος Τσεκούρας, Πάνος Ζυγούρος, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Νικόλας Παπαϊωάννου, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Στέφανος Παπατρέχας, Σταύρος Τσουμάνης, Τάσος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ειρήνη Λαφαζάνη, Λυδία Στέφου. Μουσική: Μαρίζα Ρίζου.

Μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν. Θέσεις στην Α ζώνη. Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι και 12/12 στο syllogos.h.proodos@gmail.com κ. Αθανασούλη 6944638008 ή στην κ. Βαλσαμίδου 6932410725 ή την κ. Πανταζή 6945232334.

Η παρουσία σας θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς. Σας περιμένουμε!

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. του Συλλόγου «Η Πρόοδος» και για αυτό,

Η Πρόεδρος Φλωρεντία Καραβατά

Η Γεν. Γραμματέας Αικατερίνη Καλλιγάκη