logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική μας Αρχή ξαφνικά ξύπνησε από τον λήθαργο της. Αυτό που δεν έκανε επί 4 χρόνια για να προστατεύσει και κατοχυρώσει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Δήμου σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, προσπαθεί να μας πείσει με προεκλογικά πυροτεχνήματα ότι το φροντίζει λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές.

Κατά την προσφιλή της μέθοδο η Δημοτική Αρχή “πετάει την μπάλα στην εξέδρα”, κοιτάζει το δέντρο και χάνει την μεγάλη εικόνα.

Αιφνιδίως και χωρίς καμία συνεργασία και ενημέρωση του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Διονύσου καταθέτει αγωγές κατά  59 φυσικών και νομικών προσώπων για την διεκδίκηση 12 και 14 στρεμμάτων.

Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση για την διεκδίκηση αυτή αρκεί να είχε προηγηθεί ενημέρωση και διάλογος με το τοπικό συμβούλιο ως προς το περιεχόμενο της αγωγής και τις προτεραιότητες που θα έπρεπε να εκδηλωθούν πολύ νωρίτερα, από την αρχή της θητείας της και όχι στο τέλος για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων. Όλοι γνωρίζουμε ότι δικαστικές αγωγές εναντίον τόσων προσώπων θα εκδικαστούν και θα τελεσιδικήσουν μετά από πάρα πολλά χρόνια με τους ρυθμούς που ακολουθεί η Δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ  έχουν παραμείνει στο χρονοντούλαπο της απερχόμενης  Δημοτικής Αρχής, σημαντικές διοικητικές και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και ρεαλιστικές ομόφωνες προτάσεις του κοινοτικού συμβουλίου Διονύσου που ως είθισται παραμένουν αναπάντητες από τον κ. Δήμαρχο και τον  αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γ. Φωτάκη  οι οποίοι σχεδιάζουν επί χάρτου  και αργοπορούν  να ενεργήσουν αποτελεσματικά.

Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση να υπενθυμίσουμε και να θέσουμε ξανά πολλά ερωτήματα:

1.Με το ρυμοτομικό σχέδιο του 1962 απεδόθησαν στο Δήμο Διονύσου 251 στρέμματα

2.Με την  Εφετειακή απόφαση με αριθμό 3070/2011 η απόδοση αυτή κατέστη  αμετάκλητη.

3.Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Διονύσου με την υπ’ αριθμό 14/2020 της 28.05.2020 Απόφασή του, είχε ομόφωνα προτείνει την οριοθέτηση, τον καθαρισμό και την  διαμόρφωση των  χώρων έκτασης  192.5 στρεμμάτων, που είχαν ήδη καταχωρηθεί στον Δήμο Διονύσου από το Εθνικό Κτηματολόγιο.

4.Με την παρέλευση περισσότερων  από τρία χρόνια από την αρχική απόφαση  του Τοπικού Συμβουλίου ακολούθησε νεότερη  όχληση – υπενθύμιση προς τη Δημοτική Αρχή με το υπ’ αρ. Πρωτ. 21737/2023 ( 11.07.2023 ) έγγραφο, αλλά και πάλι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν έχει ακόμη απαντήσει. Έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και αντιδεοντολογική αντίληψη σε πλείστα όσα θέματα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι σαφείς απαντήσεις από την παρούσα Δημοτική Αρχή μοιάζουν με όνειρο θερινής νυχτός:

1. Γιατί δεν έχει προχωρήσει με διαφάνεια, εδώ και τέσσερα χρόνια, μια εργολαβία  για την οριοθέτηση και διαμόρφωση των  192.5 στρεμμάτων;

2. Γιατί δεν έχει επιδιωχθεί με κάθε πρόσφορο νομικό ή διοικητικό τρόπο  η πλήρης εφαρμογή της τελεσίδικης Εφετειακής απόφασης;

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αρέσκεται σε πυροτεχνήματα και πολυτελή φυλλάδια για να διαφημίσει τον εαυτό της.

Πρόσφατα ανακοίνωσε νέα πρόσκληση στους δημότες να της υποδείξουν τα λάθη της.

Η απάντηση είναι μία και μόνη. Η ίδια η Δημοτική Αρχή είναι ένα μεγάλο ΛΑΘΟΣ.

Ολιγώρησε τα  τέσσερα τελευταία χρόνια, σπατάλησε πόρους και αρνήθηκε συνεργασίες για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το Δήμο μας.

Προβλήματα όπως  η Δημοτική Περιουσία, η σοβαρή απειλή δημιουργίας νέων Λατομείων στο Πεντελικό Όρος, το Αποχετευτικό, το Οικιστικό – Δασικό, η καθαριότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, η μη ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Βωμού Διονύσου και πολλά άλλα.

Η Παράταξη  ΝΕΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ, συνεπής προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις  με  μεθοδικότητα, σχέδιο και με την αναγκαία, όπου απαιτείται, επιστημονική και τεχνική  συνδρομή ειδικών επιστημόνων, θα καταπιαστεί με την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν διαχρονικά το Δήμο μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ