logo


Πολύς κόσμος παρευρέθηκε και στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της νέας παράταξης “Ο Διόνυσος του Αύριο”, με επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχο Διονύσου την Κ. Μαϊχόσογλου, που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στην Άνοιξη. Δύσκολο σημείο και αυτό, επί της Λ. Μαραθώνος 62, με αποτέλεσμα την τοπική κυκλοφοριακή ασφυξία για τους εποχούμενους εκείνης της ώρας που επέστρεφαν από τη δουλειά τους.

Μετά την ακολουθία των εγκαινίων κρατήθηκε από τους παρευρισκόμενους ενός λεπτού σιγή για τους Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα στη Λιβύη. Εν συνεχεία ο δημοσιογράφος Φ. Καρύδας, που συντόνιζε την εκδήλωση, παρουσίασε την υποψήφια Δήμαρχο, τονίζοντας πως η προσέλευση τόσου κόσμου οφείλεται στην αμεσότητα του λόγου της και στην απλότητά της.

Η σχετικά σύντομη ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου, αμέσως μετά, χωριζόταν σε δυο μέρη:

Στο πρώτο η κ. Μαϊχόσογλου απηύθυνε σειρά αιτιάσεων κατά της νυν Δημοτικής Αρχής Διονύσου. Αυτή η “κουρασμένη Δημοτική Αρχή”, όπως τη χαρακτήρισε η υποψήφια Δήμαρχος, παρουσιάζει μια εικόνα του Δήμου Διονύσου, που κινείται στη σφαίρα της φαντασίας. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Μαϊχόσογλου αναφέρθηκε: Στον απολογισμό πεπραγμένων, που δόθηκε στα τριάμιση χρόνια διοίκησης, αντί του υποχρεωτικού ετήσιου απολογισμού- Στις απ’ ευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων που συνδέονται με τη διαχείριση της “Μήδειας”- Στη διαστρέβλωση της αλήθειας γύρω από τους ισχυρισμούς της Δημοτικής Αρχής για έργο 106 εκατομυρίων, που στην πραγματικότητα κυμαίνεται στα 56 εκατομμύρια, από τα οποία τα 26 αφορούν σε προμήθεια υλικών ενώ τα 30 σε 14 έργα- Στην παρατεταμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα της ανάπτυξης που παρουσιάζει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας της η υποψήφια Δήμαρχος  απαρίθμησε τις κατηγορίες των προβλημάτων- Οργάνωση και διοίκηση, καθημερινότητα, ασφάλεια του πολίτη και προστασία του περιβάλλοντος, παιδεία, πολιτισμός και αθλητισμός, αποκατάσταση φυσικού περιβάλλοντος, στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, κοινωνική πρόνοια- για τα οποία, όπως τόνισε, η παράταξη έχει αναλυτικό πλάνο δράσης για κάθε Κοινότητα, καθώς και στις αρχές με τις οποίες “ο Διόνυσος του Αύριο” προτίθεται να τα αντιμετωπίσει εφόσον εκλεγεί: Σοβαρότητα, αξιοπιστία, πολλή δουλειά, οργάνωση, σύγχρονος τρόπος διοίκησης για ένα Δήμο όμορφο, ασφαλή, καθαρό και νοικοκυρεμένο. Στην κατεύθυνση αυτή, είπε, θα δουλέψει η ομάδα του συνδυασμού που απαρτίζεται από επιτυχημένους επιχειρηματίες και επαγγελματίες και έμπειρους δημότες, εγγύηση για την καλύτερη διοίκηση του τόπου.

Αυτή την ομάδα ανακοίνωσε αλφαβητικά- για το Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια- κλείνοντας την ομιλία της η κ. Μαϊχόσογλου, την οποία διάνθισε με συνθήματα: Μήνυμα νίκης στέλνει ο κόσμος σήμερα για τις εκλογές του Οκτωβρίου, Φτάνει πια, Θέλουμε νέα Δημοτική με νέες ιδέες και νέα πρόσωπα, Πάμε όλοι μαζί για το Διόνυσο του Αύριο, και βέβαια το κεντρικό σλόγκαν της παράταξης “Μαζί μπορούμε καλύτερα”.

 

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αν. Αττικής Στ. Πέτσας και Β. Οικονόμου από τη ΝΔ και Γ. Καραμέρος από τον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εν ενεργεία και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο τέως Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, οι πρώην Δήμαρχοι Δ. Σακελλαρίου και Π. Βορριάς στον Άγ. Στέφανο και Γ. Νικητόπουλος στην Άνοιξη, πολιτευτές και πολλοί κάτοικοι και δημότες.