logo


Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Χελμού στον Άγ. Στέφανο για να παρακολουθήσει τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο» με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Γ. Καλαφατέλη, που πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ. Δύσκολο το σημείο, που συνήθως έχει πυκνή κυκλοφορία, με αποτέλεσμα τις διαμαρτυρίες αρκετών εποχούμενων, παρά το γεγονός πως κατεβλήθη προσπάθεια να οριοθετηθεί ο χώρος για τα εγκαίνια με κορδέλα.

Μετά τον αγιασμό, που τέλεσαν οι δυο ιερείς από την ενορία της Άνοιξης, τον υποψήφιο Δήμαρχο προλόγισε η κοινωνιολόγος Β. Πέττα, που κάλεσε το πλήθος να κρατήσει ενός λεπτού σιγή για τη διπλή τραγωδία που χτύπησε τη χώρα- την καταστροφική κακοκαιρία που στοίχισε τη ζωή 17 ανθρώπων στη Θεσσαλία και το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη όπου έχασαν τη ζωή τους 5 μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής.

Στα δυο αυτά γεγονότα αναφέρθηκε και ο κ. Καλαφατέλης, πριν λίγες ημέρες άλλωστε είχε συνοδεύσει την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Παλαμά Καρδίτσας και διαπίστωσε από κοντά την αποκαρδιωτική και απόκοσμη κατάσταση, όπως τη χαρακτήρισε. Ο και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος επέμεινε ιδιαιτέρως στο δίλημμα “θέλουμε Δημοτική Αρχή με εμπειρία, με γνώση, με αποτελεσματική διεκδίκηση και με πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ή μαθητευόμενους μάγους που αν και απόντες κάνουν κριτική σ’ εμάς, τους παρόντες στις δύσκολες στιγμές;”. Και έδωσε την απάντηση μέσα από την απαρίθμηση του έργου της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, που έχει δημιούργησε απόθεμα μελετών και έργων άνω των 106 εκατομμυρίων ευρώ, σε τομείς όπως η αποχέτευση, η αντιπλημμυρική προστασία, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και του δικτύου ύδρευσης, η ανανέωση του στόλου της καθαριότητας, το πολεοδομικό και χωροταξικό πρόβλημα, η κατοχύρωση της δημοτικής περιουσίας, η σταδιακή ψηφιοποίηση του Δήμου, η πολιτική προστασία, για την οποία έκανε εκτενή και λεπτομερή αναφορά, αλλά και η οικονομική ευρωστία, ενώ ως θετικά αποτίμησε τα αποτελέσματα του αγώνα κατά της εγκατάστασης τόσο των διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγ. Στέφανο όσο και νέων Λατομείων στην Πεντέλη.

Παράλληλα, κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους επειδή είτε από άγνοια είτε από άρνηση προσπαθούν να μηδενίσουν το έργο αυτό ως προεκλογικό, την ώρα που τα δικά τους προεκλογικά προγράμματα δεν έχουν παρά ευχολόγια και γενικόλογες διαπιστώσεις.

“Ο Διόνυσος αλλάζει με σχέδιο, με γνώση και με πολλή δουλειά. Βάλαμε τις βάσεις ώστε η αυριανή μέρα να είναι πολύ καλύτερη και παραμένουμε η μόνη ασφαλής επιλογή για την πόλη”, κατέληξε ο κ. Καλαφατέλης, καλώντας τους πολίτες να δώσουν τη νίκη στη Δύναμη Ευθύνης από την πρώτη Κυριακή. Και αμέσως μετά παρουσίασε την ομάδα των 134 υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της Δύναμης Ευθύνης, “μια ομάδα ικανή, αποτελεσματική, δυναμική, πάνω από κόμματα και τεχνητούς διαχωρισμούς, που ενώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου”.

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου παρευρέθηκαν ο τέως αναπληρωτής ΥΠΕΣ, νυν βουλευτής, Στ. Πέτσας και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας, πλήθος εν ενεργεία και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων και πολιτευτές. Ενώ την προσωπικότητα του κ. Καλαφατέλη, καθώς και τη συνεργασία τους επί 4 χρόνια εξήρε σε ηχογραφημένο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, που δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Παρόντες επίσης και τρεις πρώην Δήμαρχοι Αγ. Στεφάνου- Δ. Σακελλαρίου, Στ. Κοροβέσης και Π. Βορριάς– καθώς και πολλοί παλιοί συνεργάτες από την πρώτη Διοίκηση Καλαφατέλη.