logo


Η παράταξη “Νέος Διόνυσος” εγκαινίασε χθες Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου το εκλογικό της κέντρο στη Δροσιά, κι έτσι ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων για όλες τις παρατάξεις που θα συμμετάσχουν για το Δήμο Διονύσου στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αρκετός κόσμος, ανάμεσά τους και υποψήφιοι από άλλες παρατάξεις, προσήλθε και χτες στην εκδήλωση, όπου μετά την ακολουθία του αγιασμού, τον επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο Δήμαρχο Ν. Καρυστινός παρουσίασε στους παρευρισκόμενους η Χ. Κιούση, εκ των ιδρυτικών μελών της νέας παράταξης.

Ο «Νέος Διόνυσος» ήρθε για να μείνει, διαμήνυσε στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος, που υπογράμμισε πως στη θέση του μονόλογου, της επιδίωξης για εξουσία, της απαξίωσης της πολιτικής, της αλαζονείας και της παρακμής, η παράταξη βάζει το διάλογο, τη συναινετική, δημοκρατική και χρηστή διοίκηση, την πρωτοπορία στην οργάνωση και την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών. Και όλα αυτά με πρόγραμμα και σχέδιο «προϊόν συστηματικής πολύμηνης προσπάθειας», στο οποίο θα απαντάται όχι μόνο το τι αλλά και το πώς και με ποιους.

Σ’ αυτό το τελευταίο, το ανθρώπινο δυναμικό του «Νέου Διόνυσου», στάθηκε ιδιαιτέρως ο κ. Καρυστινός αναφερόμενος σε όσους ασχολήθηκαν με τη σύνταξη του προγράμματος, αλλά και σε όσους συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο: “Άνθρωποι με ήθος, όραμα και κριτική σκέψη, είμαστε ικανοί επαγγελματίες, αλλά όχι επαγγελματίες πολιτικοί”, τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα συνόψισε τους άξονες του προγράμματος της παράταξης, που έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα: Δημοκρατική λειτουργία, Πολιτική προστασία, Κυκλική οικονομία, Παιδεία, Έξυπνη πόλη, Κοινωνική πολιτική, Ασφάλεια, Υποδομές, Κυκλοφοριακό, Φιλοζωία, Τέχνες και πολιτισμός, Αθλητισμός. Και ριζική αντιμετώπιση με πολιτικές ενέργειες για τη διεκδίκηση της δημοτικής περιουσίας και την αποτροπή εγκατάστασης διοδίων και νέων Λατομείων.

Από την ομιλία τού κ. Καρυστινού δεν έλειψαν επιπλέον τόσο οι αναμενόμενες βολές κατά της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, από την οποία ο ίδιος και αρκετά μέλη του «Νέου Διόνυσου» αποχώρησαν “με ένα διαζύγιο που δεν ήταν βελούδινο αλλά ήταν οριστικό”, όσο και κατά της παράταξης “Ο Διόνυσος του Αύριο” (σ.σ. αν και χωρίς να την κατονομάζει), της οποίας το σύνθημα “Μπορούμε καλύτερα” τοποθετεί, όπως ανέφερε, τον πήχυ χαμηλά και συμβιβάζεται με τη διαχειριστική μετριότητα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε, τέλος, τους δημότες που αγκάλιασαν την παράταξη, να τη στηρίξουν και στην κάλπη σε δυο εβδομάδες ώστε “την 1η Ιανουαρίου 2024 να ανατείλει μια νέα ελπιδοφόρα χρονιά, με τον Νέο Διόνυσο στη διοίκηση του Δήμου”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων της παράταξης για το Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια, τους οποίους υποδέχονταν με θερμό χειροκρότημα οι παρευρισκόμενοι.

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου (Πετρίτη 4, Πλατεία Δροσιάς) παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο τέως υπουργός, νυν βουλευτής ΝΔ, Στ. Πέτσας, πληθώρα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων- ο Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος και πάλι για την Περιφέρεια Β. Κόκκαλης, ο Τ. Καρασαρλής, ο Δ. Αγγελής, ο Αντ. Μυλωνάκης και ο Δ. Βγόντζας με την “Αττική Μπροστά”, η Λ. Φέρμελη και η Μ. Κοροβέση με τον “Αττικό Κύκλο Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης”, οι Ευάγ. Τσαγκαράκης και Θ. Νησιώτης με την “Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση”, ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου Δ. Σακελλαρίου και πολλοί δημότες.