logo


Αμέσως μετά από τα εγκαίνια του Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας του Δήμου Διονύσου, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται δια ζώσης σε δυο αλλεπάλληλες συνεδριάσεις- μια ειδική μονοθεματική και μια τακτική με 7 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

ΘΕΜΑ: Επικύρωση πρακτικών κοινής σύσκεψης για τον καθορισμό των χώρων και του τρόπου χρήσης αυτών, που θα διατεθούν κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη Περιφερειακών συμβούλων της 8ης Οκτωβρίου 2023 και της τυχόν επαναληπτικής διαδικασίας της 15ης Οκτωβρίου. (Αρ. Πρωτ. 30430/21-09-2023)

Πιο συγκεκριμένα:

Στις 8 το βράδυ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Κρητικός καλεί τους συναδέλφους του να επικυρώσουν τα πρακτικά δυο συσκέψεων που προηγήθηκαν ανάμεσα στους εκπροσώπους παρατάξεων για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, αναφορικά με τους χώρους που θα διατεθούν κατά την προεκλογική περίοδο και τους τρόπους χρήσης τους. Η πρώτη σύσκεψη, ανάμεσα στους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου με την παρουσία των Γ. Καλαφατέλη (Δύναμη Ευθύνης), Κ. Κουριδάκη (Εύπολις), Τ. Παντελόγλου (Λαϊκή Συσπείρωση) και Ν. Καρυστινού (Νέος Διόνυσος), ενώ- σύμφωνα με το σχετικό πρακτικό- δεν προσήλθε εκπρόσωπος από την παράταξη “Ο Διόνυσος του Αύριο” με επικεφαλής την Κ. Μαϊχόσογλου.

Οι χώροι, που αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία, είναι οι παρακάτω:

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ανάμεσα στους εκπροσώπους παρατάξεων που θα συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές, όπου παρευρέθηκαν μόνον οι  Λ. Φέρμελη υποψήφια με το συνδυασμό “Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης” (Γ. Ιωακειμίδης) και Ευάγ. Τσαγκαράκης υποψήφιος με το συνδυασμό “Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση” (Γ. Σγουρός), με ομόφωνη απόφαση για τους παρακάτω χώρους:

Άγ. Στέφανος-Πλατεία Δημοκρατίας

Δροσιά- Κεντρική πλατεία

Ροδόπολη- Κεντρική πλατεία

Κρυονέρι- Κεντρική πλατεία (Μ. Ασίας)

Άνοιξη- Κεντρική πλατεία (Κοιμήσεως Θεοτόκου)

Διόνυσος- Κεντρική πλατεία (Λ. Διονύσου και Μητρ. Κυδωνιών)

Σταμάτα- Κεντρική πλατεία

Για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των περιφερειακών συνδυασμών διατίθενται ακόμη τα 5 Πολιτιστικά κέντρα της πόλης (Αγ. Στεφάνου, Άνοιξης, Δροσιάς, Κρυονερίου και Διονύσου)

Επειδή η προηγούμενη ειδική συνεδρίαση δεν αναμένεται να διαρκέσει πάνω από λίγα λεπτά, αμέσως μετά, στις 8.15 μ.μ., ξεκινά η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, όπου θα κάνουν το ντεμπούτο τους οι Ερ. Συνοδάκη και Γ. Αμάραντος, από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τους ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο αντιστοίχως, στη θέση των παραιτηθέντων Π. Πανάγου και Ν. Κλήμη. Στα έδρανα επίσης θα καθίσει ως ανεξάρτητος ο Β. Δαρδαμάνης, που πήρε τη θέση του παραιτηθέντος Τ. Μπάση για την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, αλλά έχει ήδη ανεξαρτητοποηθεί. Τα θέματα για την Ημερήσια Διάταξη της τακτικής συνεδρίασης είναι επτά, με πολλά  από αυτά να έχουν ήδη συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή.

Ανάμεσά τους:

*Ο ορισμός δικηγόρου/εξωτερικού συνεργάτη, και η αμοιβή του, για τις υποθέσεις τις σχετικές με την εγκατάσταση διοδίων καθώς και νέων Λατομείων στην Πεντέλη. Και στις δυο περιπτώσεις προτείνεται ο ορισμός της ίδιας δικηγόρου, της Αγγ. Χαροκόπου, η οποία ήδη χειρίζεται τις υποθέσεις, με την αμοιβή της να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο μια που υπερβαίνει τα οριζόμενα από τον Κώδικα.

*Η παραχώρηση δικαιώματος εκτέλεσης εργασιών σε τμήμα του οδικού δικτύου στο Κρυονέρι, κατόπιν αιτήματος της ΕΡΓΟΣΕ, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της κατασκευής του σταθμού του προαστιακού σιδηροδρόμου.

*Η παράταση- η 6η ή η 7η στη σειρά (!) από το 2015 οπότε και ξεκίνησε το έργο- για την κατασκευή της αποχέτευσης στις 5 Κοινότητες του Δήμου (Διόνυσος, Ροδόπολη, Σταμάτα, Κρυονέρι και ένα μικρό τμήμα του Αγ. Στεφάνου). Η ανάδοχος εταιρεία ΑΚΤΩΡ ζητεί την παράταση του έργου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου και η Τεχνική Υπηρεσία συμφωνεί, κρίνοντας ότι είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση του έργου. Πρόκειται, υπενθυμίζεται, για το ένα από τα έργα αποχέτευσης που μετ’ εμποδίων εκτελούνται στην πόλη. Εκτός από το παραπάνω, έργο αποχέτευσης εκτελείται στην Άνοιξη, στη Δροσιά και στο μεγαλύτερο κομμάτι του Αγ. Στεφάνου, μαζί με το Σπατατζίκι και τη Ραπεντώσα, το καθένα σε διαφορετικό στάδιο εξέλιξης: Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη, έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 88% το πρώτου έργου, στις 5 Κοινότητες, με εργοτάξια να δουλεύουν για το δευτερεύον δίκτυο, τις συνδέσεις αλλά και κάποιες διατρήσεις, στη Δροσιά ο εργολάβος προχωρεί κανονικά, ενώ το έργο για την Άνοιξη και τον Άγ. Στέφανο περιμένει την έγκριση της χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ- και στη μεν Άνοιξη η αποχέτευση θα εκτελεστεί με την επίβλεψη της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Φυλής ενώ στον Άγ. Στέφανο το έργο θα εκτελεστεί από την ΕΥΔΑΠ με την οποία έχει υπογραφεί προγραμματική συμφωνία.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση – απόρριψη Πρακτικών Γνωμοδότησης της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών και Υπηρεσιών Τμήματος Εσόδων & Περιουσίας καθώς και της αντίστοιχης του Τμήματος Ταμειακής Υπηρεσίας αναφορικά με την επιβολή συντελεστή ΦΠΑ στις ταχυδρομικές υπηρεσίες που παρέχονται από τα ΕΛΤΑ. και τροποποίηση συμβάσεων. (Αρ. Πρωτ. 30379/21-09-2023)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης ορισμού δικηγόρου/εξωτερικού συνεργάτη για νομική υποστήριξη του Δήμου στην εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης του Δήμου ενώπιον του ΣτΕ για την υπόθεση του Α/Κ Βαρυμπόμπης & των λοιπών έργων επί της Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας που αδειοδοτήθηκαν το 2021 (394/23 Αρ. Απόφ. ΟΕ)

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης ορισμού δικηγόρου/εξωτερικού συνεργάτη για νομική συνδρομή και εκπροσώπηση του Δήμου στον χειρισμό της υπόθεσης της εγκρίσεως των περιβαλλοντικών όρων για ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ την εκμετάλλευση λατομείων μαρμάρου στη θέση «Βαθειά Χούνη Ραπεντώσας» της Δ.Κ Διονύσου από την εταιρεία ‘ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ΑΒΕ’ (395/23 Αρ. Απόφ. ΟΕ)

ΘΕΜΑ 4ο: Συμπλήρωση – διόρθωση της αριθ. 521/2022 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής, και εισήγηση προς το ΔΣ για την 5η δεσμευτική αναμόρφωση του π/υ ο.ε. 2023 (397/23 Αρ. Απόφ. ΟΕ)

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης για την παραχώρηση τμήματος οδικού δικτύου για την εκτέλεση του έργου της Σιδηροδρομικής Στάσης Κρυονερίου (424/23 Αρ. Απόφ. ΟΕ)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στις Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταμάτας του Δήμου Διονύσου» [κωδ πράξης (ΟΠΣ): 5003809]. (Αρ. Πρωτ. 29575/13-09-2023)

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 7ο: Γ’ Κατανομή 2023 για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνολικού ποσού 82.600,00 €, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 71021/29-8- 2023 Απόφαση του ΥΠΕΣ. (Αρ. Πρωτ. 30297/20-09-2023)