logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Εάν ένας τυφλός οδηγεί ένα άλλον τυφλό, θα πέσουν και οι 2 σε βαθύ λάκκο”

 Η άγνοια είναι η κατάσταση έλλειψης της γνώσης ή της πληροφόρησης.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος (Βασίλης Κωβαίος) »γνώστης» και »ευαισθητοποιημενος» με το αντικείμενο, μάλιστα με την επιδοκιμασία και άλλων ‘’έμπειρων’’ ανθρώπων του πολιτισμού της περιοχής μας που ανήκουν στην ίδια παράταξη, δε γνωρίζει ότι:

1. Τον Ιούλιο του 2022 υπογράφηκε η σύμβαση «Εργασίες διαμόρφωσης στον αρχαιολογικό χώρο του Δήμου Διονύσου». για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ικαρίου, από την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη και το Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη. Ένα όνειρο πολλών ετών που αφορά στη διαμόρφωση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ικαρίου, στην περιοχή Ραπεντώσα της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Φορέας υλοποίησης του έργου ορίζεται το ΥΠΠΟΑ, μέσω της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.

2. Για τη διαμόρφωση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ικαρίου του Δήμου Διονύσου, θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω εργασίες: Καθαρισμός και διαμόρφωση του χώρου εντός του οποίου πρόκειται να τοποθετηθούν τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη. Καταγραφή, σχεδίαση και φωτογράφιση των διάσπαρτων στον χώρο αρχιτεκτονικών μελών. Μεταφορά, τακτοποίηση και ταξινόμηση των λίθων στο διαμορφωμένο χώρο. Εργασίες προστασίας επιγραφών σε αρχιτεκτονικά μέλη και στα χορηγικά μνημεία που βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο. Τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης για τους επισκέπτες.

 3. Η ισχύς της Προγραμματικής Σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και η διάρκειά της ορίζεται σε δύο (2) έτη.

 4. Ο χρόνος εκτέλεσης του έργου προσδιορίζεται σε δεκαοκτώ (18) μήνες από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Επειδή εκτός των άλλων και πάνω από όλα είναι δημότης και προς πληροφόρηση όλων των “ειδικών’’ επί του πολιτισμού της παράταξης που ανήκει, ας μάθει ότι το έργο θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις.

Κατά την Α΄ φάση του έργου θα γίνει καθαρισμός και διαμόρφωση του χώρου (αποψίλωση, κοπή θάμνων κλπ), εντός του οποίου πρόκειται να τοποθετηθούν τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη. Αποδελτίωση των σπολίων με σύνταξη φακέλου καταγραφής ανά αντικείμενο (σχεδιαστική αποτύπωση, φωτογράφιση, τεκμηρίωση). Εργασίες προστασίας και συντήρησης των επιγραφών σε αρχιτεκτονικά μέλη και στα χορηγικά μνημεία (καθαρισμός από βιολογικούς ρύπους, κατασκευή εκμαγείων κ.λπ.).

Κατά τη Β΄ φάση θα πραγματοποιηθούν: Η μεταφορά, τακτοποίηση και ταξινόμηση των διάσπαρτων λίθων στο διαμορφωμένο χώρο. Η ολοκλήρωση σύνταξης των φακέλων καταγραφής. Η κατασκευή πινακίδων πληροφόρησης με εποπτικό υλικό.

Άγνοια ή πάγια τακτική παραπληροφόρησης “8 λεπτών’’.

Αυτοί οι άνθρωποι θα πιέσουν και θα επισπεύσουν;

Τους εμπιστεύεστε;

Γραφείο Τύπου «Δύναμης Ευθύνης για το Διόνυσο»