logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Βιβλιοθήκης

Το πρόγραμμα Οκτωβρίου, μέχρι στιγμής, διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

«Ώρα Παραμυθιού»: Ανάγνωση παιδικού βιβλίου και δραστηριότητα για παιδιά 4-7 χρονών (μέχρι 12 παιδιά). Με μια μεγάλη ομάδα παιδαγωγών, καλλιτεχνών, εθελοντών εκ περιτροπής.

Κάθε Τετάρτη 5:30μμ-6:15μμ (4, 11 & 25 Οκτωβρίου- Στις 18 του μηνός δεν θα έχουμε παραμύθι) ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑΣ.

“Storytime in English”: Ανάγνωση παιδικού βιβλίου στα αγγλικά και δραστηριότητα για παιδιά 4-8 χρονών (Μέχρι 12 παιδιά). Με την Ελληνο-αυστραλέζα παιδαγωγό Ελένη Αργυροπούλου-Βενετοπούλου, την δασκάλα αγγλικών Μυρτάλη Πετροχείλου και την ψυχολόγο και συγγραφέα Χριστίνα Γαβρίλη εκ περιτροπής.

Κάθε Σάββατο 10:30πμ-11:30πμ (7, 14, 21 Οκτωβρίου- την 28η Οκτωβρίου δεν θα έχουμε Storytime).

«Εφηβική λέσχη ανάγνωσης»: Για εφήβους 11-14 χρονών. Κάθε 1ο Σάββατο κάθε μήνα (Μέχρι 15 άτομα). Με την φιλόλογο και δασκάλα Ελένη Γιωτσίδη.

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 3:30μμ-5:00μμ Το βιβλίο που θα συζητηθεί: «Στο γυμνάσιο» της Βούλας Μάστορη.

«Πρώτες αναγνώσεις στη Βιβλιοθήκη»: Για παιδάκια 2-3 χρονών με την μαμά ή τον μπαμπά. Κάθε 2ο Σάββατο κάθε μήνα (Μέχρι 6 παιδάκια μαζί με τον κηδεμόνα τους). Με την οικονομολόγο και βρεφονηπιοκόμο Ιωάννα Ντούφα.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 9:45πμ-10:15πμ

«Καλλιτεχνικό εργαστήρι»: Για εφήβους 12-15 χρονών. Πειραματισμός με διάφορα υλικά και τεχνοτροπίες, ιδέες και τεχνικές. Κάθε 2ο Σάββατο κάθε μήνα (Μέχρι 12 άτομα). Με την γραφίστρια Βίκυ Κωσταρά.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 12μμ-1:30μμ

«Σημειωματάρια Τέχνης»: Πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας για παιδιά 8-10 χρονών. Κάθε 3ο Σάββατο κάθε μήνα (Μέχρι 12 παιδιά). Με την φιλόλογο και δασκάλα Ελένη Γιωτσίδη.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 3:30μμ-5:00μμ με το «Σημειωματάριο Μουσικής».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

«Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης»: Από την προϊστορία μέχρι και τις μέρες μας, η διαδρομή της τέχνης σε όλες τις μορφές της.

Κάθε 1η Πέμπτη κάθε μήνα. Με την εικαστικό, απόφοιτο της σχολής Καλών Τεχνών Μαίρη Αρνή.

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 7μμ-8:15μμ

«Λέσχη Ανάγνωσης»: Κάθε 2η Πέμπτη κάθε μήνα. Συναντήσεις και συζητήσεις βραβευμένων λογοτεχνικών έργων, Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών. Υπεύθυνη Λέσχης η φιλόλογος και συγγραφέας Αρετή Καράμπελα. Εισηγήτρια βιβλίων η συγγραφέας Ευγενία Μακαριάδη.

1η συνάντηση για την φετινή περίοδο Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 5:30μμ-7:30μμ. Το βιβλίο που θα συζητηθεί: «Το πανδοχείο της μνήμης» του Τόνυ Τζεντ.

«Θεατρικές περιπλανήσεις»: Δίωρα «ταξίδια» στην ιστορία του Ελληνικού & παγκόσμιου Θεάτρου μέσα από τα κείμενα Ελλήνων και ξένων δραματουργών. Κάθε 3η Πέμπτη κάθε μήνα. Με τη σκηνοθέτιδα/πολιτισμιολόγο Αφροδίτη Σφαιροπούλου.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 6:00μμ-8:00μμ

Παράσταση ομάδας θεατρικής επιμόρφωσης Βιβλιοθήκης

«Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία της Αφροδίτης Σφαιροπούλου.

Πολιτιστικό κέντρο Κρυονερίου.

Παραστάσεις τα Σαββατοκύριακα: 28 & 29 Οκτωβρίου, 4 & 5 Νοεμβρίου, 11 & 12 Νοεμβρίου.

>Εγγραφές στα προγράμματά μας και κρατήσεις για την παράσταση της ομάδας μας στο: vivliothikidionysou@dionysos.gr ή στο: vivliothikidionysou@hotmail.com

Η εγγραφή σε όλα τα προγράμματα ισχύει μόνο μετά από επιβεβαιωτική απάντηση από τη Βιβλιοθήκη. Με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και -όπου χρειαστεί- λίστα αναμονής.

>’Ολα τα προγράμματα και οι υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης είναι δωρεάν. Τα προγράμματα είναι προσφορά εθελοντών.

>Το ωράριό μας για δανεισμό, επιστροφή βιβλίων και αναγνωστηρίου εξακολουθεί να είναι:

• Δευτέρα: 5:30μμ-8:30μμ

• Τρίτη: 11πμ-2μμ

• Τετάρτη: 11πμ-2μμ

• Πέμπτη: 11πμ-2μμ

• Παρασκευή: 5:30μμ-8:30μμ

Παρακαλούμε να μην αργείτε τις επιστροφές των βιβλίων που δανείζεστε. Υπενθυμίζουμε πως ο δανεισμός είναι για 1 μήνα με δικαίωμα ανανέωσης για έναν επιπλέον μήνα κατόπιν συνεννόησης. Πέραν αυτού θεωρούνται εκπρόθεσμα. Όσοι χρωστάτε βιβλία από καιρό, παρακαλούμε να τα επιστρέψετε άμεσα!

  • Βοηθήστε με τη συνέπεια και τη συνεργασία σας το έργο της Βιβλιοθήκης!

Διεύθυνση Βιβλιοθήκης: Πλαστήρα 50, Διόνυσος 145-76

Τηλέφωνο: 213-2139935

e-mail: vivliothikidionysou@dionysos.gr και vivliothikidionysou@hotmail.com

Ηλεκτρονικός κατάλογος ανεύρεσης βιβλίων: https://dionysoslib.openabekt.gr/

Facebook: Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου

Instagram: vivliothikidionysou